Jump to content

Marijeta2012

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, i to pise na ZK, ali me zanima što ja mogu napraviti po pitanju svoga garaznog mjesta s obzirom da se on uknjizio na moje kupljeno garazno mjesto, a ne na mjesto koje je neprodano, tj. pripada firmi..
  2. Poštovani, suprug je 2009.godine kupio stan i garažu, stan je uspio uknjižiti bez problema, a kako se garaža naknadno gradila, tako su kasnili i papiri i ostalo...ugl. on je možda 2 tjedna nakon što je uknjižio stan, otišao na sud sa uplatnicom i potrebnim papirima da se uknjiži i garaža...nije dobio nikakav pečat od suda niti ikakav papir...nedavno sam sasvim slucajno na zemljišniku vidjela da on nije upisan na niti jedno garažno mjesto, a da stvar bude gora, baš na to naše mjesto iz kupoprodajnog ugovora stoji upisan neki odvjetnik(valjda odvjetnik od te firme koja je gradila zgradu) radi naplate potraživanja...u garaži ima nekih 20-ak mjesta, al je samo 7 kupljeno, pa mi nije jasno kako se on od svih tih mjesta uknjižia baš na ono kupljeno...dodatno se zakomplicirala stvar 2013 kada je firma otišla u stečaj....odvjetnik na mailove ne odgovara, stečajni upravitelj također...imate li Vi kakvi savjet?
  3. Puno hvala na brzom odgovoru, puno ste mi pomogli
  4. Poštovani, ne snalazim se baš po forumima a ni u pravnim pitanjima, pa mi treba vaša pomoć. Naime, djed svoju nekretninu želi darovati meni, svojoj unuci, dakle ni mome ocu niti teti. Teta se razvela davnih dana i došla je živjeti nazad u našu kuću, nadogradili smo joj jedan mali dio i ona tu živi već godinama. Ona se svoga bračnoga dijela odrekla u korist svoje djece i ne posjeduje više ništa. Ja i djed bi s njom potpisali ugovor da ima pravo tu živjeti dok je živa i da sa tim prestaje mogućnost traženja nasljeđa njene djece. Išli smo s njom do JB ovjeriti potpise s tim da je u ugovoru pisalo da se ona izričito odriče svog nužnog prava u moju korist i odbila je to potpisati...zaboravih napomenuti da sada i baka koja me mrzi komplicira situaciju jer je teti obećala svoj dio kuće iako u papirima stoji djed kao vlasnik kuce 1/1...pa me u svemu ovome zanima koji ugovor potpisati da bih ja nakon djedove smrti bila jedini njegov nasljednik? Otac se sigurno ne bi bunio, al baka i teta su mi nekako problem... Lijep pozdrav, Marijeta
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija