Jump to content

HAR214

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

263 pregleda profila

Postignuća

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od HAR214

  1. U zgradi ima 8 suvlasnika. Jedan suvlasnik je pokojni, a čovjek koji tvrdi da je apartman od njega kupio, već više godina ga nije prenio na sebe u zemljišnim knjigama.

    Započeli smo postupak etažiranja. Svi su suglasni sa napravljenim elaboratom, osim tog jednog koji formalno i nije vlasnik u zemljišnim knjigama.

    Pitanja:

    1. da li se može pokrenuti postupak etažiranja (predati etažni elaborat na daljnji postupak) bez njega? Ili se baš svi suvlasnici moraju složiti?

    2. da li se može nastaviti postupak etažiranja, iako je jedan od suvlasnika pokojni, te da li ima načina ćovjeka koji tvrdi da je apartman kupio natjerati da upiše vlasništvo u zemljišne knjige (ukoliko posjeduje valjani ugovor o kupoprodaji)?

    Unaprijed hvala.

    1. BRKICA00

      BRKICA00

      Napravite objavu jer ste napravili status koje malo ljudi vidi pa je manja šansa da vam netko odgovori

      Usput kad budete radili objavu prije toga saznajte da li ta osoba ima nekakav kupoprodajni ugovor

    2. HAR214

      HAR214

      Hvala na odgovoru. Imam još dodatna pitanja:

      - gdje napraviti objavu?

      - da li se može  uredu za graditeljstvo predati zahtjev za etažiranje zgrade ako jedan suvlasnik koji to i nije (jer je vlasnik pokojnik) nije potvrdio svoj pristanak?

      - gdje bih mogla saznati da li osoba ima nekakav kupoprodajni ugovor?  Ako je ugovor ovjeren kod javnog bilježnika, da li ide automatski upis u zemljišne knjige ili to ovisi o volji kupca?

      Unaprijed zahvaljujem,

       

    3. BRKICA00

      BRKICA00

      Kad se prijavite gornji desni kut, imate objavi i pratite dalje kako vas vodi. bitno je samo da stisnete na temu, a ne na predložak

      1) nisam sto posto siguran ali mislim da ne jer svi vlasnici moraju pristati na taj plan podjele

      2) najbolje je da pitate njega jer mislim da vam bilježnik ne smije dati taj ugovor (nisam sto posto siguran), samom ovjerom ne ide automatski upis u zem. knjige već kupac mora osobno odnijeti papire na gruntovnicu za uknjižbu ili putem bilježnika

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija