Jump to content

nikolina94

Korisnik
  • Broj objava

    84
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je nikolina94 objavio

  1. prije 1 minutu, drot13 je napisao:

    Policija svejedno mora pokrenuti prekršajni postupak, ali žrtva može odbiti dati iskaz ili svjedočiti ako nije bilo djece dok se događaj odvijao.

    U pravilu svađa je krenula radi djeteta, pa je zato i odvedeno da ne gleda dalje.

  2. prije 17 minuta, drot13 je napisao:

    Jesu li djeca bila prisutna?

    Koliko znam netom prije je dijete odvedeno baki ...

    upravo sad, nikolina94 je napisao:

    Koliko znam netom prije je dijete odvedeno baki ...

    Mislim, problem je da u pozivu piše djelo po čl.179a Kaznenog zakona

  3. Poštovani,

    Jedna prijateljica dobila je poziv da dođe u postaju dati neke informacije što se tiče nasilja u obitelji u svezi prijave centra za socijalnu skrb...no, centar je prijavio nasilje pa me zanima može li osoba koja ga je doživjela povući prijavu tj.reci da ne želi da se vodi ikakav postupak ili?

  4. upravo sad, drot13 je napisao:

    U pravilu se ne pokreće bez volje žrtve, ali treba provjeriti u policijskoj postaji koja je postupala ili u centru (policija im povratno javlja što je utvrđeno i poduzeto).

    Ma u ovom slučaju žrtva je izjavila policiji da ne želi ništa prijaviti i da je prijava centru bila očito u afektu na što je centar sam došao ,uzeo izjavu i dalje ne znamo što će

  5. Hej,

    Dakle, zanima me sljedeće. Centru je putem maila poslano kako jedna osoba trpi psihičko zlostavljanje itd...ukratko, centar je po službenoj dužnosti poslao policiju na kućnu adresu gdje je osoba izjavila da ne želi ništa detaljnije reći. Sad me zanima može li se i bez toga pokrenuti prekršajni postupak ili ipak osoba mora reći da to ipak želi tj.može li se pokrenuti bez njene zelje?

  6. Poštovañi,

    Naime rodila sam i zanima me da li dijete mora imati isto prebivalište kao i ja da bi imala pravo na porodiljnu naknadu? I da li ukoliko se ja odjavim sa jedne adrese(na kojoj sam vlasnica polovice stana) i prijavim na drugu da li mogu imati kakvih problema sa tim stanom?

    Vlasništvo

    Prije 25 minuta, Borbena7 je napisao:

    Ima li ta osoba punomoćnika? Je li opravdala svoju odsutnost? Ili, je li možda tražila odgodu ročišta?

    Oba tužitelja imaju istog punomoćnika. Odgodu nije tražila jer koliko sam upućena priprem o ročište se može otkazati samo jednom , a kod tužiteljice je problem da ako i rodi i prije da ne može ostaviti nigdje tako maleno dijete

    Vlasništvo

    Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

    Ako ste upisani kao suvlasnici u zemljišnim knjigama, tada je teško reći da je soba Vaša ili njegova. Tako da slobodno nosite taj namještaj i sve drugo što smatrate da Vam pripada, a ukoliko se on protivi, pokušajte se sporazumno dogovoriti i podijeliti tu svu zajedničku imovinu koja se nalazi u stanu (ne samo u sobi).

    Hvala na savjetu. 😍

    Vlasništvo

    Prije 4 minuta, Borbena7 je napisao:

    Namještaj je kupljen čijim sredstvima? Postoji li mogućnost sporazuma sa suvlasnikom općenito oko svih pokretnina u tom stanu, a ne samo oko namještaja iz sobe koju spominjete?

    Namještaj je kupljen od strane mojih roditelja. No, nema nekog dokaza, računa ili slično. Suvlasnik nema baš neke želje uopće o tome pričati s obzirom da je moja soba..

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija