Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1651
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  8

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 1

Gringo objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

3 pratitelja

O Gringo

 • Status
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Mišljenju centra treba prigovarati i podneskom sudu i na glavnoj raspravi. Da li je posebna skrbnica ispitala volju i mišljenje djece, što su djeca izjavila? Kakvo je mišljenje posebne skrbnice?
 2. Moram priznati da mi je zaista nejasno što točno želite, ali ako imate želju ponešto naučiti o razvojnim potrebama djeteta, mentalnom zdravlju, privrženosti i znate malo engleskog, preporučam vam American Psychological Association (APA) Na toj stranici imate čitav niz znanstvenih i stručnih radova o ovoj problematici i ono što je bitno na toj stranici još uvijek ne može bilo tko objavljivati. U RH predlažem da malo pretražite stranicu Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba možda ponešto nađete o ovoj tematici koja vas zanima.
 3. Nažalost može i ne samo u vašem slučaju već u RH postoji dosta sličnih slučajeva kojima je zajedničko da sustav postupa gotovo na identičan način - na štetu djeteta i ciljanog roditelja. Nemam za vas riječi ohrabrenja. Savjetujem vam, prije svega, da čuvate zdravlje i da pokušate, ako ste u mogućnosti, iskoristiti sve pravne puteve u RH i obratite se Europskom sudu za ljudska prava, ne zato što bi imali ne znam kakvu korist od toga već radi vlastite djece koja zaslužuju živjeti u uređenijoj državi. Nije normalno da djeca odbijaju susrete sa vama osim ako ste ih zlostavljali, zanemarivali
 4. Kad se radi o konfliktnim slučajevima gdje izostaje dogovor roditelja onda je od velike važnosti inzistirati na detaljnim sudskim odlukama. Takve sudske odluke postoje. Naravno nije moguće predvidjeti sve životne situacije u kojima se mogu naći djeca i roditelji, ali uz malo više truda od strane vas, vašeg odvjetnika i raspravne sutkinje moguće je dobiti odluku koja će biti precizno razrađena.
 5. Nikakve ona zakonom propisane sankcije neće snositi. Daj se fokusirajte na ono što je u ovome trenutku bitno, to su djeca i pridržavanje sporazuma. Ako krenete putem vaših sumnji onda širom otvarate vrata nekom zlonamjernom da kaže kako imate nerazriješene partnerske odnose.
 6. Pročitao sam početak teksta. Predmet je na sudu, znači niste se uspjeli dogovoriti pred centrom, a viđanje djeteta i oca svaki drugi vikend i par sati u tjednu nije podjednako.
 7. Žalosno je kad raspravna sutkinja nije u stanju staviti dijete u fokus te ga tretira kao objekt odnosa roditelja. Zanima me zašto se niste dogovorili sa ocem djeteta da dijete provodi podjednako vremena sa vas oboje?
 8. Roditelji odgajaju dijete, a ne obrnuto. Ne može dijete od 4 godine donositi odluke umjesto roditelja. Vi se trebate pobrinuti da dijete prespavljuje kod vas, osim ako je to odbijanje posljedica manipulacije drugog roditelja. Moraju postojati pravila i granice. "veli socijalna radnica, treba uvijek slušati djetetove špotrebe." Ako vam je ovo rečeno u kontekstu što dijete od 4 godine ne želi kod vas prespavljivati onda je najblaže rečeno smiješno. Kako ćete postupiti ako vam dijete jednog dana kaže da ne želi ići u školu? Da li ćete udovoljiti njegovoj potrebi?
 9. Kad govorimo o pravu djeteta na iskazivanje volje i mišljenja onda je situacija sljedeća (ovo pišem jer vidim da baratate poluinformacijama i netočnim informacijama): od 01.08.2010. u Hrvatskoj je u primjeni Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava koja je po svojoj snazi iznad nacionalnih zakona. Kako ne bi duljio navest ću samo najznačajnije što ta Konvencija omogućuje djeci u zaštiti njihovih prava: 1. pravo na iskazivanje volje i mišljenja, 2. pravo da budu upoznata u skladu sa svojom dobi sa postupkom koji se vodi u njihovo ime, 3. pravo da budu upoznata u skladu sa svojom dobi sa
 10. Takve situacije se nerijetko dešavaju u slučajevima gdje je dijete samo objekat odnosa roditelja, a pojedini roditelji znaju biti vrlo, vrlo maštoviti. Problem možete donekle riješiti tako da sud odredi koju vrstu skrbi oko djeteta povjerava vama: izvanškolske aktivnosti, brigu o djetetovom zdravlju, obrazovanje ... i sl. Postoje vrlo detaljne presude u tom smislu.
 11. Žao mi je, ali ja ne dajem odgovore po narudžbi ili da bi se nekome svidio. Sve što ste napisali ukazuje na to da je ovo itekako razlog za izmjenu plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi.
 12. Ovo je itekako razlog za izmjenu Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi. Iz ovoga što ste napisali proizlazi da ste ga vi samoinicijativno mijenjali preseljenjem djece. Na koji način je otac djece sudjelovao u tom dogovoru oko preseljenja ili je doveden pred gotov čin? Da li bi vama dodatnih 600 - 700 kn na mjesečnoj razini troškova bila prepreka za viđanje djece? Ako ne, da li ste ponudili ocu da preuzmete na sebe dio tih troškova?
 13. Da li je sa djetetom razgovarala posebna skrbnica?
 14. Prije svega, napisali ste vrlo malo informacija za konkretniji odgovor. Odgovor na ovo pitanje je da moguće je. Na ovo pitanje odgovaram protupitanjem, zašto bi uopće posebna skrbnica razgovarala sa bilo kojim roditeljem ako znamo da je njezin zadatak ispitati volju i mišljenje djeteta? Po meni bi pravo pitanje bilo zašto se posebna skrbnica priklonila mišljenju centra, a da nije obavila razgovor sa djetetom, ako se tako nešto desilo!?
 15. Dijete će dobiti pravo na susrete i druženja sa bakom i djedom. Za procjenjivanje u kojem opsegu ovo je premalo informacija. No puno ozbiljniji problem vidim u ovome što navodite "i dijete kaze da nezeli bez mame i baca se i udara.", to nije normalno i oko ovoga trebate se posavjetovati sa strukom.
×
×
 • Napravi novi...