Jump to content

Adnanela

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. 11.02.2013. blokiran račun hep toplinarstvo za račune 07/2011 184kn 08/2011 194 kn koji su plaćeni 07.mj 26.10. i 8mj.02.12. sa zakašnjenjem to je paušal jer ljeti i ne griju, ali i sa kamatom.Hep uvidom u poslovne knjige 28.09.2011. znači samo 12 dana nakon dospijeća drugog računa šalje javnom bilježniku prijedlog za ovrhu koji zaprima to 07.11. do tad je već prvi račun bio plaćen.29.10.2012. to dolazi u finu.Skidaju mi sa računa 1260 kn 12.02.2013. hrpu kojekakvih bilježničkih troškova i više nego što je navedeno u prijedlogu,...naknada fine i naravno dug sa kamatama do današnjeg dana.Odem u hep oni kažu da ja možda i jesam u pravu da to nije ok ali da pomoć tražim pravnim putem..? Šta da radim??Do dana današnjeg nisam primio ništa ovršni prijedlog ii opomenu ili bilo šta.. ..radi se o odvjetnicima Mađarić i Lui i biježnici Slavici Perić.Imam li temelja za vratit pare. Bijesan!
  2. Gle,zgrada je rađena pedest i neke..postoji u hodniku podruma šahta na niožoj razini od ceste iz koje se izlijeva sve u naš podrum ali ne zbog začepljenosti te šahte već zbog začepljenosti šahte na cesti kraj zgrade,jer kad ruknu žešće kiše ona se napuni vodom,lišćem i granjem ,začepi se te tek onda naš podrum strada...kontao sam zabetonirati poklopac šahte al kaže susjed da će nam onda voda ruknuti u stanove kroz odvode..i onda još gore...!Zanima me pravna odgovornost a li se može ko tužit ili osigurat ili šta već??
  3. Prije dva dana prilikom žešćeg nevremena u zgradi se izlila voda iz kanalizacije u podrume i poplavila cca 20 cm podrume i prostorije i uzrokovala popriličnu štetu i nesnosan smrad.To se događa jednom godišnje..ovo je već 4 ili 5 godina, prilikom obilnijih kiša!Gospoda iz vodovoda prijašnjih godina su slali interventu ekipu da očisti obližnje šahte na cesti i voda se povlačila i uredno svaki izlazak naplaćivala preko naše pričuve..a mi koji smo oštećeni i poplavljeni još smo plaćali tu uslugu.Ovaj put su došli..šmrkom oprali podrume i za dva dana to dezinficirali nekim sreddstvom i ne znam uopće na čiji račun.E sad da li oni imaju pravo to naplatiti od pričuve.?da li mi imamo pravo na odštetu jer uredno plaćamo i pričuvu,odvodnju,slivne vode i oostale namete a podrumi nam redovno plave i uništavaju imovinu i konstrukciju same zgrade.To je zaraza...fuj!!!MOLIM SAVJET!
  4. Sud me traži da ovrhovoditelju platim troškove ovrhe zato što su ukinute sve provedene radnje a ovrha obustavljena. Zqaplijenili su mi prije toga stvari(TV,MIKROVALNU:: i pokušali prodati na dražbi ali bez uspjeha i zato traže troškove.U mirovini sam i imam najmanju mirovinu od 1500kn.Nemam više nikakve imovine na sebi. Inos je 1200 kn što da radim..imam pravo žalbe u roku 8 dana..HELP!
  5. Šalju mi opomene pred tužbu za kaznu ne plaćanja parkinga ispred MC Donaldsa u V.Gorici od 22.01.2007. Kazna 110kn i naravno troškovi odvjetničkih ureda i poduzeća oko 550kn..Da li da platim il da se pozovem na zastaru ili ustavni sud koji je utvrdio da su te kazne protuzakonite??
  6. Sud me traži da ovrhovoditelju platim troškove ovrhe zato što su ukinute sve provedene radnje a ovrha obustavljena. Zqaplijenili su mi prije toga stvari(TV,MIKROVALNU:: i pokušali prodati na dražbi ali bez uspjeha i zato traže troškove.U mirovini sam i imam najmanju mirovinu od 1500kn.Nemam više nikakve imovine na sebi. Inos je 1200 kn što da radim..imam pravo žalbe u roku 8 dana..HELP!
  7. Zanima me slijedeće? Imam dug u poreznoj na osnovi PDV-a od trajne imovine obrta koji je zatvoren.Zaposlen sam. Djelatnica inače moja dobra kolegica.. mi je savjetovala da opteretim 1/3 plaće sa kreditom ,te da mi porezna nema mogućnost za sudsku zabranu ukoliko je plaća već opterećena preko 1/3 i da čekam zastaru te da poslodovac šalje takvu povratnu obavijest.Dali to ide po nekakvom redoslijedu ili po nekoj drugoj shemi. Ustvari dali takva sudska zabrana od duga za PDV ima prednost nad kreditom neke banke i dali mi mogu sjesti na tekući račun jer primam i najamninu od poslovnog prostora??
  8. Evo me opet!"! Na nalogu piše "ima biti izvršen 13. a izvršen je 14.09. Policija nije imala razlog da za dan odgodi pretragu.Nisu obavijestili istražnog sudca u roku o pretrazi nit su ishodili drugi nalog. Prvostupanjski sud je zbog neurednog naloga ,zbog krivog datuma na nalogu na kojem je točno definiran razlog,mjesto,i vrijeme....pretrage ,dokaze proglasila nezakonitim. Da bi se državno odvjetništvo žalilo na presudu te uspjelo na županijskom sudu poništit presusdu prvostupanjskog suda kao na foru da je nalog istražnog suda Lex spectalis..te .da se takav nalog ne smatra sudskim nalogom(nalog o pretrazi). moš mislit!!Mi smo se pozvali na članak 160. st 1. a oni napisali da se članak ne odnosi na nalog o pretrazi nego za nalog koji sud izdaje kod pripremanja glavne rasprave ili tjekom rasprave kao oblik sudske odluke(dovedbeni nalozi svjedoka,okrivljenika,odgoda rasprave)..bla,bla te se ne odnosi na istražnu radnju. A u zakonu piše da sve naloge donosi sudsko tijelo...a nalog o pretrazi izdaje istražni sudac. Prema tome svi nalozi su nalozi bez iznimke.KOja razlika?? I zar na bilo kakvom sudskom nalogu koji nešto naalže može biti iznimke ili netočnih podataka.??
  9. Radio sam u jednoj Sisačkoj firmi proizvođač pvc stolarije kao komercijalista i prodavač na terenu 4 mjeseca bez prijave..isplaćene su mi plaće prema dogovoru,ali su mi ostali dužni proviziju od prodanog..imam kao dokaze hrpu propagandnog materijala,ponude,nepotpisane radne naloge mailove i rokovnik u koji su pisane izmjere i ponude,mnogo ljudi koji će posvjedočiti da sam u tom periodu radio za njih,od kupaca do susjeda koji su me svakodnevno viđali u njihovom službenom vozilu..kako da se naplatim? Čekam lovu već 2 mjeseca i stalno mi lažu..
  10. Policija mi je bila u pretrazi stana, u nalogu piše CITIRAM: "Nalog ima biti izvršen 13.10.2007.",gospoda su bila kod mene 14.10.2007. može li se to smatrati proceduralnom pogreškom? I ušli su u stan dok ja nisam bio prisutan, s predpostavljam neispravnim nalogom,ja sam došao 20 min kasnije ,oni su bili već u stanu mada ih supruga nije htjela pustiti unutra.Jel to u redu?
  11. Policija mi je bila u pretrazi stana, u nalogu piše CITIRAM: "Nalog ima biti izvršen 13.10.2007.",gospoda su bila kod mene 14.10.2007. može li se to smatrati proceduralnom pogreškom? I ušli su u stan dok ja nisam bio prisutan, s predpostavljam neispravnim nalogom,ja sam došao 20 min kasnije ,oni su bili već u stanu mada ih supruga nije htjela pustiti unutra.Jel to u redu?
  12. Zanima me da li se novoizgrađeni poslovni prostor može prenamijeniti u stambeni ,i koji su uvijeti.Dogodilo se to da sam pravio objekat za trgovinu mješovite robe i uredske prostore...u međuvremenu otvorio mi se Lidl pod nosom i nemam šta raditi u tom prostoru.
  13. Policija mi je bila u pretrazi stana, u nalogu piše CITIRAM: "Nalog ima biti izvršen 13.10.2007.",gospoda su bila kod mene 14.10.2007. može li se to smatrati proceduralnom pogreškom? I ušli su u stan dok ja nisam bio prisutan, s predpostavljam neispravnim nalogom,ja sam došao 20 min kasnije ,oni su bili već u stanu mada ih supruga nije htjela pustiti unutra.Jel to u redu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija