Jump to content

MIMA31

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, koji me na žalost nije baš umirio. S obzirom da nema šanse dobivati podatke od majke o redovitom školovanju, a od djece još manje jer ne postoje nikakvi kontakti, biti će vrlo teško to sve pošteno obaviti. Njegova mu je bivša već napakostila tako što mu je uzela djecu, ali je napakostila i djeci pa se nadam da ima neke Božje pravde kada već pravo ne funkcionira.
  2. Ja mogu iznijeti samo žalosno iskustvo moga supruga, a slično je tvome. Kada se razveo od svoje prve supruge djeca su bila stara 4 i 2 godine, dakle bez suradnje majke nije bilo moguće uspostaviti nikakakav kontakt. Godinama se borio pravnim putem, s obzirom da je njegova bivša osporavala svaki pokušaj viđanja djece, bez obzira na sudsku odluku. U suradnji sa Centrom podnio je i kaznenu prijavu i bio je prvi na našem području koji je dobio presudu u svoju korist, odnosno majka je osuđena na zatvosrku kaznu od 2 mjeseca, godinu dana uvjetno. Međutim, kako su u svim tim zavrzlama prošle godine, u kojima su djeca o svom ocu slušala samo gluposti od svoje majke, počela su ga se bojati, on je za njih postao stranac-čudovište. I kada je jedino što mu je preostalo bio odlazak po djecu sa policijom, što je prouzročilo užasne traume djeci, moj je suprug odlučio ne maltretirati djecu policijom, svađama, odvlačenjima, plačem i svkojakim traumama, isčupao je srce i više ih nije vidio. prošlo je od toga 12 godina. Naravno, plaća alimentaciju, njegovu bivšu ništa nije sriječilo da svako malo traži povećanje, za to nije bio loš otac. Zato, moj savjet, NE ODUSTAJATI, pokušati sve pravno moguće, jer postati će kasno, djeca će odrasti pod utjecajem majke i njenih predodžbi o ocu, što za djecu nikako nije dobro rješenje.
  3. Molim savjet i iskustva ako ih netko ima. Naime moj suprug plaća alimentaciju za dvoje djece iz prijašnjeg braka, i prema rješenju mora je plaćati "dok za to postoje zakonske osnove". Mene zanima koje su to zakonske osnove, odnosno da li se alimentacija plaća do punoljetnosti ili do završetka školovanja? Tko i kome se dokazuje da su djeca upisana i da redovito pohađaju fakultet? Napomena: moj suprug nema nikakve kontakte sa svojom djecom zbog nedozvoljavanja majke na iste, bez obzira na sve pravne odluke koje su donešene u njegovu korist, tako da ne može niti imati uvid u podatke da li djeca pohađaju školu, odnosno fakultet. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija