Jump to content

Tommy1985

Korisnik
 • Broj objava

  54
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Tommy1985

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani moderatori, pokušao sam putem legalisa doći do nekog primjerka kupoprodajnog ugovora uz oborčnu otplatu, ali nažalost nisam ništa pronašao. Uz pomoć googla sam pronašao nekakv sličan ugovor sa obročnom otplatom i prilagodio ga svojim potrebama kojeg bih ovdje podijelio s ciljem da me posavjetujete je li je korektno sastavljen. xxxx zastupana ( u daljnjem tekstu: prodavatelj ) i ____________________________________________, ( u daljnjem tekstu: kupac) sklopili su slijedeći UGOVOR O KUPOPRODAJI NEKRETNINE Članak 1.
 2. Pozdrav svima, planiram prodati svoju nekretninu uz obročnu otplatu. Zanima me imate li nekakav primjer kupoprodajnog ugovora gdje se navodi da se nekretnina prodaje obročnom otplatom?
 3. Pozdrav svima, može li mi netko "posuditi" primjer kupoprodajnog ugovora u kojem se navode ove bitne stavke s obzirom da je dogovoreno da se isplata za nekretninu isplaćuje u ratama : Kupac stupa u vlasništvo nekretnine po isplati zadnje rate i vlasništvo se prenosi u cijelosti na kupca a u posjed odmah?
 4. Pitam općenito. Bilo kakve glamping kućice da se postave na određene betonske temelje. U slučaju da se ne smije postavljati ni betonske temelje, mogu li se postaviti bez tih temelja? Veličine tih glamping kućica bi bile recimo oko 50m2.
 5. Pozdrav, posjedujem staru kamenu kuću u zaštićenoj povijesnoj cjelini kojoj je potrebna renovacija. Između ostaloga, planiram jedan prozor pretvoriti u francuski balkon zbog više svijetla i još boljeg pogleda. Zanima me hoće li mi konzervatorski odjel to odobriti?
 6. Poštovani, planiram se prijaviti na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Kuću koju posjedujem potrebna je hitna renovacija (promjena krova, stropa, stolarije i fasade). U potrazi sam za kvalitetnom građevinskom firmom koji će taj posao obavljati. Prije nego što se krene u ozbiljan zahvat potrebno je napraviti troškovnik na temelju javnog poziva i energetskog certifikata. Zanima me koliko bi koštao takav jedan troškovnik ako uzmemo u obzir da kuća ima oko 180 m2 stambenog prostora? Može li se prije samog troškovnika zatražiti od izvođača da izradi tender troškovnik pomo
 7. Ne podiže se krov za 2 metra da bi se trebala ponovno raditi uporabna dozvola. U tih 50-tak cm visine se misli postaviti vijenac koji bi dao stabilnost kući i tavanu. Teško da se tu može prićati o novoj stambenoj jedinici jer je visina nadozida zaista mala. Mislim da uz posjedovanje glavnog projekta tu nebi trebalo biti problema za tako mali nadozid. Svrha je postići energetsku učinkovitost, a to bi se svakako postiglo.
 8. Koliko sam se informirao sa Pravilnikom o jednostavnim gradnjama, za postavljanje nadozida mi je potreban glavni projekt koji bi bio izrađen prema smjernicama prostornog plana moje općine. Dobivanjem glavnog projekta mogu nesmetano izvršiti gradnju nadozida do cca 60 cm.
 9. Za nadozid krova posjedujem idejni projekt od ovlaštenog arhitekta, također sam od konzervatorskog odijela dobio odobrenje za gradnju nadozida. Za kuću posjedujem i uporabnu dozvolu. Je li taj zahvat može ući u domenu Pravilnika o jednostavnim gradnjama gdje nije potrebna građevinska dozvola? Također me zanima, je li je idejni projekt dovoljan za nesmetano postavljanje nadozida kojeg je izradio ovlašteni arhitekt?
 10. Poštovani, posjedujem kuću sa tri etaže i tavanom (PR +2). Na kući namjeravam promijeniti fasadu, stolariju i krov. Kako bih promijenio stari višestrešni krov u lastavicu, postavio bajune i jedan luminar sa kroviom, namjeravam napraviti i novi vijenac oko krova tj. povisiti krov za cca. 50 cm. Je li mi je potrebna građevinska dozvola za nadozid krova od 50 cm?
 11. Pozdrav svima. Zanima me mogu li se "glamping kućice" postaviti na poljoprivredno zemljište bez potrebne dozvole?
 12. Dobar dan. Zanima me smije li se na poljoprivrednom zemljištu postaviti mobilni šator odnosno glamping kućice bez ikakve dozvole?
 13. Poštovani, koliko vidim ovo temi energetska obnova obiteljskih kuća se raspravljalo prije 6 godina, a evo i sada opet postaje aktualna nakon što država ponovno daje poticaj za energetsku obnovu. Također se mislim prijaviti na javni poziv 1. rujna kada će se moći pristupiti prijavi. Čitajući na javnom pozivu koji se sve uvjeti moraju zadovoljiti kako bi mogao pristupiti prijavi, dolazim do nekoliko nejasnoća. Mogu li dobiti poticaj za energetsku obnovu krova pod uvjetom da moj sadašnji tavan (koji trenutno nije za boravak) želim pretvoriti u stambeni dio, a to znači da bi se krov u svom tl
 14. Poštovani, možda moj upit nije baš povezan sa ovom temom, ali nisam uspio pronaći niti jednu sličnu temu. Uglavnom, zanima me kakva je to vinska zona? Može li se odnosno smije li se išta graditi u toj zoni i pod kojim uvjetom.?
×
×
 • Napravi novi...