Jump to content

Darko92

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Darko92

    Tto

    Postovani, Prije nesto malo vise od godine dana bio sam pretucen na javnom mjestu, u jednom centru. Dijagnosticirane su mi teske tjelesne ozljede i od travnja 2016 je postupak na sudu. Odrzano je vec 8 rasprava i svi svjedoci su ispitani ali nema pravomocne presude i kada sam zadnji puta na raspravi upitao sutkinju dali su pregledane snimke nadzornih kamera centra i ako nisu zasto se ne pregledaju jer se na njima sve jasno vidi odgovorila je samo: IMAMO SNIMKE. Zanima me koja je procedura za te snimke i dali se gledaju na raspravi ili suci to gledaju sami.?? Na njima se vidi da sam napadnut bez ikakvog razloga i pomocu njih je okrivljenik i pronaden i identificiran. Nije mi jasno cemu toliko rasprava i natezanja kada se na snimkama sve jasno vidi. Molim vas da mi to malo pojasnite. Hvala Unaprijed.
  2. Problem je sto nemam odvjetnika za ovo sudenje po sluzbenoj duznosti. Imat cu ga za odstetu. Evo bas mi je danas dosao poziv 29.11. sljedeca rasprava. A ako nema imovine mogu godinama cekat odstetu. Zar ne postoji varijanta da mi drzava ili osiguranje centra u kojem se to dogodilo isplati pa oni njega terete.?
  3. Neznam dali je dokazni postupak zavrsen ili jos traje. Znaci ja mogu otici na sud i pitati sta je sa mojim slucajem.? Neznam dali su odmah donijeli pravomocnu presudu ili nisu jos..nista neznam. Nema mi logike uopce da ja kao osteceni i kao izvrsni tuzitelj ne budem prisutan na sudenju do kraja. Recite mi jos kako ide to s odstetom, ko to isplacuje i na koji nacin.? Znaci ja cu platiti sudsko-medicinskog vjestaka i kada se odredi visina odstete kakav je dalje postupak.?
  4. A koliki je zastarni rok.? cisto sumnjam da ce biti osloboden jer postoji i video nadzor i cista je situacija..ali svasta je moguce..
  5. Nisam jer to zelim rjesit privatnom tuzbom..problem je sta se sad na sudenju sudilo okrivljenom za kazneno djelo koje je pocinio a ja neznam presudu. Odvjetnik mi je rekao da ne predajem imovinsko-pravni zahtjev nego da cemo to posebno rjesavat kada dobijemo presudu tj. da znam da je kriv..
  6. Pozz.. Bio sam na sudenju zbog teskih tjelesnih ozljeda kao osteceni i nakon ispitivanja okrivljenika i mene sutkinja je rekla da sam slobodan i da mogu ic..znaci nisam cuo presudu niti sam je dobio na kucnu adresu a proslo je mjesec dana..zanima me dali postoji neki rok u kojem bi trebao dobiti barem neku obavijest o tome.? Nemogu podici tuzbu za odstetu bez pravomocne presude a nitko nista ne salje.
  7. Hvala na odgovoru. Sa danasnjim danom je proslo tocno mjesec dana od prestanka radnog odnosa ali jos nista. Dali se to može oduziti na vise mjeseci.?
  8. Poštovani. Radio sam u jednoj firmi 3 i pol godine, od toga 3 godine sam bio prijavljen na neodredeno. 01.08. sam presao kod drugog poslodavca a nisam koristio godisnji odmor kod prijasnjeg poslodavca. Prvo pitanje je dali imam pravo na puno godisnji odmor.? Drugo je dali mi ga je bivsi poslodavac duzan platiti i u kojem roku.? Hvalaa.!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija