Jump to content

izgubljen-skor

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je izgubljen-skor objavio

  1. Ne postoji zakonsko ograničenje brojem i vremenom, možeš imati i jedan auto godišnje i ako si ostvario zaradu smatra se trgovinom. Govorim iz osobnog iskustva.
  2. Carina ti nije povezana s poreznom pa osim na njihov zahtjev neće niti dobit ugovor niti znati da je auto kupljen i prodan. Ako platiš porez na ostvarenju dobit automatski priznaješ trgovinu, stoga jezik za zube i ne diraj lava dok spava, ako me razumiješ I da carina, ima uvid samo u ono što je "uveženo" iz vana jer to moraš kod njih prijavit
  3. Koliko sam ja shvatio sami postupak carine, ako si prodao privatno i jedan auto s dobiti oni te derutnom, kao privatnu osobu, a kao firma moraš kod njih biti registriran i dobiti neki broj priložiti bankovnu garanciju i imati minimalne tehničke uvjete. Najbolje njih pitaj ali papirnato jer poslije su skloni reći "tko ja to rekao? Neeeeeeee."
  4. Oprosti ali trošarina je plaćena, mene se goni za prekršaj iz zakona o trgovini i ona je oduzeta iz "protupravne stečene koristi". Mislim ni odvjetniku nije baš jasno sve to jer kaže da se prvi puta susreće s tim. Meni je to malo smiješno jer nije ništa točno određeno već su oni mišljenja da je sve više od dva trgovina. Ma OK, bit će najbolje odselit pa neće imati koga kontrolirati
  5. A jel postoje kakve zastare koliko mi je poznato po prekršajnom zakonu su 4 godine, a za ovo će vjerovatno biti duže jer tako vjerojatno njima odgovara.
  6. Poštovani, Evo dobio sam prekršajni nalog carine da moram platiti kaznu od 10.000 kuna i da moram vratiti protupravu stečena korist od 107.000,00. Radi se o 7 vozila u 3 godine. E sad imam pitanje, do iznosa od 107000 su došli da su samo zbrojili iznose za koje su vozila prodana dalje i to umanjili za iznos plaćene trošarine. Da li je to pravilan izračun? Mislim da su trebali uzeti u obzir i ostale namete plaćene u RH, s obzirom da su vozila bila registrirana i korištena po par mjeseci, a i naravno da su plaćena neki iznos, jer još uvijek ne rastu na stablu u vrtu. Odlučio sam se žaliti na prekršajni nalog pa molim neki savijet
  7. Dobio sam dopis od carinske ispostave rijeka gdje traže očitovanje o utvrđenim činjenicama i okolnostima ili da priložim dokaz o registriranoj djelatnosti. U tome su naveli koja sam vozila imao u razdoblju od 2014, kome sam prodao i sa sam ih prodao u kratkom vremenskom periodu. Xy puta sam ih pitao da mi dostave ili pokažu zakon, uredbu ili bilo kakvu odredbu EU bilo što, pa su rekli da to nema nigdje. E sad što je njima kratki rok, meni je 3 mjeseca puno???
  8. Poštovani, Da li mi netko može pomoći u pogledu toga da mi odgovori gdje je propisano koliko osobnih automobila privatna osoba može promijeniti u godinu dana. Naime ne želim održavati i servisirat vozilo, zbog zadnjeg kojeg sam kupio u RH više ne želim kupiti auto u RH (kupljen u ovlaštenom servisu i raspao se nekon godinu dana),i svako toliko promjenim automobil, pa si ga dovezem iz EU i od 2014. do sada sam ih promijenio 7 pa mi sad carina traži očitovanje da li sam trgovac ili ne. Na carini sam pitao godišnji broj pa su mi rekli 3 godišnje ali mi nisu znali reći kojim aktom i zakonom je to ograničeno, kao što je za nekretnine, pa mi sada nije jasno nisam imao više od 3 godišnje a nije ograničeno????? Bilo kakvu pomoć ili savjet molim, unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija