Jump to content

Jabuka30

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Jabuka30 objavio

  1. U vezi tog radnika ništa, tj. nisu me ni ispitivali u vezi njega. Pogledali su moj ugovor u radu, i te podatke prepisali u zapisnik koji sam potpisao.
  2. Poštovani molio bih vas za savijet. Jučer smo imali inspekcijski nadzor kod nas u firmi. Službenici državnog inspektorata su zatekli jednog radnika da radi bez ugovora o radu ("na crno"). Uzeli su izjavu od njega gdje je je on na početku rekao da je radio u firmi, no kasnije je poricao tu izjavu te je odbio potpisati zapisnik. Nakon par sati je inspektorica nas par zaposlenika odabrala nasumičnim odabirom te nas trazila da potpisemo neki zapisnik te nas je upozorila da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo. U tom zapisniku je navela sljedeće: od kada imam zasnovan radni odnos, koliko sati dnevno radim, kada je bila zadnja plaća, koliko mi iznosi zadnja plaća, kada imam dnevni odomor. Tu sam izajvu potpisao. Nije me nista pitala o neprijavljenom radniku. Očigledno je da će poslodavac dobiti neku kaznu zbog neprijavljenog radnika, no ono što mene zanima je jel mogu mene pozvati na neku odgovornost radi davanja lažnog iskaza u vezi toga neprijavljenog radnika. Ja sam samo potpisao podatke koje je inspektorica navela o mome radnom mjestu za koje sam uredno prijavljen. Unaprijed hvala!
  3. Puno vam hvala. Mislim da je to bilo samo zastrašivanje jer do sada nisam dobio nikakv poziv na obavijesni razgovor. Svakako ću angažirati odvjetnika ako do nečega dođe.
  4. Pozdrav! Mene jedan poznanik optužuje bez ikakvih konkretnih dokaza da sam mu vec u par navrata napravio štetu na autu, i sad sam dobio "prijetnju" sms porukom da će me prijaviti policiji pa da ću vidjeti svoje. Želi mi očito napakostiti. Navodno su kako on kaže prve dvije štete počinjene početkom godine, a treća sad nedavno? Sad me zanima ukoliko me stvarno lažno prijavi policiji da sam mu to ja napravio šta mogu očekivati? - obavijesni razgovor gdje je njegova riječ, protiv moje bez ikakvih drugih dokaza i svjedoka? - može li policija (odnosno DORH ako dođe prijava do njih) kad vidi ovakav slučaj odbaciti uopće pokretanje kaznene prijave? - ja toga dana za koji on tvrdi da sam mu napravio štetu na autu nisam ni bio u njegovom dijelu grada. Mogu li zatražiti vještačenje mobitela, predložiti svjedoke koji će mi poslužiti kao alibi, spreman sam ići i na poligraf. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija