Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1625
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

Gringo je zadnji put osvojio dan ožujak 20

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Gringo

  vjestacenje djeteta

  U istom postu pritužujete se na rad centra i postavljate pitanje "ne znam ima li ikakve svrhe...."?! Po meni to nema ama baš nikakve logike. Ako ste nezadovoljni radom nadležnog centra za socijalnu skrb prvo ćete pokušati problem riješiti sa ravnateljicom istog. Ako ne riješite problem sa njom predstavku na rad centra šaljete resornom Ministarstvu koje je nadležno za provedbu upravnog nadzora. paralelno šaljete predstavku Hrvatskoj komori socijalnih radnika koja bi trebala provoditi stručni nadzor. Sve ove radnje poduzimaju se slanjem dopisa uz priložene dokaze, a ne razgovora koji obično završavaju na "rekla-kazala". Ako ste zadovoljni sa radom centra za socijalnu skrb onda nećete ništa od ovih radnji poduzimati. Ovo ovisi o čitavom nizu okolnosti i ako vam je preostalo samo "nadati se" onda to nije dobro. Ako sud nije naložio provedbu vještačenja raspravni sudac može jednostavno odbaciti ovo vještačenje i naložiti provedbu novog. Isto tako protustranka može predložiti provedbu nadvještačenja. Da li vi uopće imate odvjetnika koji bi vas posavjetovao?
 2. Svjestan sam činjenice da niti jedan zakon, niti jedna sudska odluka ne može predvidjeti sve životne situacije u kojima se djeca i roditelji mogu pronaći jer u suprotnom za njihov prijevoz koristili bi vagone. Isto tako iz iskustva znam da se nerijetko dešava da zbog nepreciznih sudskih odluka ispaštaju i djeca i roditelji. Brojni su primjeri kada manipulativni roditelj tumači sudsku odluku na način kako mu tog trenutka odgovara. Moje mišljenje je da se ovo što ste napisali može tumačiti na više načina i jedini način da to spriječite u budućnosti jest da zatražite izmjenu te odluke.
 3. Kada je u pitanju obiteljsko nasilje potrebno ga je prijaviti nadležnim institucijama onda kada se dogodi, bez obzira na vrstu nasilja i reakciju nadležnih institucija, a ne sakupljati dokaze pa prema potrebi koristiti. Budući da iz vašeg posta proizlazi da je u konkretnom slučaju žrtva muškarac, a počinitelj žena, njemu će svakako trebati daleko više vremena, truda ,novaca, sreće ....... da to i dokaže s obzirom da su dijelovi našeg sustava duboko uronjeni u rodnu ideologiju koja smatra muškarce univerzalnim nasilnicima. Najlakše bi bilo savjetovati na temelju ovih nekoliko rečenica koje ste napisali da se makne od takve osobe, ali za kvalitetan savjet potrebno je poznavati do u detalje dinamiku te obitelji. Siguran sam u sljedeće: nasilje obavezno prijaviti kada se dogodi i još hitnije pronaći odvjetnika sa kojim ćete započeti konzultacije oko narednih koraka.
 4. Nema nikakvog razloga da se susreti i druženja djeteta i roditelja ne bi odvijali i u ovim uvjetima na temelju pravomoćne sudske odluke, osim ako je roditelj u samoizolaciji ili karanteni. Problemi manipulacije djetetom od strane zlonamjernih roditelja nisu počeli proglašavanjem ove pandemije, niti će završiti njezinim završetkom, oni traju dugo i kontinuirano bez adekvatnog odgovora nadležnih institucija. Proglašenjem pandemije ovaj problem dodatno se produbio jer su zlonamjerni roditelji dobili dodatni alat kako bi mogli postupati na štetu djeteta i ciljanog roditelja. Vama ne preostaje ništa drugo nego pojačati slanje dopise na adrese svih nadležnih institucija obavještavajući ih o kršenju prava djeteta i tražeći ih pomoć i podršku. Inače danas ili sutra, najvjerojatnije u Slobodnoj Dalmaciji, objavit će se članak na ovu temu. Biti će zanimljivo što će o ovom problemu, uz ostale sugovornike, reći i Pravobraniteljica za djecu
 5. Gringo

  Pitanje - prijava

  Kakvih dokaza, možda nevjere? Pa ako mislite na takve dokaze onda vam kažem da to nikoga ne zanima. Vaš brak će i ovako i onako biti razveden, a to što je netko bio nevjeran ne mora nužno utjecati na njegove roditeljske kompetencije.
 6. Obiteljski zakon točno propisuje okolnosti kod kojih dolazi do oduzimanja skrbništva, a i kada se to desi nije trajnog karaktera. Okolnosti koje vi opisujete ne dovode do gubitka skrbništva. U eventualnom sudskom postupku koji bi se proveo ako ne dođe do dogovora roditelja, sud bi mogao razmotriti i varijantu da jedan roditelj ima samostalno skrbništvo, a to znači da drugi roditelj nema mogućnost suodlučivanja oko npr. izbora škole, vanškolskih aktivnosti, izbora zdravstvene skrbi za djecu i sl. Vaš prijedlog oko buduće organizacije života djece na način da provode podjednako vremena sa oba roditelja u skladu je sa desetinama znanstvenih i stručnih radova objavljenim u posljednjih dvadesetak godina kao najbolji interes djece.
 7. Iz ovoga što ste naveli ne vidim u kojem dijelu je centar pristran?! Pa vama je dijete povjereno na zajednički život? Ako ima još nešto što niste napisali, a odnosi se na njihovu pristranost prema djetetovom ocu, onda to i napišite.
 8. Gringo

  TEST NA DROGE

  Znate kako ćete najbolje odgovoriti na situaciju u kojoj ste se našli? Tako da se testirate na droge i na taj način pokažete da su tvrdnje suprotne strane neistinite! Nije mi jasno zašto gubite vrijeme baveći se time dali će se suprotna strana testirati ili ne?!
 9. Gringo

  skrbnistvo

  Ako se vodimo mišljenjima i odlukama koje se donose na temelju prevaziđenih mitova, predrasuda i stereotipa, onda zaista ovo uopće nije jednostavno. No, ako ponekad zavirimo u znanstvene i stručne radove, onda možemo pročitati da ne postoje dovoljni dokazi koji bi podržali odgađanje uvođenja redovitih i učestalih sudjelovanja oba roditelja s bebama i djecom. Koga zanima može na stranicama prestižne American Psychological Association pronaći konsenzualno izvješće 110 vrhunskih znanstvenika upravo o ovoj problematici. Donosim link samo na sažetak https://psycnet.apa.org/record/2014-03984-002
 10. U ime malodobnog djeteta odričete se nečega što pripada djetetu?! Naravno da sud niti u kom pogledu ne obvezuju međusobni dogovori roditelja na štetu djeteta. Dijete ima pravo na uzdržavanje isto kao što ima pravo na osobne odnose sa vama.
 11. Uz ovo što vam je već odgovoreno, dodao bi samo nekoliko rečenica za koje smatram da su vrlo bitne za razvoj postupka jer imam dojam da već u startu malo krivo postavljate stvari. Otac djece mora biti svjestan sljedećeg: Nema rješenja preko noći i nemojte očekivati da će se netko drugi boriti za vašu djecu ako to niste spremni sami! Ovo su postupci u kojima nema univerzalne formule u koju ćete uvrstiti nepoznanice i dobiti rješenje, već postupak oko buduće organizacije života djece može potrajati nekoliko godina. Da li je otac spreman na jednu dugotrajnu i iscrpljujuću borbu (emocionalno i financijski) i da li već zna odvjetnika sa kojim će dogovarati strategiju postupanja? Nemojte se ljutiti, ali kad čujem pitanje "Da li tu otac ima uopće šanse u borbi za dijete?" uputim ga Vidovitom Milanu ili u kladionicu. Od svega što ste napisali, meni bi za početak bilo puno važnije dobiti odgovor na sljedeća pitanja: Koliko se otac do sada bavio djecom? Kako vidi svoj odnos sa njima? Kako vidi buduću organizaciju života djece?
 12. Gringo

  vjestacenje djeteta

  Vještačenje koje je svrha samo sebi ništa neće riješiti. Pokušajte prvo dogovoriti termine za razgovor sa djetetom u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba uz liječničku uputnicu. Morate uzeti u obzir da se na takve termine čeka par mjeseci. Ono što je kod vas otežavajuće prilikom dogovora tih termina jest da je dijete sa vama određenim danima u određeno vrijeme, ali uz malo truda sve se može uskladiti. Ako odradite ovaj dio sa djetetom Poliklinika će dati mišljenje koje onda možete koristiti za eventualno početak nekog budućeg postupka.
 13. Nemojte se ljutiti, ali već nakon prvog vašeg posta uočio sam ove dvije vrlo problematične rečenice koje niste dovoljno razjasnili. U prvoj vi sebe prikazujete kao žrtvu sustava, ali nigdje ne pojašnjavate kako se ta vaša uvjerenja i razmišljanja odnose na zajedničko malodobno dijete?! Nema znaka jednakosti između vaših potreba i osjećaja i djetetovih, to je nešto što roditelji vrlo često zanemaruju! I druga u kojoj navodite da dijete neprestano izjavljuje da želi živjeti sa vama. Nigdje niste naveli dob djeteta? Ali bez obzira na to tvrdim da dijete te dobi, osim ako nije pod pritiskom, neće to neprestano kao papigica ponavljati. Sad me zanima tko navodi dijete te dobi da neprestano izjavljuje da želi živjeti sa vama? Ako to netko radi ispred institucija onda takvu osobu treba prijaviti nadređenima u skladu sa procedurom. Ako to radite vi, onda ste na vrlo skliskom terenu, a jedna od posljedica može biti i ova izmijenjena sudska odluka. A ovo sve pišem zato što sam u zadnjem vašem postu pročitao sljedeću rečenicu: Sad me zanima sljedeće: Da li otac zlostavlja dijete? Ako je vaš odgovor da, da li ste ga prijavili nadležnim institucijama i što su poduzele? Ako je vaš odgovor ne, onda tvrdim da ovo nije normalna situacija da dijete plače kad ide kod oca i prema pokazateljima u ovakvim slučajevima velika je vjerojatnost da se radi o izmanipuliranom djetetu. Prema tim pokazateljima u samo dvije situacije dijete će odbijati roditelja: a) ako ga taj roditelj zlostavlja, b) ako je to odbijanje uvjet bezrezervne ljubavi od strane roditelja s kojim je dijete do sada živjelo i to je ta manipulacija. Nadam se da sam pogriješio.
 14. Kao što sam i napisao, pošaljite mi obrazloženje sudske odluke i mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Zacrnite imena, ostavite naziv suda i može ime sutkinje
 15. Pročitao sam na stotine presuda u postupcima obiteljsko-pravne zaštite. S posebnom pozornošću pratim obrazloženja istih i zaista nakon nekih bi mi dobro došlo jačanje tijela i uma uz jogu. Moram priznati da još nikada nisam pročitao ovo što vi tvrdite i samim time to je jako zanimljivo za mene. Volio bi pročitati obrazloženje te presude i naročito mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Ako ste sigurni u ovo što tvrdite, anonimizirajte presudu, pošaljite mi je u inbox, nisu mi bitna imena, bitno mi je samo naziv suda koji je donio takvu presudu. Za desetak dana imam sastanak sa ministrom pravosuđa također u vezi jedne presude obiteljsko-pravne zaštite i mogao bi mu pokazati vašu.
×
×
 • Napravi novi...