Jump to content

Davorinjo

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Davorinjo objavio

  1. Pozdrav svima! Molim Vas za savijet. Naime, imam slučaj kada je zaposleniku 2011. godine uručen otkaz ugovora o radu uz pripadajući otkazni rok i otpremninu. Odmah potom isti je dobio bolovanje. Dakle, čitavu 2012. godinu bio na bolovanju. Ovih dana ga je, na sugestiju invalidske komisije, njegova liječnica skinula s bolovanja. Nameće se pitanje da li osim preostalog otkaznog roka djelatnik može iskoristiti godišnji odmor iz 2012. godine i 2013. godine? Da li može tražiti novčanu naknadu za neiskorišteni godišnji odmor? Unaprijed Vam hvala na odgovoru! Srdačan pozdrav!
  2. Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. Pregledao sam zk izvadak i posjedovni list za predmentnu katastarsku česticu na netu (pravosudje.hr, odnosno, katastar.hr) te je na oba lista vidljivo da je vlasnik, kao i posjednik RH. Pretpostavljam da kako dokaz može poslužiti i Rješenje o komunalnoj naknadi te odresci uplatnica vezanih za istu. Mislite li da u ovom slučaju mogu iskoristiti PRO BONO odvjetnika u slučaju spora, a sve u vidu smanjenja troškova? Pozdrav!
  3. Pozdrav svima, imam situaciju za koju bih molio savjet (uputu) što mi je činiti. Nakon uručenja Rješenja o nasljeđivanju primijetio sam da postao vlasnikom dvije nekretnine (dva zemljišta) te da mi nedostaje treća nekretnina na kojoj se nalazi kuća i okućnica. Nadalje, za predmetnu nekretninu samo pregledao vlasnički i posjedovni list te vidio da je vlasnik, a i posjednik RH. No, osoba od kojeg sam naslijedio sve nekretnine (moj pokojni djed) je spornu nekretninu kupio davne 1966. godine te o istom postoji originalni Kupoprodajni ugovor. Jedino što u kupoprodajnom ugovoru ne piše katastarska čestica nekretnine nego je opisno navedeno što se kupuje (npr. objekt s jednom sobom dimenzija 5x5,5 m, kuhinjom dimenzija 3,5x2,3 mi smočnicom, drvarnica i svinjac). Naravno, pokojni djed je bio u posjedu sporne nekretnine od 1966. godine do smrti (2012. godine) te za to imamo hrpu dokaza (okolni susjedi, odresci od uplatnica za komunalnu naknadu i dr.). Što mi je činiti kako bi spornu nekretninu preveo na pokojnog djeda (da li je to uopće moguće?), odnosno, mene kao jedinog nasljednika? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  4. Hvala! Drugim riječima, ako u ugovoru o radu piše da sam zaposlen na probni rok od 1 tjedan te pri tome ne zadovoljim potrebne uvijete kod poslodavca te mi otkaže ugovor o radu. Da li je taj rok dovoljan za ostvarivanje zdravstvenog osiguranja? Malo je čudno da ne postoji neki minimalni broj dana koji moraš biti zaposlen da bi ostvario zdravstveno osiguranje.
  5. Pozdrav svima! Koji je rok na kojeg te poslodavac treba zaposliti da bi ostvario zdravstveno osiguranje? 7 dana ili više? Hvala unaprijed!
  6. Cigo 1, još jednom hvala! Još jednom molim sve tko je imao sličan slučaj otkaza rada(prvo najbolje ocijenjen radnik, a netom nakon u obrazloženju otkaza najgori radnik - sva dokumentacija se nalazi u prethodnim postovima), a da je podnio tužbu, kako je završila. Hvala!
  7. Hvala cigo1. No, zanima me, u slučaju tužbe, što se događa s otkaznim rokom (koji traje do 15.04.2011.), otpremninom te nakon prekida radnog odnosa, naknadom na burzi rada. Hipotetski govoreći, ako se i dobije spor, poslodavac me vrača na posao, ali postoji velika mogučnost da izrežira nekakvu vrstu izvarednog otkaza pri čemu ne bi ostvario prava niti na otpremninu, niti na naknadu na burzi rada. Zar ne? A spor se uvijek može izgubiti...
  8. ima li tko bilo kakav odgovor ili savijet..dosta je hitno.. Hvala!!!!
  9. i kraj.. Još jednom hvala svima unaprijed!
  10. Pozdrav svima i sretna Nova godina! Stiglo mi je Rješenje o prekidu radnog odnosa. Na Rješenje je napisana Pritužba. Sve se nalazi u prilogu posta. Ukratko da objasnim. Na istom radnom mjestu radi 4 zaposlenika. Od svih njih imam najviše radnog iskustava. Jedan kolega (drugi po red s radnim iskustvom) napravio je veliku pogrešku na radu koja je uzrokovala materijalne gubitke. Nakon toga poslodavac ga otkazuje te kreče njihov spor. U međuvremenu dobivam otkaz, a prije spomenuti kolega je vraćen na isto radno mjesto. Netom prije, od strane tehničkog direktora, ocijenjen sam kao najbolji djelatnik na istom radnom mjestu (prilog). Zanima me da li imam osnove za tužbom? U slučlaju tužbe što se događa s otkaznim rokom, pripadajućom plačom i otpremninom? Koliko se tužba isplati? Hvala unaprijed svima na pomoći! Srdačan pozdrav!
  11. Pozdrav svima! Vozio sam 103 km/h, a ograničenje je bilo 70 km/h. Dakle, 22,7 km/h više od dozvoljenog. Počinjeni prekršaj utvrđen je uređajem za mjerenje brzine Trafipatrol 05131. Zaposlen sam, neoženjen, u kučanstvu nas je 4-ro, od toga samo dvoje prihoduje. Zanima me šta navesti u prigovoru i da li postoji neka druga mogučnost za umanjenje kazne ili nešto sl. Hvala svima unaprijed.
  12. Cigo 1, ako sam dobro shvatio, ovog trena ne teče otkazni rok jer nije nastupio otkaz. Otkazni rok nastupa primitkom rješenja o otkazu? Drugim riječima, ako se u rok navedenom u Odluci ne pozove na posao mora biti uručeno rješenje o otkazu i tada počinje teći otkazni rok te se može ostvariti pravo na otpremninu. Do tog roka ne treba puduzimati ništa vezano za tužbu? Naime, postoji i mogućnost invalidske mirovine. Da li da se pokreće isto ili da se ipak pričeka rješenje o otkazu? Hvala unaprijed!
  13. Hvala cigo1, evo stigla je i odluka o prekidu rada bez krivnje radnika u kojoj je navedeno slijedeće: I utvrđuje se da je danom --- , poslodavac ---- donio Odluku kojom je privremeno ukinuo jednu smjenu zbog poteškoća u plasmanu i naplati proizvoda. II Utvrđuje se da je danom ---- radnik D.D. iskoristio godišnji odmor za tkuću 2010- gdoinu u cijelsoti. III Utvrđuje se da nakon isteka godišnjeg odmora zbog razloga iz točke I ove odluke radnik nije dužan dolaziti na posao, a do prekida rada je došlo bez krivnje radnika, te imenovanom radniku pripada naknada u visini 70% od njegove osnovne plaće, za vrijeme prekida rada. IV Utvrđuje se da će poslodavac u slučaju potrebe za obavljanje poslova njegovog radnog mejsta pozvati radnika na posao, a o tome ga obavijestiti pravovremeno. V Ova odluka stupa na snagu sa danom donošenja. Zanima me kojim svim aktima može biti određena visina plaće iz točke III, dužina trajanja otkaznog roka i visina otpremnine. Hvala unaprijed!
  14. Pozdrav svima! molim za pomoć. Član obitelji je dobio otkaz kao tehnološki višak. U tvrtci kojoj je radio ima 30 godina radnog staža, a sveukupno 36 godina radnog staža. U tvrtci je neprekidno radio na istom radnom mjestu. Od ostalih zaposlnika na istom radnom mjestu ima najviše radnog staža. Uz to,radi se 12 - satnim sistemom tako da zasigurno djeltanici imaju više od 8 h prekovremenih sati po tjednu. Nadalje, obavijest o otkazu uručena mu je usmenim putem, te je obavješten da ne mora odrađivati otkazni rok. Trenutno iskorištava preostali godišnji odmor, ali ako u međuvremenu ne dobije rješenje o otkazu pismenim putem, da li se mora vratiti na posao? Molim Vas, za daljnje savjete. Koje su pravne osnove i šta je najbolje činit. Hvala unaprijed!
  15. Pozdrav svima! Da li je za otvoreno skladište rasutih materijal potrebno ishoditi dozvole (lokacijska, građevinska i uporabna). Skladište je formirano na privatnoj čestici. Hvala unaprijed!
  16. Pozdrav svim! Imam jedno pitanje. Naime, zanima me da li u ugovoru o radu smije biti navedeno dva ili više radnih mjesta (npr. autoelektričar, autolimar, rukovaoc viličara), a da je pri tome osoba stručno osposobljena za naveden poslove te zadovoljava liječnički pregled. Uz to ima položen rad na siguran način. Unaprijed zahvaljujem!
  17. Na koje sve načine se može urediti odnos između izvođača i podizvođača radova na nekom objektu?
  18. Pozdrav svima! Trebao bi izgraditi asfaltni (betonski) plato površine 40 m2 (8 x 5). Središnji dio plato, sistemom cijevi, povezuje se sa separatorom goriva i ulja (potreban iskop) koji bi bio lociran u neposrednoj blizini. Postoji varijanta da se isti palto natkrije. Nadstrešnica bi bila oslonjena na čelične stupove i rešetkastu krovnu konstrukciju (visina 5 m). Sama nadstrešnica bila bi izrađena od krovnih sandwich panela. Zanima me da li je za oba slučaja potrebna lokacijska, odnosno građevinska dozvola? Ili postoji i treća mogućnost?
  19. Imam dva pitanja: 1.Da li se postojeća lokacijska dozovola može mijenjati? Drugim riječima, da li se može dopuniti bez izdavanja nove? 2. Ako je potrebno izdavati novu lokacijsku dozvolu da li je potrebno tada izraditi novu Studiju utjecaja na okoliš?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija