Jump to content

Tommy1985

Korisnik
 • Broj objava

  45
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Tommy1985

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Koliko sam se informirao sa Pravilnikom o jednostavnim gradnjama, za postavljanje nadozida mi je potreban glavni projekt koji bi bio izrađen prema smjernicama prostornog plana moje općine. Dobivanjem glavnog projekta mogu nesmetano izvršiti gradnju nadozida do cca 60 cm.
 2. Za nadozid krova posjedujem idejni projekt od ovlaštenog arhitekta, također sam od konzervatorskog odijela dobio odobrenje za gradnju nadozida. Za kuću posjedujem i uporabnu dozvolu. Je li taj zahvat može ući u domenu Pravilnika o jednostavnim gradnjama gdje nije potrebna građevinska dozvola? Također me zanima, je li je idejni projekt dovoljan za nesmetano postavljanje nadozida kojeg je izradio ovlašteni arhitekt?
 3. Poštovani, posjedujem kuću sa tri etaže i tavanom (PR +2). Na kući namjeravam promijeniti fasadu, stolariju i krov. Kako bih promijenio stari višestrešni krov u lastavicu, postavio bajune i jedan luminar sa kroviom, namjeravam napraviti i novi vijenac oko krova tj. povisiti krov za cca. 50 cm. Je li mi je potrebna građevinska dozvola za nadozid krova od 50 cm?
 4. Pozdrav svima. Zanima me mogu li se "glamping kućice" postaviti na poljoprivredno zemljište bez potrebne dozvole?
 5. Dobar dan. Zanima me smije li se na poljoprivrednom zemljištu postaviti mobilni šator odnosno glamping kućice bez ikakve dozvole?
 6. Poštovani, koliko vidim ovo temi energetska obnova obiteljskih kuća se raspravljalo prije 6 godina, a evo i sada opet postaje aktualna nakon što država ponovno daje poticaj za energetsku obnovu. Također se mislim prijaviti na javni poziv 1. rujna kada će se moći pristupiti prijavi. Čitajući na javnom pozivu koji se sve uvjeti moraju zadovoljiti kako bi mogao pristupiti prijavi, dolazim do nekoliko nejasnoća. Mogu li dobiti poticaj za energetsku obnovu krova pod uvjetom da moj sadašnji tavan (koji trenutno nije za boravak) želim pretvoriti u stambeni dio, a to znači da bi se krov u svom tlocrtu podigao/nadozidao za cca. 50 cm. Za sve građevinske radove koje planiram izvoditi posjedujem urednu dokumentaciju. Napomeuo bih još da mi se kuća nalazi pod kulturnim dobrom te da sam i od konzervatorskog odjela dobio odobrenje za podizanje krova. Pod uvjetom da mi se neće odobriti sufinanciranje podizanje krova, to planiram napraviti o svom trošku. Hoće li mi se sufinancirati energetska obnova podiguntog/nadzidanog krova?
 7. Poštovani, možda moj upit nije baš povezan sa ovom temom, ali nisam uspio pronaći niti jednu sličnu temu. Uglavnom, zanima me kakva je to vinska zona? Može li se odnosno smije li se išta graditi u toj zoni i pod kojim uvjetom.?
 8. Da, upravo me zanima potpisuje li on imena prodavatelja, njihova imena (ako ih ima više) ili na mjesta prodavatelja stavlja svoj osobni potpis?
 9. Pozdrav. Nadovezao bih se s jednim pitanjem na ovu temu. Ako punomoćnik zastupa prodavatelja, kako se onda potpisuje na Ugovor o kupoprodaji nekretnine, stavlja li punomoćnik svoje ime ili ime prodavatelja na ugovor?
 10. Zahvaljujem se na odgovoru. Plaća li se sudski vještak posebno ako bi radio procjenu nekretnina i kolika je cijena njegovog rada?
 11. Poštovani, nadovezao bih se na ovu temu i očekujem stručno mišljenje. Dvije strane koje posjeduju podosta vrijednih nekretnina se ne mogu dogovoriti o podjednakoj raspodjeli, jer prva strana želi postati vlasnik većeg i vrijednijeg dijela nekretnina. Također, prva strana je angažirala i odvjetnika kako bi uspjela u svom naumu. Zanima me kakva se procedura koristi u ovom slučaju? Je li je i druga strana obvezna angažirati odvjetnika? Je li bi bilo dobro angažirati i procijenitelja koji bi sve njihove nekretnine koje su naslijedili procijenio te se na taj način podjednako raspodijelile nekretnine?
 12. Poštovani, na kućnu adresu primio sam Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave od vodovoda za kuće koju sam ja prodao još prošle godine. Naime, riječ je o neplaćenim računima još iz 2016. godine pa na dalje. U razdoblju kada se nisu redovito plaćali računi prema vodovodu u kući sam imao podstanara s kojim sam uredno sklopio Ugovor o najmu u kojem se on tereti da je dužan platiti sve svoje troškove i obveze. Podstanar je bio prisiljen iseliti se kada se kuća prodavala. Zanima me što mi je sada za činiti?
 13. Poštovani, zanimaju me određene informacije o mirovini na području Osječko - baranjske županije za vrijeme Domovinskog rata. Naime, u navedenom razdoblju moj pokojni djed, koji je tada bio u mirovini i živio je na području Osječko - baranjske županije, koje je tada bilo okupirano, nije u razdoblju od 1991. - 1997. godine primao nikakvu mirovinu. Mirovina mu se opet poćela isplaćivati tek od 1997. godine. Možete li se provjeriti što se desilo sa neisplaćneom mirovinom u gore navedenom razdoblju?
 14. Može li ravnatelj, kojemu mandat istječe za 3 godine, ali pošto uskoro navršava 65 godina prisiljen je ići u mirovinu, postati v.d. ravnatelj?
×
×
 • Napravi novi...