Jump to content

bozica1985

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bozica1985 objavio

  1. Uzeo je, samo ne na moje radno mjesto kao voditelje, nego sad je administrator.. Hvala
  2. Evo situacija je ovakva; nasla sam se s poslodavcem i pitala ga za ugovor i prijavu, naravno da nije imao pojma..Rekla sam mu da ispravi podatke, sto je i ucinio. Medutim, isti taj dan mi je rekao da se nakon porodiljnog ne vracam na posao, nego da iskoristim 4tj go i to je to, jer on sad ne zna koga bi otpustio da bih se ja vratila na svoje radno mjesto. Na porodiljnom sam do kraja 3mj, ugovor na neodredeno.. Eto, pa molim savjete, jer znam dok sam na porodiljnom ne smije mi dati otkaz i 2tj jos poslije
  3. Sto se tice davanje ugovora ne neodredeno; svi zaposlenici smo imali ugovore na odredeno na 1mj, pa bi se to svaki mj produzivalo. Meni osobno je stalno obecavao bolju poziciju, a te poslove sam tako i tako obavljala. Recimo negdje nakon 6mj kada sam ja vidjela da nista od toga, htjela sam dati otkaz i razgovarala sam s njim. Tek onda mi je ponudio vecu placu, taj dio se odrzao, i ugovor na neodredeno. Tada sam ja trazila da jos par ljudi isto tako dobije ugovore na neodredeno. Prema njegovoj tvrdnji "jeftiniji" su mu ugovori na odredeno. Isti taj ugovor na neodredeno sam i predavala na hzzo, za ostvarivanje prava za porodiljni. Ovo cu sve provjeriti s njim, ali recimo da me prijavio samo na odredeno..Ono sto mene zanima da li to on tako smije, pogotovo za vrijeme porodiljnog..
  4. Nisam dobila nikakvu potvrdu od poslodavca..sve mi se cini da je namjerno, jer nije bas bio odusljevljen s davanjem ugovora na neodredeno.. Oib tvrtke je isti, promijenjen je samo naziv i sada je d.o.o. Sjediste isto, zastupnik/direktor isti.. Hvala na prijedlogu.. Mislim, jos sam na porodiljnom i znam da ako imam ugovor na odredeno, nakon isteka mi ne mora produziti isti..Bas me zato zanima da li je on samo tako mogao promijeniti ugovor s neodredenog na odredeno, za vrijeme porodiljnog..ili ako me nikad nije ni projavio na neodredeno, a imam primjer takvog ugovora kod sebe sto napraviti?
  5. Imam papir iz hzmo, prijave na mirovonsko osiguranje, koji sam podigla prosli tj. I zbunjena sam jer mi na toj potvrdi nidgje ne pise da sam radila na neodredeno, nego samo da od 2015. radim kod tog poslodavca ( pod novim nazivom firme, dakle d.o.o.) i to na odredeno. Imam ugovor kod sebe koji sam potpisala na neodredeno i s kojim sam otisla na porodiljni. Ako me je samo prijavio na odredeno, da li on to smije..a ja imam potpisan i ovjeren ugovor na neodredeno.
  6. Postovani, zamima me smije li poslodavac mijenjati ugovor s neodredenog na odredeno za vrijeme koristenja porodiljnog? Zaposlena sam od 2015., prvo na odredeno, nakon toga sam dobila ugovor na neodredeno. 2017, odlazim na porodiljni dopust, koji mi zavrsava u 3 mj 2018. Naime, poslodavac je promijenio naziv firme i iz j.d.o.o. presao u d.o.o. Kako sam skupljala papire za jaslice tako mi na e-izvatku radnog staza pise da imam radni odnos od 2015. pod novim nazivom firme, na odredeno, stari naziv firme se ni ne spominje, kao ni rad na neodredeno. O navedenom me poslodavac nije obavijestio, niti sam potpisala novi ugovor.
  7. Postovani, zaprimili smo navedenu tuzbu, naime rijec je o koristenju hodnika, odnosno susjed nas je tuzio da je iz dvorista kuce prolazio stepenicama na 2 kat iste kuce, te istim stepenicama silazio s 2 kata i slobodno se kretao hodnikom na istom katu. Mi smo nedavno kupili stan u toj kuci, te su na polovici navedenog hodnika postavljena zeljezna vrata sa lokotom od istog susjeda, dok je drugi dio hodnika bio provizorno pregraden s trskom. Susjed ulazi u svoj stan kroz sasvin druge stepenice od nasih na koje je on postavio ulazna vrata od kojih samo on ima kljuc, te sa te strane nitko ne moze pristupiti drugom katu osim njega. Dio koji smo mi ogradili je taj zadnji dio hodnika koji je bio provizorno i onako pregraden, te nam je bivsa vlasnica rekla da je tu nekada i bio zid. Kome se obratiti i sto napraviti u ovom slucaju? Ako mi moramo otvoriti taj dio hodnika, iako smo samo mi u tom dijelu, ne bi li onda i navedeni susjed trebao napraviti isto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija