Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1635
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 8

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ako govorimo o samom prespavljivanju djeteta onda mogu reći da ne postoje nikakvi razlozi da dijete već u ovoj dobi ne bi spavalo kod vas. Štoviše, postoji konsenzualno izvješće 110 stručnjaka mentalnog zdravlja djece iz preko 20 zemalja da bi djeca već od najranije dobi trebala prespavljivati kod oba roditelja i to nema nikakve veze sa privrženošću na način kako se nerijetko može pročitati u mišljenjima centara za socijalnu skrb, a onda i u obrazloženjima pojedinih sudskih odluka. Navodite da je dijete dojeno. U slučaju vašeg djeteta možemo govoriti o produženom dojenju koje se obično obavlja 2-3 puta dnevno: ujutro, navečer prije spavanja i otprilike sredinom dana. Ključno je da li roditelji u ovom trenutku dok je dijete još uvijek dojeno mogu postići dogovor, kompromis oko prespavljivanja, a da se ne remeti uobičajeni ritam produženog dojenja?
 2. Da, osim ako ne piše drugačije u rješenju.
 3. Gringo

  Punomoć za stranca

  Sa SAD-om je specifična situacija što se tiče uzajamnosti sa pojedinim saveznim državama, uvjet je stalni boravak. To znači da uz uobičajenu dokumentaciju morate još pribaviti potvrdu iz MUP-a da u RH imate stalni boravak (5 godina, za vrijeme kojeg smijete samo 6 mjeseci u kontinuitetu izbivat iz RH ili 10 mjeseci sa prekidima)
 4. Gringo

  Punomoć za stranca

  Budući da kanite stjecati pravo vlasništva na nekretnini u RH kao državljanin Kraljevine Norveške procedura je sljedeća: uz ispunjen i potpisan zahtjev Ministarstvu pravosuđa potrebno je dostaviti: pravnu osnovu stjecanja, zk izvadak, uvjerenje o pravnom statusu nekretnine, ovjerenu presliku putovnice i 105 kn državnih biljega (35 kn za zahtjev + 70 kn za rješenje). U upravnom postupku koji provodi Ministarstvo pravosuđa zatražit će se očitovanje lokalne samouprave na čijem području se predmetna nekretnina nalazi da li se eventualno protive stjecanju prava vlasništva na predmetnoj nekretnini, budući je to jedan od uvjeta uzajamnosti sa Kraljevinom Norveškom. Nakon toga sastaje se gradsko ili općinsko vijeće na čijem području se nekretnina nalazi i donose zaključak. Ako je zaključak da se ne protive i ako je ostala dostavljena dokumentacija uredna ministar zadužen za resor pravosuđa donosi rješenje kojim se daje suglasnost za stjecanje prava vlasništva na nekretnini. S tim rješenjem odlazite u zk odjel na sudu upisati se na nekretninu. U nekim slučajevima potrebno je dodatno zatražiti klauzulu pravomoćnosti.
 5. Često primjećujem da roditelji kad se obraćaju nadležnim institucijama napišu jedan dopis i onda ga pošalju na različite adrese tražeći pomoć i podršku. Pa tako nerijetko se dešava da npr. isti dopis dobije Pravobraniteljica za djecu i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i to ne valja. Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova bavi se slučajevima nepovoljnijeg postupanja prema vama s obzirom na spol, dob, rasu ... Ako ste u centru za socijalnu skrb ili nekoj drugoj instituciji dovedeni u takvu situaciju onda će taj dopis biti napisan u tom smislu i super ako još uz to možete priložiti i neke materijalne dokaze, ali nije nužno jer teret dokazivanja nije na vama. Ono što hoću naglasiti, u tom dopisu nećete navoditi sve situacije u kojima majka krši prava djeteta jer ako to navodite onda je to zaista predmet kojim se treba pozabaviti Pravobraniteljica za djecu.
 6. Od kada je sudska odluka pravomoćna? Kada ste poslali dopise institucijama koje navodite i kakva je njihova rekacija nakon toga? Da li si doma radite arhivu dopisa koje šaljete prema nadležnim institucijama, odnosno zanima me da li imate dokaze da su vaše dopise zaprimili? Da li primjećujete promjene u djetetovom ponašanju? Ako je ovo točno što navodite onda je ovo školski primjer zlonamjernog ometanja vremena koje provodite sa djetetom. Majka na to nema pravo. Pretpostavljam da ti pozivi i poruke idu preko vašeg mobitela? Djetetu je dovoljno 1-2 puta dnevno da se čuje sa majkom. Vaše je pravo da organizirate to vrijeme i ta pozivanja prilagodite tome.
 7. Gringo

  vjestacenje djeteta

  U istom postu pritužujete se na rad centra i postavljate pitanje "ne znam ima li ikakve svrhe...."?! Po meni to nema ama baš nikakve logike. Ako ste nezadovoljni radom nadležnog centra za socijalnu skrb prvo ćete pokušati problem riješiti sa ravnateljicom istog. Ako ne riješite problem sa njom predstavku na rad centra šaljete resornom Ministarstvu koje je nadležno za provedbu upravnog nadzora. paralelno šaljete predstavku Hrvatskoj komori socijalnih radnika koja bi trebala provoditi stručni nadzor. Sve ove radnje poduzimaju se slanjem dopisa uz priložene dokaze, a ne razgovora koji obično završavaju na "rekla-kazala". Ako ste zadovoljni sa radom centra za socijalnu skrb onda nećete ništa od ovih radnji poduzimati. Ovo ovisi o čitavom nizu okolnosti i ako vam je preostalo samo "nadati se" onda to nije dobro. Ako sud nije naložio provedbu vještačenja raspravni sudac može jednostavno odbaciti ovo vještačenje i naložiti provedbu novog. Isto tako protustranka može predložiti provedbu nadvještačenja. Da li vi uopće imate odvjetnika koji bi vas posavjetovao?
 8. Svjestan sam činjenice da niti jedan zakon, niti jedna sudska odluka ne može predvidjeti sve životne situacije u kojima se djeca i roditelji mogu pronaći jer u suprotnom za njihov prijevoz koristili bi vagone. Isto tako iz iskustva znam da se nerijetko dešava da zbog nepreciznih sudskih odluka ispaštaju i djeca i roditelji. Brojni su primjeri kada manipulativni roditelj tumači sudsku odluku na način kako mu tog trenutka odgovara. Moje mišljenje je da se ovo što ste napisali može tumačiti na više načina i jedini način da to spriječite u budućnosti jest da zatražite izmjenu te odluke.
 9. Kada je u pitanju obiteljsko nasilje potrebno ga je prijaviti nadležnim institucijama onda kada se dogodi, bez obzira na vrstu nasilja i reakciju nadležnih institucija, a ne sakupljati dokaze pa prema potrebi koristiti. Budući da iz vašeg posta proizlazi da je u konkretnom slučaju žrtva muškarac, a počinitelj žena, njemu će svakako trebati daleko više vremena, truda ,novaca, sreće ....... da to i dokaže s obzirom da su dijelovi našeg sustava duboko uronjeni u rodnu ideologiju koja smatra muškarce univerzalnim nasilnicima. Najlakše bi bilo savjetovati na temelju ovih nekoliko rečenica koje ste napisali da se makne od takve osobe, ali za kvalitetan savjet potrebno je poznavati do u detalje dinamiku te obitelji. Siguran sam u sljedeće: nasilje obavezno prijaviti kada se dogodi i još hitnije pronaći odvjetnika sa kojim ćete započeti konzultacije oko narednih koraka.
 10. Nema nikakvog razloga da se susreti i druženja djeteta i roditelja ne bi odvijali i u ovim uvjetima na temelju pravomoćne sudske odluke, osim ako je roditelj u samoizolaciji ili karanteni. Problemi manipulacije djetetom od strane zlonamjernih roditelja nisu počeli proglašavanjem ove pandemije, niti će završiti njezinim završetkom, oni traju dugo i kontinuirano bez adekvatnog odgovora nadležnih institucija. Proglašenjem pandemije ovaj problem dodatno se produbio jer su zlonamjerni roditelji dobili dodatni alat kako bi mogli postupati na štetu djeteta i ciljanog roditelja. Vama ne preostaje ništa drugo nego pojačati slanje dopise na adrese svih nadležnih institucija obavještavajući ih o kršenju prava djeteta i tražeći ih pomoć i podršku. Inače danas ili sutra, najvjerojatnije u Slobodnoj Dalmaciji, objavit će se članak na ovu temu. Biti će zanimljivo što će o ovom problemu, uz ostale sugovornike, reći i Pravobraniteljica za djecu
 11. Gringo

  Pitanje - prijava

  Kakvih dokaza, možda nevjere? Pa ako mislite na takve dokaze onda vam kažem da to nikoga ne zanima. Vaš brak će i ovako i onako biti razveden, a to što je netko bio nevjeran ne mora nužno utjecati na njegove roditeljske kompetencije.
 12. Obiteljski zakon točno propisuje okolnosti kod kojih dolazi do oduzimanja skrbništva, a i kada se to desi nije trajnog karaktera. Okolnosti koje vi opisujete ne dovode do gubitka skrbništva. U eventualnom sudskom postupku koji bi se proveo ako ne dođe do dogovora roditelja, sud bi mogao razmotriti i varijantu da jedan roditelj ima samostalno skrbništvo, a to znači da drugi roditelj nema mogućnost suodlučivanja oko npr. izbora škole, vanškolskih aktivnosti, izbora zdravstvene skrbi za djecu i sl. Vaš prijedlog oko buduće organizacije života djece na način da provode podjednako vremena sa oba roditelja u skladu je sa desetinama znanstvenih i stručnih radova objavljenim u posljednjih dvadesetak godina kao najbolji interes djece.
 13. Iz ovoga što ste naveli ne vidim u kojem dijelu je centar pristran?! Pa vama je dijete povjereno na zajednički život? Ako ima još nešto što niste napisali, a odnosi se na njihovu pristranost prema djetetovom ocu, onda to i napišite.
 14. Gringo

  TEST NA DROGE

  Znate kako ćete najbolje odgovoriti na situaciju u kojoj ste se našli? Tako da se testirate na droge i na taj način pokažete da su tvrdnje suprotne strane neistinite! Nije mi jasno zašto gubite vrijeme baveći se time dali će se suprotna strana testirati ili ne?!
 15. Gringo

  skrbnistvo

  Ako se vodimo mišljenjima i odlukama koje se donose na temelju prevaziđenih mitova, predrasuda i stereotipa, onda zaista ovo uopće nije jednostavno. No, ako ponekad zavirimo u znanstvene i stručne radove, onda možemo pročitati da ne postoje dovoljni dokazi koji bi podržali odgađanje uvođenja redovitih i učestalih sudjelovanja oba roditelja s bebama i djecom. Koga zanima može na stranicama prestižne American Psychological Association pronaći konsenzualno izvješće 110 vrhunskih znanstvenika upravo o ovoj problematici. Donosim link samo na sažetak https://psycnet.apa.org/record/2014-03984-002
×
×
 • Napravi novi...