Jump to content

didina

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. to je na selu i malo je stanovnika. gotovo nitko ne živi u njemu. suglasnost nitko nije tražio
  2. Privatnim zemljištem prolaze kablovi operatera T com-a. Zanima me kako ostvariti naknadu za to što koriste moje zemljište? Je li to vezano za HAKOM? Može li se tražiti isplata i retroaktivno jer ti su kablovi postavljeni prije kojih sedam godina. Hvala za odgovore!
  3. moja teta je umrla rođena je u hrvatskoj, ali od 50-tih živjela je u srbiji u vrijeme izdavanja domovnica i stjecanja hr državljanstva ona nije bila u hr niti tražila domovnicu ostavinska je u srbiji provedena za imovinu u srbiji a za onu u hr tek treba provesti u interesu je ovdašnjih nasljednika da to bude u rh da li je to moguće, odnosno, može li se pitanje dežavljanstva pokojne utvrđivati i priznavati nakon njezine smrti
  4. didina

    hr-srbija

    Ostavinska rasprava provedena je nakon tetine smrti u Srbiji, ali očito nije i o imovini u Hrvatskoj. Teta je imala stan u Srbiji. To je uređeno raspravom. O zemlji koju je imala u Hrvatskoj ništa, a u interesu mi je imati uredne podatke u zemljišnim knjigama jer ću jednog dana ja to naslijediti. Kao suvlasnici zemlje upisani su pokojna teta i njen brat (koji je živ). KOJI POSTUPAK POKRENUTI da bi se evidentirala činjenica smrti u Hrvatskoj i time upisali njeni nasljednici umjesto nje (A TO JE NJEN SUPRUG). OD KUD UOPĆE KRENUTI DA BI TE ZEMLJIŠNE KNJIGE ODGOVARALE STVARNOM STANJU?
  5. Možete li, molim Vas, još reći što je sa rokovima koje zakon predviđa, a oni su prošli... znači li to da više ni u kom slučaju nitko ne može podnijeti zahtjev za povrat imovine koja je oduzeta za Jugoslavije bez obzira što zemljište nije privedeno namjeni?
  6. Da li je moguće da se više nikako i uopće ne može potezati pitanje povrata oduzete zemlje (konkretan slučaj je iz 1971, ličko-senjska županija...upisano u zem knjigama da se dio zemlje koji iznosi gotovo pola stavlja u zadružno vlasništvo)? Kakav to zakon može ograničiti pravo da se traži oduzeto? Ima li netko iskustva u ovom području. Ako treba napisat ću i detaljnije.
  7. Da li je moguće da se više nikako i uopće ne može potezati pitanje povrata oduzete zemlje (konkretan slučaj je iz 1971, ličko-senjska županija...upisano u zem knjigama da se dio zemlje koji iznosi gotovo pola stavlja u zadružno vlasništvo)? Kakav to zakon može ograničiti pravo da se traži oduzeto? Ima li netko iskustva u ovom području. Ako treba napisat ću i detaljnije.
  8. Treba mu dati po guzici jer je još balavac. Trebate naučiti svoju kćer da bude hrabrija i pomoći joj da postane zrela osoba. Na taj način će mu moći dati do znanja da su oni RAVNOPRAVNI. Nitko nema pravo ograničavati slobodu kretanja i druženja nikome. I nigdje ne piše da će oni ostati zajedno bez obzira što je on otac djeteta. Vaša kćer je još mlada i najvažnije je da ima vašu potporu. On ne može manipulirati djetetom već svima vama ako mu to dopustite. Nadam se da imate dobre i otvorene odnose sa njegovim roditeljima i da možete otvoreno razgovarati s njima i sa svojom kćeri zajedno o ponašanju mladog tate. Otvoreno u prisutnosti svoje kćeri i njega izrazite da takvo ponašanje ne možete trpiti.
  9. Hvala za odgovor. Bili smo kod matičara, ali s obzirom da nikad nije imala takav slučaj žena nije znala što bi radila ( bojala se valjda). Uglavnom, ovo smo učinili: sastavila sam prijedlog sudu da donese rješenje na temelju kojeg bi se upisalo očinstvo. Priložila osobne iskaznice i izvode iz matice rođenih i umrlih...vidjet ćemo što će biti. Ovdje nema nikakvog spora. Samo treba provesti upis. Mislim da zato to ne spada u parnični postupak. Što vi mislite?
  10. trebaš reagirati...možeš navesti da si student, detaljno opisati počinjeni prekršaj i tražiti da se oglasi ništavim ta kazna samo moraš naći nekog da ti to fino sroči i da predaš u roku
  11. Može li jedna sutkinja reći stranci da za njeno pitanje nema rješenja? Išla sam se informirati o priznanju očinstva. Imam kompliciran slučaj jer : - majka je umrla - otac ima 75 g i do sad se nije upisao u maticu rođenih -sin kojeg želi priznati već ima 50 Znam s predavanja na pravnom faksu da roditelj uvijek može priznati očinstvo ( ako bi samo dijete išlo na tužbu tu postoje dobna ograničenja-ali to se ne odnosi na roditelja, zar ne?!)i do sad smo bili kod matičara, czz, sutkinje i nitko nema pojma u kojoj formi bi to napravili nego te jednostavno pošalju kući. Dakle, nema spora, samo se želi upisati kao otac tom pedesetogodišnjaku.
  12. hvala na odgovorima...sad mogu još pojasniti cijelu situaciju. djeda su smjestili u starački dom ( centar ga smjestio još za rata), a zabilježili tražbinu s obzirom da je vlasnik zemlje ( u međuvremenu na njoj izgrađena kuća u obnovi) već pet godina on nije u domu i nije više nazovimo socijalni slučaj, a tražbina nije obrisana... ?kako pokrenuti pitanje brisanja? što zapravo znači tražbina ?- samo da se centar osigura da ih deda nije prevario o svom socijalnom položaju ili će se namirivati iz vrijednosti zemlje i kuće za ono vrijeme koje je proveo u smještaju koji mu je centar našao?
  13. STO NAVESTI U ZAHTJEVU? Koje dijelove ima jedan zahtjev za brisanje trazbine iz zemljisne knjige ( trazbina upisana po rjesenju CZZS, a na prijedlog Drzavnog pravobraniteljstva zupanije).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija