Jump to content

kruno_007

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kruno_007 objavio

  1. Ja mislim da se radi o uzastopnom ugovoru o radu na odredjeno vrijeme. Najlakse bi onda bilo poslodavcu imati dva, tri ista/slicna radna mjesta, te nikad ne bi nastao uzastopni ugovor o radu. Takodjer u zakonu je samo navedeno uzastopni ugovor o radu na odredjeno vrijeme, nije navedeno da mora biti sadrzajno jednak.

     

    Npr.tri radna mjesta-pravnik, pravni suradnik i strucni suradnik za pravne poslove.

  2. Poštovani, trebam dodatno mišljenje.

    Djelatnik AA je bio zaposlen temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme na radnom mjestu x zbog povećanog opsega posla. Nakon 1g dobio je novi ugovor o radu na određeno vrijeme na drugom radnom mjestu. Kao razlog naveden je samo povećan opseg posla (ne konkretan objektivan razlog, koji po zakonu treba biti naveden čl.12-st.2 ZOR-a).Da li se temeljem članka 12 stavak 7 isti smatra ugovorom o radu na neodređeno vrijeme ili radnik mora podnositi zahtjev za zaštitu prava. Ili je povećan opseg posla objektivan razlog, što uistinu sumnjam.

     

    Hvala unaprijed

  3. Pozdrav.

    Poštovani, trebao bih pomoć u vezi jednog pitanja, mislim da pripada u ovu temu,

    Ukratko, radi se o kupnji stola i 6 stolica(rabljenih) online po cijeni od 3.200 kn. Po primitku stvari ustanovljeno je da predmeti ne odgovaraju ugovorenom stanju. Uplata je izvršena pri preuzimanju od strane vozača i suvozača kao svjedoka. Prodavatelj se javio na jedan poziv te poklopio slušalicu nakon što je čuo o čemu se radi, te isključio mobitel.

    Koje mogućnosti preostaju kupcu, prijava policiji, privatna tužba?

     

    Hvala unaprijed

  4. Poštovani, imam jednu nedoumicu, pa bih trebao drugo mišljenje.

     

    U slučaju uvođenja nove sistematizacije, ukidanja postojećih radnih mjesta i stvaranja nove strukture: da li je potrebno provesti savjetovanje sa radničkim vijećem/sindikalnim povjerenikom sukladno članku 127.ZOR-a ???

     

    Presuda Vrh.suda RH broj:Revr 200/09-2 (sudska praksa)

     

    hvala unapijed

  5. Štedna polica. Korisnik je član uprave/direktor, uplatitelj premije Društvo.

    Radi se upravo o situaciji koju ste naveli u zagradi. Društvo uredno posluje i nije u problemima. Niti Statutom niti odlukom NO-a nije predviđenao da je nužna suglasnost NO-a za isto.

  6. Poštovani, imam jednu nedoumicu, odnosno dvije, te bih cijenio dodatno mišljenje.

     

    I. Zakonitost i dopuštenost isplate police životnog osiguranja članovima uprave društva.

    II. Da li je za pitanje pod točkom I. potrebna suglasnost NO-a ili nešto slično.

     

    Hvala unaprijed

  7. Poštovani, pretpostavljam da je ova tema već obrađivana, ali ipak.

    "Da li se smatra uzastopnim ugovorom o radu aneks postojećeg ugovora o radu na određeno vrijeme kojim se mijenja radno mjesto radnika (iz radnog mjesta X u radno mjesto Y)". Da naglasim da je ugovor sklopljen zbog povećanog opsega posla.

    Pitanje se prvenstveno odnosi na aspekt inspekcije rada (kaznu 31.000-60.000 kn po prekršaju), a sekundarno na pravni aspekt.

     

    Hvala unaprijed

  8. Da, ali nije doslo do povratka na rad istog, te sam misljenja da nije ostvario pravo na godisnji odmor, regres i sl. Realno nijedan dan nije bio radno sposoban.

     

    Sto se tice mirovine, radi se o djelomicnom gubitku radne sposobnosti, ne o potpunom. Radnik je donio potpisanu izjavu 5.ili.6. Sijecnja kojom daje otkaz i navodi da mu je zadnji radni dan 10.sijecanj te da od 11.sijecnja odlazi u invalidsku mirovinu.

  9. Posto otpremnina nije clankom 172 ovrsnog zakon iskljucena od ovrhe niti se moze isplatiti na zasticen racun, ne znam dolazi li isplatom otpremnine u gotovini do povrede prava ovrhovoditelja.

    A sto se tice naknade za neiskoristeni godisnji odmor, misljenja sam da se radi o istoj situaciji kao kad radnik koji je duzi vremenski period na bolovanju gubi pravo na godisnji odmor sa 30.lipnjom, ali ne mogu naci primjer u sudskoj praksi.

    Jos jedno pitanje- kada radnik daje otkaz zbog odlaska u mirovinu, odnosno sa odredenim datumom nema otkaznog roka?

  10. Poštovanje, novi sam ovdje i imam jedan upit.

     

    Djelatniku koji je proveo 6 godina na bolovanju rješenjem je priznato pravo na invalidsku mirovinu.

    Djelatnik je sa 10.siječnjom 2017.godine otkazao ugovor o radu radi odlaska u invalidsku mirovinu i donio doznaku da mu je sa istim danom zatvoreno bolovanje.

    Pitanje glasi: da li je poslodavac obvezan isplatiti bivšem djelatniku naknadu za neiskorišteni godišnji odmor uzimajući u obzir činjenicu da se djelatnik nije vratio na rad.

     

    Drugo pitanje je iz drugog područja i glasi: da li mu poslodavac smije isplatiti otpremninu u gotovini, pošto navedeni djelatnik ima zaštićeni račun.

     

    Hvala unaprijed

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija