Jump to content

Slavenka

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Slavenka objavio

  1. samo dobro nauči Ustav i Sustav državne uprave, jer je ispitivačica malčice stroža. Ispitivač nije. Zavisi u koju grupu te rasporede, jer svaki Voditelj ima "svoje ispitivače".
  2. Ako si pravne struke, viša ili visoka, nebitno, bolje ti je naučiti iz Zakona i jednog i drugog (a i Uredbu o uredskom poslovanju, jer isti ispitivač pita sve troje), pa ona to znanje "prepeglati" kroz pitanja na stranicama ili iz skripti. Lakše je kad znaš o čemu se radi, jer slovo zakona je - slovo zakona. Sretno!
  3. Polagala sam DSI za VŠS, a za VSS više pitaju i traže znanja od dipl. pravnika. PITANJA IZ MIROVINSKOG OSIGURANJA - POSEBNI DIO (MATIČNA EVIDENCIJA): Roditelji iz članka 14. ZOMO, i vrsta plaćanja doprinosa (odgovor: iz državnog proračuna). Produženo osiguranje iz članka 18. ZOMO. Ben-staž tko ima (koje vrste poslova imaju pravo na ovakav staž) i opisati jednu vrstu poslova. Koje su vrste tiskanica i kako se koriste (M obrasci po Pravilniku o matičnoj evidenciji).
  4. 1. Europski ekonomski prostor 2. Što je Europski vijeće a što Vijeće Europe 3. Šengenski prostor 4. Pristupni prigovori Hrvatske za ulazak u EU 5. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (ispitivač pita po troje pa sam tako zapamtila i još neka pitanja, a to su): 1. Valovi proširenja u EU 2. Pravna stečevina EU 3. Primarno i sekundarno zakonodavstvo 4. Ugovor iz Maastrichta 5. Lisabonski ugovor Uglavnom, ispitivač pomaže, ali i dosta traži da se zna. Treba govoriti pa makar i okolišao, pa će ti dati "hint". Sretno!
  5. Kada je ispitivačica iz ZUP, ZUS i Uredskog poslovanja, ne trebate se brinuti ako vidite ime i prezime na vratima SANJA PALČIĆ jer je gospođa jako razumna i s tobom razgovara, a nemaš osjećaj da te ispituje. Svaka joj čast!
  6. 26.09.2015. položila sam DSI, sa posebnim pisanim dijelom iz oblasti Mirovinsko. I isto sam imala većinu pitanja iz Matične evidencije na usmenom dijelu, jer te pita odmah "što ste najčešće radili na stručnom osposobljavanju i je li bilo samo jedno područje ili više njih?" i kako odgovoriš, tako te i pita (bar meni tako bilo). Pisani dio ima 6 pitanja iz ZOMO i Pravilnika o vođenju matične evidencije, među njima 1 pitanje koje je "mina" tj. postavljeno je za razmišljanje da oni vide jesi li ti stvarno praksirao se i usavršavao, ili učio i "peglao" po ZOMO i ništa drugo. Kod pisanja pisanog dijela smiješ nazvati i utiho razgovarati s nekim od kolega ili mentorom, da ti bude "joker zovi" i naravno, koristiti se literaturom. Pisati odgovore treba što kraće i konkretnije, (nastojati NE prepisati da se primjeti da je prepisano iz ZOMO već onako, uokviriti to kao da si "pisao iz glave"), paziti da se dosta napiše u malo riječi jer ima puno kandidata pa se njima "nešto ni ne daje čitati to sve naširoko". Uglavnom, iz usmenog meni bio ispitivač gospodin Popović i bio je jako fair i blag ispitivač, pitao nas po dvoje da budemo pri ispitivanju, i da, svi smo prošli iz te grupe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija