Jump to content

Damaiondie

Korisnik
 • Broj objava

  66
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Damaiondie

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, U pravu ste, tako je potvrdio i savjetnik u ODO. Napomenuo je kako se ne trebamo brinuti zbog toga jer smo 2 podnositelja i dok jedan od nas nije primio Rješenje, ne teče rok. Nisam izvršila uvid u spis jer bi to bilo istovjetno primanju Rješenja. Savjetovano mi je da ne podižem Rješenje dok se odvjetnik ne vrati s go. Zahvaljujem Vam na savjetima i mišljenju. Lijepi pozdrav!
 2. Uredno je dostavljeno jednom podnositelju, a smjesta smo informirali odvjetnicki ured, no odvjetnik je na go. Vjezbenik nam je rekao da ce odvjetnik po povratku s go (vise od 15 dana nakon sto je Rjesenje zaprimio podnositelj) napisati prijedlog u nase ime unatoc nasim bojaznima da je rok 8 dana od zaprimanja, a zaprimljeno je. Njegov odgovor je da odvjetnik ni ne moze odgovoriti jer odvjetnik nije Rjesenje zaprimio. Mi smo donjeli Rjesenje da iskopiraju, ali sluzbena dostava odvjetniku nije obavljena. Rekli su i da je ured obavijestio sudove i ODO da je na godisnjem - nas nisu. Misljenja sam da je na podnositelju da preda prijedlog prema uputama iz Rjesenja, a da ODO ne zanima hoce li prijedlog pisati on, susjeda, baka ili odvjetnik. Uzasno nas to brine, pa sutra idem na ODO razgovarati s dezurnim savjetnikom. Danas je bilo prekasno. Da sam bar postavila upit ranije.... Nekako smo vjerovali da odvjetnik tj. njegovi zaposlenici valjda znaju sto rade, ali strah i traume su prevelike da bi smo riskirali da se pocinitelji izvuku. Podnositelj koji je Rjesenje zaprimio ne moze ici na ODO jer je na terenskom radu. Valjda ce me htjeti primiti kao stranku u postupku iako Rjesnje jos nisam podigla niti ga fizicki imam kod sebe (imam skenirano na mailu).
 3. Zahvaljujem! Da li bismo onda trebali inzistirati da odvjetnik, unatoc go, u ime podnositelja podnese navedene prijedloge? Nismo bili obavijesteni da odvjetnik ide na go niti dobili uputu da ne podizemo postu.
 4. Da, odvjetnika koji je na go. Drugom podnositelju je vjerojatno doslo na adresu prebivalista, ali jos nije otisao po to. Prema savjetu vjezbenika u odvjetnikovom uredu, ne bismo trebali podizati vise nista dok se odvjetnik ne vrati s go. Moram napomenuti da je najveca steta (fizicki napad, ozlijedivanje, protupravno oduzimanje slobode itd.) naneseno podnositelju koji je zaprimio rjesenje.
 5. Postovani, Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv pocinitelja koja je odbacena samo na temelju dopisa pocinitelja - nikakava ispitivanja nisu provedena. Vecinu dogadaja imamo snimljeno te ne mislimo odustati od progona. Jedan od podnositelja kaznene prijave je zaprimio Rjesenje od ODO-a, drugi, kao ni odvjetnik nisu. Odvjetnik je na GO i uvjerava nas da rok od 8 dana tece od kad odvjetnik zaprimi Rjesenje. Nas to pomalo brine jer smo laici i cini nam se da bi rok trebao teci od kad podnositelj zaprimi Rjesenje (u kojem se navodi da ostecenik ima rok od 8 dana od dana primitka). Kako mozemo dokazati da pocinitelji i "svjedoci" lazu u gotovo svakom svom navodu, ne bismo htjeli da rok prode i da izgubimo mogucnost da se pocinitelje kazni. Ljubazno molim pojasnjenje oko roka od 8 dana od dana primitka rjesenja za preuzimanje progona protiv osumnjicenika kao i za prijedlog za provodenje dokaznih radnji. Da li stvarno mozemo bezbrizno cekati da se odvjetnik vrati s go i zaprimi rjesenje? Ili prijedlog treba predati u roku od 8 dana od kad je jedan od ostecenika zaprimio rjesenje? Naljepse zahvaljujem!
 6. Poštovani, Ne postoji nikakav pravilnik, video nadzor je uvela ta ista osoba te sama odlučila tko će imati pristup. Da sad ne opisujem zbog čega, od referenta nećemo sigurno dobiti ništa, već će odmah nju obavijestiti da želimo snimku - što će rezultirati trenutnim brisanjem. Upravitelj nije tijelo koje ima ovlasti doći do ikakvih snimki u privatnim prostorima suvlasnika. Činjenica je da ona govori ljudima da je statičar bio i pregledao zgradu, a zgrada nije ni prijavljena, a nije pretrpila nikakvu vidljivu štetu te je nepotrebno stvarati troškove i oduzimati vrijeme ljudima koji pregleda obavljaju volonterski. Upravitelj će, kao i gore, odmah obavijestiti dotičnu o našim bojaznima i od toga neće biti ništa. GPZ zna o čemu se radi, odgovorili su nam što je potrebno da bi pustili plin. Ništa od toga nije ostvarivo dok je pola stanova prazno i dok imamo osobu u samoizolaciji te su nam napisali da plin neće pustiti dok ne uđu u svaki stan - dakle do kraja epidemije. Kad smo im javili da ona zove susjede i govori im da je bio statičar i da je plinara pustila plin - pismeno nam javili da oni u našoj zgradi nisu bili i da nisu pustili plin. Pokušali smo, ali reset ne funkcionira. Svjesni smo da možemo pokušati naći servisera, ali s obzirom na to da iskreno kažemo da je u zgradi osoba u samoizolaciji, nitko ne želi doći. Mi ne želimo lagati, a ova je ionako objesila obavijest na oglasnu ploču o postojanju osobe u samoizolaciji. Ne piše o kome se radi pa serviseri mogu misliti da smo mi u pitanju. Hvala puno na savjetima. Želimo se s njom zbog ovog i svega što nam je do sad napravila (provala, krađa, ometanje posjeda, klevete, vrijeđanje...) obračunati sudskim putem. Stoga Vas molim, bez uplitanja Upravitelja (koji ionako nema nikakve ovlasti), savjet tj. odgovor: 1. Koje zakone/pravilnike je prekršila prvo zatvaranjem, a onda i otvaranjem plina? 2. Da li postoji osnova za tužbu i na temelju čega? 3. Postoji li osnova za kaznenu prijavu? 4. Koja naša prava je prekršila i za što sve ju možemo tužiti (grijanje, topla voda, nemogućnost kuhanja dok je plin bio zatvoren, nemogućnost vršenja higijene, troškovi za servisera, moguća oštećenja novog bojlera...)? Puno Vam hvala!
 7. Poštovani, Ljubazno molim da me uputite postoji li osnova za tužbu (i na temelju kojih prava / zakona) i da li je išta od navedenog niže razlog za pokretanje bilo kakvog službenog postupka protiv počinitelja. U stambenoj zgradi u Zagrebu koja u nedavnim potresima nije pretrpila vidljivu štetu i bez ikakve osnove jedna osoba zatvorila je glavni plinski ventil i time cijelom ulazu prekinula opskrbu energentom. Temperature su zatim pale na drastični minus (noćas je bilo -6C), padao je i snijeg, a mi smo već 12 dana bez grijanja i tople vode. U međuvremenu je lijepila obavijesti da je plin zatvoren i da će "doći iz plinare". Susjede je obavještavala da će doći dimnjačar tad i tad, da bi ih nazvala jedno jutro i rekla da dimnjačar ipak nije potreban, ali da je bila Plinara i pustila plin. Rekla je i da je dan prije bio statičar i da je sve uredu. Naravno da nam nitko nije pozvonio ni pokucao, ni dimnjačar ni Plinara ni statičar, a kako se dotična već ranije pokazala kao lažljivica, sve smo provjerili i: Naša zgrada nije prijavljena u sustav prijave štete - vidjeli smo na aplikaciji statičara da prijava ne postoji, a samim time nije ni pregledana. Zgrada nije dobila naljepnicu - ni zelenu, ni žutu ni crvenu - koju bi, prema tvrdnjama statičara, dobila da je pregledana. Od GPZ smo dobili crno na bijelo da nikakav podatak o puštanju plina u našu zgradu nemaju. Iako je plin sad pušten, od strane nepoznatog počinitelja, mi i dalje nemamo grijanje ni toplu vodu i nećemo ih ni imati dok ne prođe ovaj kaos i dok ne bude sigurno da serviseri idu po kućama. Novi novcati nezamjenjivi plinski bojler izbacuje grešku i ne želimo sami petljati po njemu. Do prolaska pandemije bit ćemo bez grijanja i tople vode! Što nam je činiti? Kome se još možemo obratiti da se počinitelja sankcionira i nadoknadi nam se pretrpljena šteta? Smrzavamo se, peremo ruke u ledenoj vodi, ne možemo vršiti osnovnu higijenu zbog pojedinca. Osoba koja je uzrokovala sve naše nedaće uvid u video nadzor zgrade dozvolila je samo sebi i svojim pristašama pa će vjerojatno taj dan kad je "bio statičar" i "došla plinara" obrisati. Kako doći do snimki i dokazati tko je to napravio? Da li je GPZ na temelju naše prijave dužan istražiti tko je petljao po nemjerenom dijelu instalacija? Najljepše zahvaljujem!
 8. Postovani, Godinama smo suprug i ja u samostalnom, neprekinutom, istinitom, mirnom i postenom posjedu spremista u podrumu zgrade. Poznanik mi javlja da nam je provaljeno u spremiste. U zgradi ne zivimo, vlasnik stana kojeg smo u posjedu je otac supruga - s vlasnikom smo u losim odnosima. Stan koristimo par dana mjesecno, samo smo suprug i ja u posjedu i stana i spomenutog spremista koje je krcato nasim stvarima. Dolazimo u zgradu, vidimo da je brava na spremistu promjenjena i da ne mozemo do svojih stvari, zovemo policiju. Na oglasnoj ploci nalazimo obavijest predstavnice da je "otvorila" spremiste i da vlasnik stvari ima mj dn da ga isprazni ili ce oni zvati policiju, bla bla. Policija dolazi, opisujemo situaciju, idu razgovarati s predstavnicom. Ona tvrdi da je spremiste zajednicko i da je njoj xy nalozio da se brava promjeni jer to ne moze biti privatno spremiste". Nebuloze za nebulozom, ali policajcu je to logicno, smatra bravare nekakvim autoritetom. Ona priznaje da je provalila i promjenila bravu (tj da je valjda angazirala doticnu firmu da to napravi). Policiji trabunja razne druge stvari, klevece me (ali to je za drugi post) i policajac koji bas nista o ZOV-u ne zna izjavljuje da nema elemenata kaznenog djela jer je to zajednicki dio zgrade. Unatoc vlasnickom listu koji smo pokazali (spremista nisu numerirana, ne zna se cije je cije iako svaki stan ima spremiste) i unatoc mojem inzistiranju da su utvrdivanje prava na posjed i zastita posjeda dvije razlicite stvari i da sam ja njih zvala samo jer mi je ometan posjed - oni trube isto. Nema kaznenog djela i upucuju nas u privatnu tuzbu. Ona pred njima otkljucava spremiste, traze me da pogledam da li sto fali. Sve je preturano, ne mogu ovako ustvrditi nista. Policija me upucuje da se s njom dogovorim oko toga do kad ga moram isprazniti i sl. Ja inzistiram da se s pociniteljem ja nemam sto dogovarati, a oni me prekidaju da nema pocinitelja jer nema kaznenog djela. Ona kaze da kad god nesto trebamo, da se samo njoj javimo za kljuc. Na to ne pristajem, ona zakljucava. Pitam policiju tko ce nju sprijeciti da pobaca sve nase stvari sad kad mi odemo. Kazu nitko i da je onda opet moram tuziti, ali da je ona predstavnik i da ona odreduje kako se u zgradi koriste prostori. Policajac zivi u obiteljskoj kuci, bas nista ne zna o suvlasnistvu, pojmovi predstavnik i upravitelj su mu nepoznanica, ne zna nista o zajednicki dijelovima i vjeruje u njene price. Druga dvojica sute. Policija odlazi, ona je u posjedu mojih stvari. To sto mi je unistila bravu, sto je pravna osoba bez sluzbenog naloga provalila u spremiste, a sto je ova slikala stvari i javno objavila nikog briga. Dodatak: Prije oko mj dn nam je provaljeno u postanski sanducic. Sanducici nisu zajednicki, vec privatno vlasnistvo. Ona je na trosak zgrade sve sanducice uklonila (zajedno sa postom) i instalirala nove. U obavijesti oko "otvaranja" spremista je napisala da i na tavanu ima stvari i da se vlasnik javi jer je kljuc kod nje. Znaci i tavan je samovoljno zakljucala, nemamo pristup dimovodu fasadnog bojera, niti ostalome. Jedan stanar ju je pismeno trazio kljuc, odbila ga je jer nema on sto na tavanu raditi. Sve smo to rekli policiji, a oni govore da su sanducici zajednicki, da ne moze nitko biti u posjedu tavana i sl. Cak sam im pokazala prilog zajednickih djelova iz MU-a. Ne zanima ih jer je ona rekla sto je rekla, a valjda ona zna. Molim Vas savjet sto napraviti osim u roku od 30 dana predati tuzbeni zahtjev za sudsku zastitu posjeda? Molim i preporuku za odvjetnika u Zagrebu. Dok sud donese odluku, ova ce mi sve stvari pobacati, mozda vec danas. 1. Da li da zovem bravara da provaljuje i mjenja bravu? Tko normalan ce to htjeti napraviti bez policijskog naloga? Ok, hoce xy. 2. Da li da se njima obratimo da se ocituju o provaljivanju? U kojem roku se moraju ocitovati? 3. Da li ce potencijalni navod policije u Zapisniku danasnjeg dogadaja da je ona rekla da joj se obratimo kad nam nesto treba iz spremista, biti zapreka tj. da li Sud moze zbog toga reci da nam nije ometen posjed? Ne smatram da sam u posjedu ako kao odrasla osoba moram nekoga traziti da mi otvori i ako netko drugi ima pristup mojim privatnim stvarima, ali sto ako Sud bude drugog misljenja? 4. Da li da odem u drugu policijsku postaju i trazim "drugo misljenje". Ovaj policajac, iako ljubazan, nije bas nista znao i govorio je sve krivo. Samo ga je brinulo cije je to spremiste i govorio da se moramo drzati kucnog reda koji "ona" odreduje. Znaci bas nikakva pomoc od njega, jos joj je takvim govorancijama dao krila da misli da je u pravu i da moze raditi sto joj se prohtije. Savjet da se promjeni predstavnika nam nece pomoci da dodemo u posjed niti mozemo utjecati na odabir predstavnika u zgradi u kojoj nismo suvlasnici. Najljepse zahvaljujemo!
 9. Postovani, Vidim na e-predmetu da je nakon vise od godinu dana moja zalba na Zupanijskom sudu odbijena kao neosnovana. Potvrdeno je rjesenje 1. stupnja. Nista jos nisam primila postom. Ako je potvrdeno rjesenje 1. stupnja, znaci da i zupanijski sud smatra da ja nisam ovrhovoditelj i da se na mene ne odnosi cl. 14. st. 4 OZ. 1. Ukoliko nisam ovrhovoditelj, znaci li to da nisam duzna cuvati ovrsenikove stvari? Cuvam ih vec vise od godinu dana i 9 mjeseci i sud ne poduzima bas nista da me oslobodi te obaveze. 2. Postoji li neki rok do kojeg sud mora donjeti odluku (odgovor) na moju molbu da me oslobodi cuvanja (odredi drazbu) ovrsenikovih stvari? Da li sam ih duzna cuvati zauvijek? 3. U zalbi sam napisala da sam nezaposlena, bez ikakvih prihoda i navela neke teske zivotne nedace koje su me snasle te molila da mi se omoguci sekundarna pravna pomoc. Ukoliko mi je to odbijeno i traze da nesto platim, kako i kome da se zalim? Stvarno si ne mogu priustiti sudske troskove, a zbog vlasnistva nad nekretninom nemam pravo na besplatnu pravnu pomoc. 4. Hoce li mi prodati stan na drazbi da namire te sudske troskove? Molim Vas pomoc u vidu odgovora na ova pitanja. Cijenila bih ukoliko bi netko mogao iskomentirati moj zadnji post od 07.10.2018. Najljepse zahvaljujem!
 10. Postovani, Hvala Vam na odgovoru. Molim Vas da mi odgovorite i na ostalo jer je neki dan njegov otac bio ovdje i ovaj put on prijetio. Na oglasnu plocu stavili smo obavijest prije par tjedana da je stan pod video nadzorom. Kupili naljepnicu i zalijepili je na ulazna vrata stana. Prijetnje svekra sam snimila. Na snimci iznosi uzasne lazi o meni, optuzuje me za kaznena djela i prijeti da ce baciti sve moje stvari kroz prozor! Priznaje da je poslikao moju osobnu i dokumente. Da li sam ga smjela snimati u stanu u njegovom vlasnistvu u kojem ja i suprug zivimo? Suprug je bio prisutan i znao da se snima, a isto je mogao znati i svekar zbog obavijesti na ogl ploci i naljepnice na vratima. Smijem li tu snimku upotrijebiti kao dokaz u slucaju da jedan dan stvarno nadem svoje stvari na cesti ili ako pozove policiju jer ne zelim otvoriti vrata. Suprug je opet na terenu i sama sam. Hvala Vam!
 11. Sa nevjencanim suprugom vise od 3 godine zivim u stanu u vlasnistvu njegovog oca. Prije nego sam se doselila u hrv, suprug je pitao oca i dobio usmenu dozvolu da se doselim. Ni on ni ja nemamo prebivaliste na toj adresi, no ja sam donedavno bila predstavnik suvlasnika (imala opunomocenje jedne suvlasnice, pecat i sve provedeno da iako nisam suvlasnik mogu biti predstavnik) i sam otac supruga je jedan od potpisnika suglasnosti za tu moju duznost. Svi racuni za moje nekretnine dolaze mi na ovu adresu, sva pismene sa sudova, poreznih uprava, osiguranja... Suprugu za mobitel racun dolazi ovdje, ja imam punomoc da ga zastupam, imamo papir iz Maticnog ureda iz 2012. kada smo se planirali vjencati u inozemstvu i vadili potreban dokaz o slobodnom bracnom statusu u kojem pise da cemo se nas 2 vjencati - sto nismo na kraju napravili. Suprug je u 2 navrata na sudu prilikom neceg potpuno nevezanog s ovim izjavio da sam mu nevjencana supruga. Ovo sve pisem da bude jasno da smo itekako u izvanbracnoj zajednici i da o tome postoji vise pismenih tragova. Dok smo bili na moru, suprugovi roditelji dosli su u ovaj stan i danas telefonski rekli muzu da su prosli kroz sve moje dokumente, racune i stvari dok su bili ovdje! Otac je rekao da je sve poslikao. Rekli su suprugu da mu ja nisam nista i da imam mjesec dana da se iselim, a njegova majka da ce mi baciti sve stvari kroz prozor! Suprug je upravo otisao raditi na teren, ja sam sama u njihovom stanu u kojem vise manje samo spavam. Imam radove u svojim stanovima i po cijele dane sam tamo s majstorima, a i sama radim sve zivo i u stan dodem jako kasno. Strah me njihovih prijetnji i bojim se da bi mi mogli pobacati sve dok me nema. Vec su dolazili ovdje prije godinu i pol i prijetili mi policijom, govorili da moram prekinuti s njihovim sinom i svakakve krasote. On je to uvijek pokusavao izgladiti s njima i odrzavati dobre odnose, ja vise nemam nikakve jer mi je tada njegov otac rekao da sam njegova podstanarka i da zivimo kao cigani te da moramo prekinuti jer jos nisam rodila! 1. Da li je on pocinio kakav prekrsaj kopajuci po mojim stvarima / papirima / dokumentima / racunima / financijama? Ja kao bivsi predstavnik ovdje i sadasnji u svojoj zgradi imam jako puno i privatnih dokumenata i osobnih podataka trecih osoba koji ne bi bas trebali biti dostupni svakome. 2. Da li je ovaj "otkazni rok" koji je on rekao mom suprugu vazeci jer ga nije uputio meni niti je to bilo pismeno? 3. Da li su prijetnje da ce mi baciti stvari kroz prozor nekakav prekrsaj? Meni je ovo zlostavljanje jer mi prijete "oduzimanjem" vlastih stvari, a i pokusavaju razoriti moj "brak". 4. Imamo li pravo promjeniti bravu tih 30 dana i vratiti staru prije seljenja? Ova brava je ionako promjenjena na moj racun i to dok jos nisam zivjela ovdje, ali smo im odmah dali kljuc. 5. Kako su mi vec dolazili i prijetili policijom dok sam bila sama doma (a i sad sam), sto mi je ciniti ako se to ponovi? Da li zvati policiju zbog ometanja posjeda, obiteljskog nasilja, cega? Do isteka 3 god od stjecanja 1. nekretnine su mi preostala jos 4 i pol mj. i ne bih bas svracala pozornost institucija na to da ne zivim na adresi prebivalista. 6. Da li se stvarno moram iseliti u tih 30 dana? Stan nam jos nije gotov, nece biti u 30 dana, a imamo toliko stvari ovdje, toliko uredaja, namjestaja i svega sto smo sami kupili da mislim da bi nam 30 dana trebalo da sve to spakiramo. 7. Kome i kako da prijavim sve sto mi ti.. ljudi.. vec 8 godina rade kako bih izbjegla da mi jednog dana polazu pravo na djecu (koju nemam jos)? 8. Dio njihovih prijetnji sam snimila, nekad snimim i telefonske razgovore. Da li ja smijem u njihovom stanu snimati njih kad dodu i prijete mi? Ako pred vrata stavim naljepnicu da je prostor pod video nadzorom, smijem li onda? Imam potpise 2/3 suvlasnika za video nadzor zajednickih dijelova zgrade, muzev otac je takoder potpisnik, no ovo je stan u njihovom vlasnistvu i znam da je to kaznjivo. Puno Vam hvala!
 12. Hvala Vam oboma na odgovorima. Izgleda da im ne smeta uopce jer se nisu bunili niti smanjili boravak na podestu. Unutrasnjost naseg db se sa javne povrsine (tipa ceste) ne moze nikako vidjeti jer je ispred zid drugog stana, a navecer kad je upaljeno svijetlo, normalno navucemo zastore, spustimo rolete. Problem mi je bio da li smijem biti razodjevena u stanu po danu kad nije upaljeno svjetlo. Db ima samo taj 1 prozor i da je navucen zastor (iako imamo i zavjese, ali se kroz njh sve vidi), morali bismo imati i po danu upaljeno svjetlo i onda jos i klimu jer ne mozemo prozracivati ako je zatvoreno. No, izgleda da ovima to ne smeta, ionako su i oni svi u gacama i to na zajednicom prostoru zgrade, gdje ih moze vidjeti svatko tko hoda dvoristem ili stepenistem. Nas kroz taj prozor mogu vidjeti samo osobe koje se namjerno instaliraju ispred i ciljano gledaju nama kroz prozor. Slika rijetke situacije kad nikog nema na podestu u prilogu cisto da vidite kak to zgleda. Buduci da nisu zvali policiju niti imalo smanjili boravak na podestu, pretpostavljam da ih ne ometam. Hvala i lijepi pozdrav!
 13. U stambenoj zgradi na moru stubista nisu ozidana. Malo je tesko za predociti si, ali zamislite da na mjestima gdje bi uobicajena zgrada imala zidove, ovdje je sve otvoreno pa sa stubista i podesta mozete tresti krpe. Cak balkoni imaju zidane ograde, a stubista i podesti pocincane. E, susjedi vole zivjeti vani na tim stubistima. Izgledaju poput terasa, takve su im i ograde. Podesti su veliki, barem 20ak m2 i ispred naseg prozora dnevnog boravka su 3 seta stolova neki sa po 6 stolaca gdje susjedi iz 3 stana na nasem katu borave od jutra do mraka. Osim sto moramo slusati sve njihove telefonske razgovore, brbljanja izmedu njih, urlanje djecurlije, moramo udisati i smrad njihovih cigareta. Nas jedini prozor u db je, kao i u cijeloj zgradi, poput francuskog balkona - ide do poda. Preko puta njega stan nema prozor na tom mjestu i imali bismo potpunu privatnost da ovi svi ne sjede nama ispred prozora. Pitanje je: da li smijem biti gola u stanu? Ni meni se ne gleda stare debele muskarce koji na metar od mog kuhinjskog stola sjede u gacama. Ne vidim zasto bi morali imati spustene rolete cijeli dan (ili navucene zastore) samo da ne ometamo 3seta susjeda koji nam cijeli dan od jutra do mraka borave i galame ispred prozora.
 14. Postovana, Najljepse Vam zahvaljujem! Srdacan pozdrav!
×
×
 • Napravi novi...