Jump to content

barfly314

Korisnik
 • Broj objava

  137
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O barfly314

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Stvar je u tome što 1.de facto nisam prodao stan, kupac pobjegao, poslao sam mu obavijest da raskinemo ugovor, nestao... 2.sve su nekretnine naslijeđene.
 2. Provjerèno se moze ali alimentacija ostaje.do sada trazile iskljucìvo majke.
 3. zabilježbu stavlja osoba A u korist svojeg djeteta x. A: x ima pravo doživotnog stanovanja i plodouživanja cijelog stana. A umire, no x nasljeđuje 3/4 a drugo njegovo dijete y (nad kojim A nema skrb), 1/4, nužni dio. oboje djece je maloljetno. kako obrisati zabilježbu? x ne da brisanje. briše li se razvrgnućem suvlasništva civilnom diobom? kako da y ima nekakve koristi osim obveze? hvala
 4. tko može tražiti brisanje roditeljstva? majka, koja živi s maloljetnim djetetom, otac koji je teško bolestan (ne viđa dijete, ne pita za njega, apsolutno ništa, ali plaća alimentaciju) i oduzeta mu je roditeljska skrb, ali plaća alimentaciju. može li otac tražiti brisanje prezimena, isključivanje iz nasljedstva i sl.? alimentacija nije problem, no što s njom ako se izbriše roditeljstvo? kako i na koji način se traži brisanje roditeljstva?
 5. ... a da se izbjegne nužni dio... ili barem izbjeći odbijanje nužnog dijela radi omjera dug/nasljedstvo? dijete kojem želim sve ostaviti ima 7 godina, a manje 3. pretpostavka je da ne mogu sa maloljetnom osobom napraviti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. može li se napraviti da se ostavi legataru sve do punoljetnosti djeteta koje sada ima 7 godina? evo me opet. malo baltazarim, raspitujem se i nekako mi je palo napamet: 1. fiktivno bih opteretio nekretninu. posudio novac od A, unijeli to u zk i teret je tamo 2. nakon 10 dana bih "odteretio" nekretninu, ali ne u zk. pos
 6. 7. mislim na neku osobu, npr majku 1. djeteta. prvom djetetu sam skrbnik, drugom nisam jer mi je oduzeto skrbništvo radi bolesti. želim vidjeti plodove za svog života.
 7. evo me opet. malo baltazarim, raspitujem se i nekako mi je palo napamet: 1. fiktivno bih opteretio nekretninu. posudio novac od A, unijeli to u zk i teret je tamo 2. nakon 10 dana bih "odteretio" nekretninu, ali ne u zk. postoji dakle odterećenje nekretnine, ali nije provedeno u zk. potvrda je u sefu. odteretit će je 1 dijete kada prođe cca 5 godina. 3. oporukom ostavim sve 1. djetetu, nekretninu sa teretom. prije toga upišem doživotno korištenje i plodouživanje u korist 1. djeteta. 4. 1. dijete naslijedi 3/4, a 2. dijete nužni dio (1/4), ali i dug u zk u iznosu 1/4 koji do
 8. Ostavit cu sve uzdrzavatelju uz klauzulu.to ne moze nitko osporiti.
 9. da, znam da je moje dok se drugačije ne pokaže, no sve ću dati mami prve kćeri da ne može osporavati. bili oko par dana zajedno poslije posla. čak ne stanuje u ovom gradu i ovoj županiji. ako je dijete moje, sigurno se radilo o nekoj sinkopi. može li se ostavinskom dati ukopno mjesto i mirovina/neki stup mirovinski sa cca 120000kn?
 10. nešto sam skupio u tom mirovinskom stupu za 20g. staža pa bih to ostavio uzdržavatelju ili starijoj, nikako mlađoj. da li je to moguće?
 11. thx! "Nužne troškove u izvanparničnom postupku predstavljaju samo troškovi pristojbi,troškovi očevida i vještačenja, dok trošak zastupanja po punomoćniku nepredstavlja nužan trošak i on pada na zastupanog." sudac u ri obećao staviti rješenje 26.2. na http://e-predmet.pravosudje.hr može li to i jel to zna biti praksa? svi iz zg a suđenje u ri... jel i na tabli odluka? šalje li se poštom i kad? thx
 12. jer sam vjerovao da je moje. u trenucima plodnih dana ni nije bila tu. kasnije izračunao, a i iz postupaka je vidljivi. ta žena - da ne bi osporavala darovni ugovor u korist "našeg " djeteta, a ja bih sve ostavio starijoj maloj iz bivšeg braka.
 13. moja je rijetka vrlo i ne nadam se problemima te vrste. ja sam sam i imam 50god.branitelj sam. nikada koristio tu činjenicu al kad sa 9000 kn i brdom obaveza doživiš ovako nešto... imam li pravo na mirovinu hv?
 14. dijagnosticirana mi je bolest jedna od 10 najgorih i najrjeđih prije 5 mjeseci. kada vide šifru nitko ne pita ništa. kako dobiti beneficije i našto sve imam pravo? na bolovanju sammm od 1.10. i sad imam plaću 4300 - 3000 alimentacija jer sud uzeo prosjek primanja za 2017. parking, cestarina, rega... gdje i kako? autu mi izlazi rega... bit će preko 70% AKO NE I 100%
 15. procjenitelj nekretnine i geodet po nalogu suda. upis vlasništva u zk od ovog koji je prodao. ipak ima neka zabilježba da je pokrenuta dioba temeljem mojeg zahtjeva. 1. nije parnica nego ide po zakonu iz 1934. vještak je trošak nekretnine. svi sudjeluju ovisno o vlasničkom udjelu. 2. geodet i procjenitelj, sud odredio. 3. prava vlasništva.
×
×
 • Napravi novi...