Jump to content

goldy_001

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime, jedna nelogičnost koja me zanima, a odnosi se na sljedeće. Drugostupanjski postupak povodom žalbe na prvo stupanjsku presudu je završen. Presuda pravomoćna ,a kojom se, citiram: '' utvrđuje da je tuženik GRAD xy dužan priznati i izdati ispravu podobnu za prijenos nekrenika na ime i u suvlasništvo tužitelja, a koju će u protivnom zamijeniti ova presuda u roku od 15 dana.'' Nelogičnost je sljedeća: - grad ne želi dati odnosnu ispravu podobnu za upis vlasništva, a zemljišnoknjižni odjel ne može (ili ne želi) uknjižiti vlasništvo nnekretnine na temelju presude koju je sam donio. A u presudi se navodi da će ako grad ne uzda podobnu isrpavu zamijeniti presuda. Kako to može biti da sud neće provesti uknjižbu na temelju presude koju je donio. Ovaj predmet sam ja zastupao na sudu još prije godinu i po, kao apsolvent (z.z. oca) protiv grada kojeg je zastupala zamj.DO. Spor sam dobio i na prvostupanjskoj i drugostupanjskoj razini (podovom žalbe) pa bi volio da mi netko iskusniji kaže što dalje npraviti, budući da sam još nezaposlen i nemam nekih većih praktičnih iskustava. Unaprijed zahvaljujem.
  2. Kako ohrabrujuće? hmmm...ipak mislim da je malo mane teško onima koji su na faksu naučili s razumijevanjem, nego onima što su uporno i brzinski naštebali, pa na kraju ništa neznaju. Naravno, izuzev konkretnog pisanja različitih podnesaka. Iskreno ja se ne bojim niti jednoga. Imam jezik, oči i uši, pa se budem branio. Nisu oni bili bolji od nas. Sve se može sporazumno riješiti na obostranu korist ili štetu..ovisi za što se uzajamno odlučimo - poslodavac i posloprimac. Svi ste pesimistični nekako...šteta..gdje vam je ponos i mladost...ajmo ajmo naprijed, u nove pobjede društvo staro i mlado..he he he.
  3. Štovani kolege i kolegice, može li mi netko reći (ako zna) o uvjetima i iskustvima koje je doživio tijekom vježbeništva, ili se još uvijek nalazi, ili pozna nekoga tko je u doticaju sa slijedećim odvjetnicima. Unaprijed zahvaljujem. Svaka informacija je dobrodošla. Pomozite, zajedno smo jači. 1. Danijel Benko 2. Marija Cvitanušić 3. Mladen Gajski 4. Maro Mihočević 5. Šime Savić 6. ured Vranjican 7. Marko Ujević 8. Goran Katić 9. ured Vukina 10. Mirjana Borić 11. Vlatka Nadramija 12. Mamić, Reberski i Partneri 13. Tatjana Nikolić 14. Vinko Knezović 15. Mirjana Borić 16. Sanja Bezbradica 17. Ranka Rukljač 18. Edin Muminagić 19. Gabriela Banić
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija