Jump to content

tonist

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I mene zanima nesto slicno, ali odgovora nema. Smrc....
  2. Dragi moji, Kao sta sam napisao, na pocetku sam bio strasno ljut OMV-u jer mi u knjizici vozila stoji da imam tenk od 65 l, a ja ulio 80 l. Prijavio sam OMV-a inspektoratu koji je, (GLED CUDA SE DOGAĐAJU!) odmah slijedeci dan isao i provjero OMV-a. I sve je bilo OK - tocenje je ispravno. E, kad su mi to rekli iz inspektorata, dodali su da imam 2 izbora: 1) Traziti i platiti inspektoratu da mi oni kod svog vjestaka testiraju rezervoar, ili 2) Da odustanem od svega. Posto uopce nisam imao mira, tj. cinilo mi se da sam stvarno MOZDA ulio 80 l (puni osam preko 15 min - do cepa), isao sam po drugi puta uljeti gorivo i GLED CUDA! OPET! Stalo mi je opet 80 litara goriva! E sada, tko tu je lud? Pitam se ja i pricekao dok ne potrosim govivo i OPET na drugu, trecu, cetvrtu benzinsku i rezultat je ISTI! Dakle, u Hyundai Trajetu stanu 80-83 litre goriva! Ovo je provjereno jer imam racune goriva i to njih desetak! Bolje je pitanje: kako se moglo dogoditi da kod homologacije i prvotnog testiranja tog automobila za HR trziste upisano samo 65 l??? Moguce je jer sam kasnije iz raznih istocnika saznao neke cinjenice koje uvoznici koriste kako bi smanjili kompletnu i konacnu cijenu auta (dobro za nas kupce!). Aha, i to postoji Ali necu o tome... Kasnije sam na drugin benzinskim postajama saznao da postoje price slicne mojoj i to kod drugih automobila sto dokazuje da ima sve i svasta. Napr., covjek sa 8g starih BMW-om puni 12 litara vise nego sto je zapisano i knjizici. Ljut je na pocetku, da bi kod slijedeceg punjenja vidio da rezervoar prima vise od deklariranog. Stoga, ono sto oci vidjese je istina , a ne sto pise u knjizici. LP
  3. Hvala na savjetu! Naravno da necu odmah izlaziti u novine jer sada cekam odgovor OMV-a.
  4. Ma necu pricu poslati samo Novoj nego vec skupljam adrese svih TV i radio postaja u HR pa i sire!!! Osim toga, pricu cu prevesti i poslati na vise jezika gdje go mogu i znam.
  5. Da, poslat cu pricu svim novinama u HR, TV postajama, radio postajama pa tko hoce neka je objavi. Skenirao sam racun OMV-a i potvrdu o tranzakciji učinjenom sa EC/MC karticom. Vec sam napisao i tekst, samo cekam sl. tjedan da mi iz OMV-a daju zvanicni oggovor. Vec sam dobio odgovor od voditelja crpke koji mi je kao papiga ponavljao da im je "zadovoljstvo kupaca na prvom mjestu". _ranje!
  6. Da, kada sam tenkirao, primjeito sam da ima puno zraka, ali nisam ocekivao da cu si "hat-trickom" samome sebi uvaliti "autogol" sa 82 litre goriva, kada je tenk samo 65. Nije nigdje curilo, niti sam koristio kanister... E, ovo ja zovem svjetskim cudom! Koje Piramide i ostale "budalastine"...
  7. Zaboravio sam napomenuti da je navedenoj, kao i na (skoro?) svakoj OMV-oj postaji postoji sustav videonadzora. Poata je da je manager benzinske LAKO mogao pregledati materijal i USTANOVITI da nisam tenkirao u kanister nego SAMO u svoje vozilo.
  8. Ma niste "glupo zensko" jer sve sto ste napisali stoji. Naravno da OMV ima kamere ali tko ce mi izhoditi dozvolu da mi predaju snimki s tocnim datumom, satom i sekundom kada sam tocio? Tesko! I da, jedini nacin kako bih dokaza da sam bas ja tocio je video snimak OMV-ve benzinske. Ma necu to tek tako prepustiti. Vec sam u kontaktu s odvjetnikom i samo cekamo kamo ce sve to ici jer me sutra mora kontaktirati manager benzinske. Postat cu i dalje o daljnim dogadjajima.
  9. Hvala Vam na odgovoru! Ne, rezervoar NIIJE probusen. U to sam 1 milijun% siguran
  10. Pozdrav! Jucer sam na OVM-voj benzinskoj u Splitu, pored Brodomerkura, napunio rezervoar do cepa jer mi se prije 3 dana ukljcilo svijetlo rezerve. Rezerva inace ima oko 10-12 litara. Vozilo je Hyundai Trajet, 2.0 CRDi. Deklarirani kapacitet tenka je 65 litara, a na gorenavedenoj benzinskoj NEKIM CUDOM ( ) u tenk mi je "uslo" 81,38 litre dizela! sto me kostalo "SAMO" 625 kuna ! ! ! Danas odem do prodajnog mjesta Hyundaia u Splitu i mi kazu da su me na OMVu definitivno prevarili. tj, u vozilo ne mogu stati skoro 82 litre goriva! Nakon toga nazovem jos nekoliko servisa Hyundaia po Hrvatskoji i im velim sto mi se dogodilo, SVI kazu-nema sanse da Vam u tenk stanu preko 65 litara, mozda 67 sa praznim filterom goriva i praznim cijevima dovoda goriva! Dakle, ako je u rezervoaru bilo 10 litara, mogao sam napuniti SAMO 55 litara, sto je 55l x 7.68 kn = 422,40 kn. Ipak mi je naplaceno 81,38 litru i to 625 kuna! Osjecam se i JESAM opljackan za 202, 60 kn ! Pa to je 35%!!! Vratim se danas do OMV-a i im sve ispricam. Povezali su me telefonsi sa managerom i smo pricali. Zakljucak: manager ce me sutra zvati da mi kaze sto su mu glavejsine iz Zagreba rekli, tj. sto da napravimo. Gospodin me inace uvjeravao da oni, na benzinskoj NEMAJU AMA BAS NIKAKVE VEZE s takvim stvarima , jer netko drugi bazdari brojila. Velim mu-OK, a Vi mi recite KAKO su se 81,38 litre dizela "ugurale" u 65 litara rezervoara, tj. u 55 litara jer sam vec imao nesto dizela. Inace nisam hrcak ni ludjak da punim dizel u kanistre pa ih skupljam po ionako prepunim apartmanu gdje nas je 5. Kao i UVJEK, sacuvao sam racun pa i slip tranzakcije od kreditne kartice jer sam platio EC7MC-om. E, sada, sorry sto Vam malo duze objasnjavam sve ovo , ali me zanima sto se tu da napraviti, i legalno i ljudski.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija