Jump to content

Davorinjo

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav svima! Molim Vas za savijet. Naime, imam slučaj kada je zaposleniku 2011. godine uručen otkaz ugovora o radu uz pripadajući otkazni rok i otpremninu. Odmah potom isti je dobio bolovanje. Dakle, čitavu 2012. godinu bio na bolovanju. Ovih dana ga je, na sugestiju invalidske komisije, njegova liječnica skinula s bolovanja. Nameće se pitanje da li osim preostalog otkaznog roka djelatnik može iskoristiti godišnji odmor iz 2012. godine i 2013. godine? Da li može tražiti novčanu naknadu za neiskorišteni godišnji odmor? Unaprijed Vam hvala na odgovoru! Srdačan pozdrav!
  2. Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. Pregledao sam zk izvadak i posjedovni list za predmentnu katastarsku česticu na netu (pravosudje.hr, odnosno, katastar.hr) te je na oba lista vidljivo da je vlasnik, kao i posjednik RH. Pretpostavljam da kako dokaz može poslužiti i Rješenje o komunalnoj naknadi te odresci uplatnica vezanih za istu. Mislite li da u ovom slučaju mogu iskoristiti PRO BONO odvjetnika u slučaju spora, a sve u vidu smanjenja troškova? Pozdrav!
  3. Pozdrav svima, imam situaciju za koju bih molio savjet (uputu) što mi je činiti. Nakon uručenja Rješenja o nasljeđivanju primijetio sam da postao vlasnikom dvije nekretnine (dva zemljišta) te da mi nedostaje treća nekretnina na kojoj se nalazi kuća i okućnica. Nadalje, za predmetnu nekretninu samo pregledao vlasnički i posjedovni list te vidio da je vlasnik, a i posjednik RH. No, osoba od kojeg sam naslijedio sve nekretnine (moj pokojni djed) je spornu nekretninu kupio davne 1966. godine te o istom postoji originalni Kupoprodajni ugovor. Jedino što u kupoprodajnom ugovoru ne piše katastarska čestica nekretnine nego je opisno navedeno što se kupuje (npr. objekt s jednom sobom dimenzija 5x5,5 m, kuhinjom dimenzija 3,5x2,3 mi smočnicom, drvarnica i svinjac). Naravno, pokojni djed je bio u posjedu sporne nekretnine od 1966. godine do smrti (2012. godine) te za to imamo hrpu dokaza (okolni susjedi, odresci od uplatnica za komunalnu naknadu i dr.). Što mi je činiti kako bi spornu nekretninu preveo na pokojnog djeda (da li je to uopće moguće?), odnosno, mene kao jedinog nasljednika? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  4. Hvala! Drugim riječima, ako u ugovoru o radu piše da sam zaposlen na probni rok od 1 tjedan te pri tome ne zadovoljim potrebne uvijete kod poslodavca te mi otkaže ugovor o radu. Da li je taj rok dovoljan za ostvarivanje zdravstvenog osiguranja? Malo je čudno da ne postoji neki minimalni broj dana koji moraš biti zaposlen da bi ostvario zdravstveno osiguranje.
  5. Pozdrav svima! Koji je rok na kojeg te poslodavac treba zaposliti da bi ostvario zdravstveno osiguranje? 7 dana ili više? Hvala unaprijed!
  6. Cigo 1, još jednom hvala! Još jednom molim sve tko je imao sličan slučaj otkaza rada(prvo najbolje ocijenjen radnik, a netom nakon u obrazloženju otkaza najgori radnik - sva dokumentacija se nalazi u prethodnim postovima), a da je podnio tužbu, kako je završila. Hvala!
  7. Hvala cigo1. No, zanima me, u slučaju tužbe, što se događa s otkaznim rokom (koji traje do 15.04.2011.), otpremninom te nakon prekida radnog odnosa, naknadom na burzi rada. Hipotetski govoreći, ako se i dobije spor, poslodavac me vrača na posao, ali postoji velika mogučnost da izrežira nekakvu vrstu izvarednog otkaza pri čemu ne bi ostvario prava niti na otpremninu, niti na naknadu na burzi rada. Zar ne? A spor se uvijek može izgubiti...
  8. ima li tko bilo kakav odgovor ili savijet..dosta je hitno.. Hvala!!!!
  9. i kraj.. Još jednom hvala svima unaprijed!
  10. Pozdrav svima i sretna Nova godina! Stiglo mi je Rješenje o prekidu radnog odnosa. Na Rješenje je napisana Pritužba. Sve se nalazi u prilogu posta. Ukratko da objasnim. Na istom radnom mjestu radi 4 zaposlenika. Od svih njih imam najviše radnog iskustava. Jedan kolega (drugi po red s radnim iskustvom) napravio je veliku pogrešku na radu koja je uzrokovala materijalne gubitke. Nakon toga poslodavac ga otkazuje te kreče njihov spor. U međuvremenu dobivam otkaz, a prije spomenuti kolega je vraćen na isto radno mjesto. Netom prije, od strane tehničkog direktora, ocijenjen sam kao najbolji djelatnik na istom radnom mjestu (prilog). Zanima me da li imam osnove za tužbom? U slučlaju tužbe što se događa s otkaznim rokom, pripadajućom plačom i otpremninom? Koliko se tužba isplati? Hvala unaprijed svima na pomoći! Srdačan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija