Jump to content

ruzica55

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala za ove informacije. Upravo sam tako uplatio avans, uz upisivanje ppziva na broj i OIB-a, tako da mislim da se mozemo i kod finalnog ugovora dogovorit da ce uplata biti s x i y racuna.
  2. Inace imam punomoc na taj štedni račun di su sredstva koja mi tata želi poklonit. Dal to znači da mi ni ne treba prebacit na moj račun nego se može taj dio uplatit direktno na račun investitora? Mislio sam da sve mora biti s mojeg računa kao jedna uplata prilikom plaćanja nekretnine
  3. Dobio sam na poklon od djeda i bake 17.000€, 4.000€ sam uplatio preko uplatnog bankomata na svoj račun, ostalih 13.000€ bi isto želio uplatit , sad me zanima dali bi trebalo napravit neki darovni ugovor ili nešto? Bojim se da ne dobijem poziv iz porezne. Novce bi trebao na računu jer su mi sredstva prijeko potrebna radi kupnje nekrentnine koja mora biti plaćena preko banke tako da mi keš trenutno ne znači ništa. Isto tako otac bi mi prebacio na račun sa svoje štednje u banki veci dio novca, oko 50.000€ pa dali i to treba prijaviti poreznoj? Transfer bi bio s njegovog tekućeg na moj. Svaki savjet je dobro došao. Dali ima netko sa slicnom situacijom? Tj, dali je nekog porezna zezala oko takvih uplata?
  4. Postovani, danas sam podnijela otkaz jer sam obavijestena da sam primljena na novo radno mjesto u drugoj firmi. U novom firmi traze da pocnem s radom u ponedjeljak, a poslodavac u trenutnoj firmi trazi da odradim otkazni rok u trajanju od 1 mjesec. Kako je navedeno u ugovoru o radu, u firmi radim vec 18 godina, zanima me dali sam obavezna odraditi taj otkazni rok jer poslodavac inzistira bez obzira sto sam navela da od ponedjeljka trebam poceti raditi u novoj firmi. Dali me moze poslodavac tuziti i dali mogu dobiti svoje papire ako se jednostavno ne pojavim na poslu u roku 3 dana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija