Jump to content

gijoe161

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Slikao je drugi vozac, policija uopce nije pogledala slike. Makli smo se sa mjesta na susjedni parking da ne blokiramo promet.
  2. Ne poricem djelomicnu krivnju, ali ako sam ja u raskrizju vozilo iz suprotnog smjera samim tim sta ide pravo moze prekoraciti ogranicenje brzine i proci kroz crveno svjetlo? Mislim nisan rodjen jucer, znam da je policija napravila odluku koja im je bila najlaksa za donjet, i da zivimo u banana drzavi, ali zar oni nemaju neke duznosti provest nekakvu istragu, bar izmjerit tragove kocenja? Pokusavam razumjeti na koji nacin mogu argumentirati zalbu bar na kaznu za oduzimanju prednosti, koja je daleko veca nego sama steta na oba auta.
  3. Pozdrav, jutros sam imao prometnu nesrecu, na raskrizju pri skretanju ljevo auto iz suprotnog smjera doljece prekomjernom brzinom, vrlo vjerovatno kroz crveno (nisam 100% siguran jer sam vec bio u raskrizju, cekajuci da mogu krenuti). Ja sam se zaustavio usred raskrizja, a radi brzine vozila pri kocenju auto iz suprotnog smjera nije se uspilo zaustaviti nego je proklizalo te je udarilo u moj prednji ljevi kraj, te proklizalo jos 10ak metara naprijed. Steta je samo materijalna, ali pri izlasku iz vozila vozac i njegovih par prijatelja, te njegova majka, starija zena, uhvatili su odmah urlikati i derati se da sam kriv, sta je posli zavrsilo i fizickim prijetnjama od strane nekih od prijatelja drugog vozaca. Posto nisam htio odmah priznati krivnju, zvali su policiju, policija pri dolasku pita sta se desilo, svak kaze svoju stranu price, alkotestiraju nas, svi smo imali 0.0, te bez mjerenja tragova kocenja ili bilo cega drugog zakljuce da sam ja kriv za prometnu nesrecu jer sam "oduzeo prednost" vozilu iz drugog smjera. Da bi stvar bila jos gora, policajac mi savjetuje da odem na osiguranje i priznam krivnju, te kad mi oni posalju kaznu da ce mi sud umanjit iznos, sta sam u soku i napravio. Sad neznam koje su moje mogucnosti, jesu li policajci duzni slikati mjesto nesrece i vozila, izmjeriti tragove kocenja? Svjestan sam da se vozila koja idu pravo treba propustiti, ali zar nije to drugo vozilo duzno drzati se ogranicenja brzine? Od soka tek dolazim sebi sad kad ovo pisem, i nisam siguran jesam li se totalno uvalio sa odlaskom na osiguranje. Policajcima sam napomenuo fizicke prijetnje koje su mi upucene, neznam da su ista poduzeli u vezi toga, iako su ovi galamili i kad je policija vec dosla. Nisam inzistirao na stavljanju toga u zapisnik... Molim pomoc, hvala!
  4. Po tome izgleda da od zastare nista. Hvala na odgovoru.
  5. U mom slucaju se nisu naplatili nista preko racuna, a od pokretnina na svoje ime imam samo to auto, zivim u stanu kod roditelja, i nista u njemu nije moje, osim robe koja nije ovrsiva koliko razumijem. Sad zanima me posto se oni nisu naplatili sa racuna, imaju li osnovu za promjenu sredstva ovrhe, posto nemam pokretnine, i sta bi to znacilo za mene? Mislim ako sad prebace na drugo sredstvo ovrhe i ne naplate se, mogu li opet u buducnosti traziti povrat duga nekretninom ako bi imao nesto na svoje ime u buducnosti ili traziti opet novcanu naknadu ako bi otvorio racun ili se zaposlio nakon prvog roka od 10 godina, ili im ostaje naplatiti se samo na nacin koji su predlozili? Mogu li opet promjeniti sredstvo ovrhe? Imam li ja onda pravo pozvati se na zastaru dugovanja, ili je to samo u slucaju ukoliko u roku od 2 mjeseca ne posalju "nastavni prijedlog"? Sto bi znacilo da ukoliko vjerovnik ne odustane od duga zastare nema nikad, i jedine opcije su osobni bankrot ili isplata duga na neki nacin? Unaprijed zahvaljujem na informacijama, ovrsni zakon je jako zbunjujuc za nekog ko nema pravnu pozadinu, hvala!
  6. Imam jako slican problem, od pravomocnosti je proslo vise od 5 godina, zanima me kojim temeljima oni mogu "promjeniti sredstvo ovrhe" ako ja nemam nekretnine, a od pokretnina staro karambolirano auto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija