Jump to content

GeneralZod

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O GeneralZod

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala vam puno na savjetu.
 2. Molio bih savjet. Moja pokojna baka je mojoj mami kupila 1984 godine jednu zemlju u mjestu u kojem živimo i odmah kod odvjetnika napravila punomoć i oporuku za tu zemlju u korist moje majke. U oporuci stoji da nakon smrti moje bake tu zemlju nasljeđuje moja majka. Baka je umrla 2015 godine a 2018 moja majka je dobila poziv od javnog bilježnika koji je vodio ostavinski postupak da pristupi ostavnini što je moja majka i napravila odnosno pošto baka živi u Imotskom a mi u slavoniji poslala je preko javnog bilježnika ovjerenu izjavu da se ne odriče svog dijela. No nakon što smo dobili riješenja od suda u Imotskom gdje se sva njezina imovina djeli na 5 djelova nigdje u riješenja nije navedena ta zemlja nego samo nekretnine na području bakinog prebivališta. Jučer smo bili u katastru i ta zemlja još uvijek stoji na mojoj pokojnoj baki. S toga vas molim za savjet što učiniti u konkretnom slučaju da bi se zemlja propisala na moju majku. Hvala unaprijed na bilo kojem savjetu.
 3. Poštovana hvala vam na savjetu tako ću i učiniti. Lijep vam pozdrav i svako dobro.
 4. Poštovana auto je '97 godište i platio sam ga prije 10 godina 1200 eura. Cijena sada bi mu mogla biti oko 500 eura maksimalno. Isto tako u rješenju mi stoji da je sud po ocevidniku fine ustvrdio da mu je vrijednost 0kn nakon što se jedan moj vjerovnik požalio stoji da je dodatnom "vanjskom" provjerom utvrđeno da je vrijednost 0kn. Ako želite mogu vam u privatnim porukama dati ime i prezime pa možete na e oglasnoj ploči suda pročitati riješenje. Hvala vam na odgovoru
 5. Poštovana jer u zakonu o osobnom stečaju ( članak 40 ) stoji da stečajni upravitelj prodaje pokretnine i nekretnine dužnika. Isto tako ne znam kako bi se gledalo na to da sam ja u osobnom stečaju a imam auto koji po njima vrijedi 0kn.
 6. Poštovani prošao sam jednostavni stečaj potrošača i oslobođen sam obveza koje se nisu uspjele naplatiti u 3 godine do 20000kn. U rješenju mi stoji da nemam imovine osim osobnog automobila kojem je po njima vrijednost 0kn, u jednoj stavki piše da nemam imovine koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa. Pošto do kraja godine planiram pokrenuti pravi proces osobnog stečaja ( 5 godina) za ostale dugove koji su oko 170000kn mene zanima dali moram taj isti auto kojem je po njima vrijednost nula kuna prodavati ili prepisivati na drugoga jer mi je zaista potreban za posao i bez njega ne bih mogao raditi niti zarađivati? Hvala na svakom odgovoru i savjetu.
 7. Postovana na obrascu koji sam dobio od fine se ne nalazi stavka popis obveza,popis pokretnina odnosno auta sam stavio i iznos place sam naveo,ne posjedujem nista drugo. Vi koliko sam shvatio pisete o osobnom stecaju koji traje 5 godina. Moje pitanje je bilo dali i ako mi prođe ovaj jednostavni stecaj za koji sam dobio prijedlog od fine,nakon recimo 3 godine hocu li moci proglasiti osobni stecaj ili ako mi fina sada sa ovim otpise neke dugove cija glavnica ne prelazi 20000kn vise necu imati pravo na ponovni stecaj. Ja sam u ovome sto sam dobio od fine sve ispunio istinito i koliko vidim u zakonu o jednostavnom stecaju stoji da ce svi moji vjerovnici koji su u ocevidniku a obuhvaceni su ovom mjerom imati rok od 45 dana da se ocituju i ospore moj popis imovine koji sam naveo i sudu dostave dokaz da ja recimo imam vilu na moru koju nisam naveo.
 8. Poštovana nisam razumio vaš post,zašto bi mene kao potrošača proglasili nepoštenog
 9. Poštovani mislim da niste u pravu,u pismu od fine na poleđini papira mi stoje 4 ovrhe na koje se odnosi ovaj stečaj odnosno ovrhe po kojima nije bilo nikakvih uplata a duže su od 3 godine i njihova glavnica ne prelazi 20000kn. Kako sam naveo ova velika ovrha ne ide preko fine nego ide preko moga poslodavca.
 10. Poštovana ovo su dugovi koje imam duže od 3 godine i nije bilo nikakvih uplata po njima. Veći dug odnosno kredit mi se skida ovrhom po placu ali samo zakonom dopušteni dio odnosno 800kn a dug je sada sigurno narastao na 200000kn a ovom dinamikom uplate bi mi trebalo 30 godina da to otplatom,za taj dug bih htio proglasiti osobni bankrot pa se bojim ako mi sada ovim jednostavnim stečajem otpišu dugove do 20000kn dali cu moći za koju godinu proglasiti osobni bankrot
 11. Dobio sam od fine prijedlog i prihvatio ga. Rijec je o manjim dugovima a imam na sebi samo auto koji ne vrijedi vise od 5000kn. No ono sto mene zanima dali ja mogu kada i ako prode ovaj jednostavni stecaj i ti manji dugovi mi se otpisu, u neko dogledno vrijeme proglasiti pravi osobni stecaj za veliki dug koji imam ili pristajuci sada na ovaj jednostavni stecaj vise necu imati pravo na osobni bankrot? Hvala na svakom odgovoru.
 12. Znači ovrha se odgodila na 6 mjeseci no tako je i drugi puta kada je dobio poziv na ročište opet se dogovorio i opet je bilo odgođeno samo sada ne mogu taj papir naci. Sada on nije prisutan i ne znam što će se dogoditi jer nije više zaposlen i ne plaća vise kredit sa plaće jedino roditelji placaju tih 500kn i dalje. Ne bi bas zeljeli da se ta zemlja uzme samo tako lako. Dug i nije nešto velik oko 30000kn. No on je odustao od svega toga i sada je na nama da barem pokušamo spriječiti prodaju zemlje ako je ikako moguće. Poštovana hvala vam na svakom savjetu.
 13. Poštovana krivo sam se izrazio nije javni bilježnik nego odvjetnik koji zastupa banku. Znači ovako dobio je prijedlog za ovrhu jos prije godinu dana na zemljište koje je darovano dobio od bake. Kredit mu se skidao preko place do zakonskog maksimuma. Njegova je greška što nije uložio žalbu na riješenje koje je dobio da se banka uknjiži na zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su zadnja dva bila prošle godine i on je svaki puta komunicirao sa sutkinjom i sa odvjetnikom,plaćao je dodatno jos od place 500kn ta kredit te se svaki puta ročište odgađalo jer su se stranke dogovorile. Pokušat ću naci papir pa slikati.
×
×
 • Napravi novi...