Jump to content

FrenkiH

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je FrenkiH objavio

  1. Neznam ja sto i kako oni racunaju ,nas sve zapravo zanima kako oni pravno mogu na papir staviti jedno,a od nas traziti drugo. Jer,realno ,moze se desiti incident na poslu,a pravna se sluzba moze ograditi i tvrditi da mi taj dan nismo ni smjeli biti na poslu jer rjesenje tako kaze. I opet ce odgovornost pasti na nas jer bi mi kao zaposlenici morali znati svoja prava i obveze ,a kad smo se pobunili na ovo maltene nam se prijeti.
  2. pa dobijemo smjenu za smjenu , satnica mora stimati ... znaci dani godisnjeg + smjene moraju biti istovjetni broju sati redovnog rada. Ovisi kako je raspored slozen ,dali ce ta smjena biti "vracena " iduci tjedan ili 2 tjedna nakon bitno je da sihterica stima. Nema prebacivanja u iduci mjesec niti prekovremenih. To je relativno novija praksa,nekad se nije moglo desiti da moras doci u smjenu za vikend ,ako u rjesenju stoji da je prvi dan nakon GO ponedjeljak. Ali od kada postoji sihterica postoji i to ! Voditelji odjela kazu da ne mogu drugacije sloziti raspored, pravik kaze da je tako po zakonu.
  3. Nemamo mi prekovremenih (sacuvaj Boze ,pa dam ih moraju platiti ) ,nama se sati rasporede kroz mjesec i jednaki su onima kao u redovnom radu. Ali se slazem sa ostatkom ,bez obzira sto taj nas pravnik tvrdi. Blesavo je uopce da tvrdi jedno ,a papirnato ,po rjesenju drugo . Znaci,ako se ne pojavim na poslu u subotu jer mi u rjesenju stoji da moram doci u ponedjeljak , pravno mi ne mogu nista ?
  4. Rad u zdravstvu u smjenama. Kod koristenja godisnjih odmora sporan je dan povratka na posao. Naime, u rjesenju koje salje uprava stoji jedan datum ,a voditelji odjela nas na raspored stave ranije. Uvijek se tu radi o vikendima,tj godisnji zavrsava sa petkom, u rjesenju stoji da se radnik mora na posao vratiti u ponedjeljak ,a dobijemo smjene vec u subotu ili nedjelju. Pravnik ustanove tvrdi da se to smije raditi jer radimo smjenski rad i da nama subote i nedjelje nisu neradni dani . Zanima me kako to zaista pravno stoji ? Da se na taj dan nesto radniku desi ,a po rjesenju taj dan jos i ne mora biti na poslu cija je to odovornost ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija