Jump to content

zaglibio

Korisnik
 • Broj objava

  163
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zaglibio

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Kratko pitanje Rješenje o ovrsi zaprimljeno kod javnog bilježnika 18.11.2019. zbog duga HEP Toplinarstvu. Ovršenik je rješenje zaprimio 09.12.2019, ali je 22.11. podmirio svoja dugovanja. Ima li tu argumenata za žalbu?
 2. A sad pazite ovu sitnicu.. U rješenju o ovrsi piše da platim dug i kamatu od 02.08.2017. A sad u sudskoj presudi moram platit kamatu od dospijeca svakog racuna znaci od 2015.
 3. A koje potvrde o uplati kad ne znate za koje vas razdoblje ovrhovoditelj tereti? Zato je Sud trebao odbacit rješenje o ovrsi jer nema pravne osnove odnosno u izvatku iz poslovnih knjiga nije naveden broj račun i datum dospijeća, a u mojem slučaju Sud je rješenje stavio izvan snage da bi se postupak nastavio u parnici odnosno dao je tužitelju još ni manje ni više nego 18 mjeseci vremena da oni dostave na sud uređeni tužbeni zahtjev. da su odmah dostavili platni nalog sa brojem računa i datumom ja bi vjerojatno te tri uplate našao, ali sada nakon 4,5 god ih ne mogu naći. Čak se više iz arhive internet bankarstva ne mogu povući nakon 4 god. LP
 4. Ovo mi nije jasno, kako se ne mogu dopunjavati kad je tužitelj tri puta tijekom postupka mijenjao tužbeni zahtjev? ili da vam postavim pitanje? Vi dobijete recimo od od javnog bilježnika Marka Markovića rješenje o ovrsi da imate duga 4500 kn za neplaćenu HRT pretplatu. U rješenju se ne spominje o kojim dospjelim računima se radi. Piše samo uvidom u naše poslovne knjige dužni ste nam isplatiti 4500 kn u roku 8 dana. Što bi vi napravili odnosno kako bi reagirali?
 5. Ja šumom, a vi drumom. Velim vam da u rješenju o ovrsi nije bilo platnog naloga po neplaćenim mjesečnim ratama nego je bio samo ukupan iznos od 3900 kn. Kada sam ja prigovorio na to i napisao da ne znam na koje dospjele račune se to odnosi, sud je odbacio ovrhu i pokrenuo se parnični postupak. Tek nakon 14 mjeseci je tužitelj dostavio na Sud ispravljeni tužbeni zahtjev, ja sam već bio i zaboravio na to.
 6. Zar čak ni na trošak sudskog postupka koji je duplo veći od tužbenog zahtjeva? Zar ne bi bilo logično ako je tužitelj uspio u postupku 20% da mu se u toj visini i dosudi naknada postupka? Nije mi jasno što tu košta 1700 kn? Jedan tužbeni zahtjev i jedan dolazak na ročište. imam li ja pravo na ikakvu naknadu pošto sam ja uspio u postupku 80%?
 7. Uz ovršni prijedlog je bio izvadak iz poslovnih knjiga gdje stoji da sam dužan 3925 kn sa 01.08.2017. i troškove postupka od 825 kn. Ovršni prijedlog je od 18.01.2018. Ja sam pisao žalbu da imam obvezu plaćanja zajedničke pričuve od 261 kn i da u ovršnom prijedlogu nije naznačen vremenski period te da ne znam za koje razdoblje me ovrhovoditelj tereti. Tek kad je bilo zakazano pripremno ročište tužitelj je dostavio u spisu novi platni nalog 22.3.2019. na koji sam ja odgovorio i dostavio kao dokaz plaćene račune, ali za 2., 3., i 4. mjesec 2015. nisam mogao naći uplate, ali sam se pozvao na zastaru potraživanje jer je tuženik tek 22.03.2019 dostavio platni nalog te je prošlo od dospijeća više od tri godine. Sud u presudi nije obrazložio zašto to nije u zastari nego je djelomično održao platni nalog na snazi, odbio troškove ovršnog postupka od 825 kn, ali je priznao sudske troškove od 1726 kn. Imam li se na osnovu čega žalit na presudu ili?
 8. U ovršnom prijedlogu nema dospijeća po mjesečnim obvezama nego je to tek tužitelj dostavio u spisu na sud nakon godinu dana. Znači konkretno piše: donosi se rješenje o ovrsi za neplaćenu pričuvu na iznos od 3.900 kn. Nema specificiranog dospijeća po vremenskom periodu. Ne piše za što se trošak odnosi niti za koji postotak je tužitelj uspio u postupku. Kako se inače dosude troškovi postupka ako tužitelj uspije djelomično.
 9. Molim savjet Dakle, radi se o ovršnom postupku za neplaćanje stambene pričuve. Primio sam od javnog bilježnika 18.01.2018. rješenje o ovrsi za neplaćanje stambene pričuve na iznos 3925, 00 kn. U platnom nalogu nema dospijeća pojedinih uplata nego samo piše cjelokupan iznos. Pisana je žalba u kojoj se navodi da imam obvezu plaćanja zajedničke pričuve od 261 kn mjesečno, ali se u ovom rješenju ne vidi za koje me se razdoblje tereti. Tužitelj dana 22.03.2019 dostavlja Sudu ispravljeni platni nalog. Ja sam uspio pronaći sve uplate i dostaviti ih Sudu kao dokaz osim tri uplate iz 02, 03, 04, mjeseca 2015. Presuda suda je da se djelomično održava na snazi platni nalog i da sam dužan platiti ta tri mjeseca sa troškovima sudskog postupka od 1726 kn???? Pitanje 1. Da li su navedena potraživanja u zastari pošto u rješenju o ovrsi nema dospijeća svakog pojedinog računa nego je to tuženik dostavio tek u spisu od 22.03.2019? 2. Od kuda trošak postupka od 1726 kn i zašto tužitelj ima pravo na njega kada u postupku nije uspio ni 30% Hvala
 10. Opet iz početka... Tko je ovrhovoditelj??? U ovom slučaju su to suvlasnici stambene zgrade..Nije GSG ovrhovoditelj, a nije ni tužitelj, on samo zastupa suvlasnike. Po sudskoj presudi stoji...nalaže se tuženiku da tužiteljima isplati iznos..i opet ponavljam tužitelji su suvlasnici, a zastupani su po upravitelju... i sad taj neki upravitelj koji NE zastupa suvlasnike niti ima ugovor o upravljanju šalje zahtjev u agenciju za prisilnu naplatu na račun koji nije račun od suvlasnika jer zajednički račun imamo otvoren kod sadašnjeg jednog i jedinog upravitelja i traži da mu se traženi iznos isplati. Jel to logično??? Ako još netko ovo prati neka da svoje mišljenje.
 11. Isti ovrhovoditelje nema ugovor sa suvlasnicima od 4. mj. 2017. Kako on zna što je po dospijelim presudama u međuvremenu plaćeno? Isti taj ovrhovoditelj meni blokira račun bez punomoći i ugovora. Na kraju ispada da imamo dva upravitelja zgrade. Presuda kao takva je dvosmislena i proturiječi sama sebi čl 354 ZPP, izreka presude je nerazumljiva jer ista osoba je i ovršenik u tuženik tako da postoji dupli platni nalog. isti članak 354. st 8. stranka u postupku??? suvlasnike zastupa punomoćnik koji nema ovlaštenje za vođenje postupka...nema kad nema ni potpisanu punomoć. Lp
 12. I. Jesam, uplatio sam traženi iznos na zajednički račun. II: Ovrhovoditelj ne može uzeti dio koji mu pripada, on je dužan zastupati suvlasnike besplatno jer temeljem međuvlasničkog ugovora uzima proviziju od 17%. III. Isto kao što bi trebalo traženi iznos iz sudske presude umanjit za 17%. Jer zajednička pričuva se sastoji iz pričuve svih suvlasnika i naknade upravitelju, tako da ne mogu mene tužit suvlasnici što nisam platio naknadu upravitelju, mogu me tužit jer nisam platio zajedničku pričuvu. Isto kako i u cijelom postupku postoji dupli platni nalog..jedan je taj da sam ja ovršenik i tuženik u istom postupku. Jer kako sud citira: održava se na snazi platni nalog od JB i nalaže se ovršeniku....a na kraju presude nalaže se tuženiku da isplati iznos.... Uglavnom od kuda sam i ja postao tuženik??? Po čl 185 ZPP piše :parnični postupak pokreće se tužbom...gdje je tužba u spisu..ne postoji. Puno je tu nelogičnosti.
 13. Kako mislite po zakonu? Čudan je i zakon naš? Ako sada mene bivši upravitelj ovrši, a nema otvoren račun zajednički račun svih suvlasnika, a nema ga sigurno kada više ne upravlja zgradom gdje će ta sredstva završit? Na računu suvlasnika neće sigurno.
 14. Ovrhovoditelj odnosno tužitelj su suvlasnici stambene zgrade , a nije bivši upravitelj, tako da nema logike da dostavi Fini ovršnu ispravu ako više ne zastupa suvlasnike.
 15. Ok sve mi je jasno.. jedino mi nije jasna procedura agencije temeljem prijedloga za ovrhu. U ovom slučaju Fina blokira račun građanu na temelju zahtjeva za izravnu naplatu. a) u sudskoj presudi stoji da se nalaže tuženiku da isplati suvlasnicima zgrade iznos od..toliko i toliko kn b) firma GSG predaje zahtjev u Finu za izravnu naplatu, a opće nema ugovor ni punomoć sa suvlasnicima c) Fina blokira račun bez da je tražila potpisani međuvlasnički ugovor između suvlasnika i upravitelja. d) Tuženi je platio svoje dugovanje po presudi na račun zajedničke pričuve i sad ima blokiran račun u najgorem slučaju 61 dan u najboljem 15tak.
×
×
 • Napravi novi...