Jump to content

Pauklas

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hipotetsko pitanje, ako je jedan od supružnika prije braka imao dionice ili udjele u fondu, da li se kao osobna imovina koja se ne dijeli, smatra broj dionica/udjela ili njihova kunska protuvrijednost? Jer što ako vrijednost naraste, da li se porast vrijednosti dijeli ili sve ostaje vlasniku? Ako se porast vrijednosti dijeli, onda bi to trebalo vrijediti i za nekretnine. Također, zbog inflacije nije moguće odrediti realni porast samo na osnovu nekadašnje kunske vrijednosti.
  2. Za dionice kupljene do 31.12.2015. vrijedio je zakon da se ne plaća porez. Za dionice kupljene od 1.1.2016. do 31.12.2016 vrijedio je zakon da su oslobođene od poreza ako se drže dulje od 3 godine. Za dionice kupljene od 1.1.2017. vrijedi zakon da su oslobođene od poreza ako se drže dulje od 2 godine. Koje je točno pravilo? Trenutno oni gledaju najblaži zakon za osobu, je li pravilo da se uvijek gleda najblaži zakon? Jesu li oni teoretski mogli ovima što su kupili dionice prije 2016-e, a prodaju sada obračunati porez ioako tada nije bilo poreza?
  3. Nadam se da će trenutna vlast izglasati novi zakon, ne vidim zašto ne bi, nisu više SDP i Milanka Opačić na vlasti. Ono što ne razumijem je zašto se ljudi bune protiv novog prijedloga zakona, zar treba ukinuti slobodu izbora samo zato jer je nekima teško odvojiti sat vremena i potpisati taj papir, gdje je tu logika.
  4. Prema novom prijedlogu obiteljskog zakona izvanbračna zajednica bila bi valjana samo ako se registrira što bi jedino i bilo pravedno jer mnogi ne žele da njihova veza postane brak. Zanima me jeste li upoznati sa izradom novog zakona i planira li trenutna vlada izglasati ovaj zakon ili ne? http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/svaka-izvanbracna-zajednica-morat-ce-se-registrirati-kod-javnog-biljeznika/4738322/
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija