Jump to content

Brom

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. koji je mogući razvoj (u teoriji, a i realno u praksi što se doagađa u tim slučajevima) ako odem na policiju prijaviti osobu za "prijevaru" (iako ne znam koliko se radi o nekom proračunatom činu, već naprosto o patološkom lažiljivcu koji nema u planu vratiti posuđeno.. i znam da je od još dvije osobe tako "posudio bez vračanja" nešto manje iznose) pozajmio sam toj osobi novac (1800kn) prije 3 mjeseca.. sva komunikacija iz koje je vidljivo konstantno žicanje novca i obačanja o vračanju, pa stalne izlike i pokušaji izvlačenja još novca, i moji upiti o vračanju već posuđenog, i njegova obečanja kako će novac vratiti "već sutra" su vidljiva u Facebook inboxu.. tj apsolutno svi razgovori su išli preko Facebooka tako da se stvarno sve vidi tamo koliko ozbiljno bi policija napravila išta po tom pitanju? odnosno da li bih ja nakon toga putem neke ovrhe mogao dobiti taj novac bez da baš angažiram odvjetnika i tužim ga (jer ne znam koliko mi se isplati gnjaviti s tim obzirom na relativno mali iznos) .. i da li je problem činjenica da mi je pismeni trag prijepis razgovora s Facebooka? da li se to uvažava?
  2. Zahvaljujem na odgovoru i savjetu. Je li smijem samo pitati zašto tako mislite čisto da shvatim situaciju? Zbog iznosa svote ispod 2000kuna, nedostatak službenog ugovora ili nešto treće?
  3. prije ovog na facebooku je usmeno žicao 200kn i to je vratio nakon tjedan-dva.... ali se nakon toga počeo javljati preko fejsa i u nekoliko navrata sam mu dao ukupno 1800kn ... znači nakon tih prvih 200kn je dalje posuđivao konstantno bez da je išta vratio u bilo kojem trenutku te je u trenutku kad je bio dužan tih 1800kn odjednom tražio još 1500kn, tu sam mu rekao da već pretjeruje i da ne vidim kako će mi to vratiti kad ne vrača ovo od prije... i onda je počeo dalje u nekoliko navrata žicati manje svote, ali sam mu rekao da mu ne mogu ništa dalje pozajmljivati dok ne počne vračati što mi već duguje.. jer su mu stalno obećanja bila da će u roku od dan-dva imati novce za vratiti.. ali ih na kraju nikad nije imao iz nekog glupog razloga
  4. imam sličnu situaciju i par pitanja ... posudio sam kolegi s posla prije 2 mjeseca novce koje on ne vrača i stalno pokušava ižicati još novaca s nekakvim opravdanjima kako će mi za koji dan sve vratiti... ispostavilo se da je dužan još nekoliko ljudi s posla i da konstantno laže i o najmanjim sitnicama, te ne očekujem da zapravo ima namjeru išta vratiti 1) ugl, svi razgovori su se odvijali preko facebook messengera, tako da sam uzeo screenshotove cijelog razgovora u slučaju da on obriše svoj profil (mislim da bih onda i ja izgubio pristup tom chatu)... da li je to dovoljan pismeni dokaz? 2) radi se o iznosu od 1.800kn ... je li to premali iznos za prijavu policiji? 3) je li u redu ako mu ovu obavijest o roku za vračanje nakon kojeg bih ga prijavio jednostavno pošaljem isto tako preko facebooka? jer bih onda imao i dokaz da sam to poslao i njegovu rekaciju na tu obavijest, ili baš da pošaljem poštom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija