Jump to content

mario8

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. koliko vidim falilo ti je nešto više od mjesec dana za apsolutnu zastaru! Interesantno da je toliko predmeta "uštelano" na malo prije isteka !!!! zastara izvršenja onda nastupa 3.5.2009. Jel tako?
  2. Nema mi smisla takav zakon koji više od godinu dana nakon prekršaja sudskim putem uručuje poziv i antidatirani zahtjev za pokretanje postupka? Ako je zahtjev odmah predan sudu nakon prekršaja, zar im je toliko trebalo da mi isporuče zahtjev i poziv? Nije li to neodgovorno? Znam da sam napravio glupost, ali promijenio sam se, ne pijem više i ne radim prekršaje. Ne bi mi bilo problem platiti kaznu i šutiti o tome, ali 5000kn nemam odakle stvoriti, student sam, a ne radim. Starce ne mogu tražiti lovu (ne želim da oni plaćaju moje gluposti), a zatvor mi je problem zbog faksa. Pokušavam se zakonski nekako izboriti, ali suci nisu voljni baš oprostiti, pa ostaje jedino zastara. MOLIM VAS, pomozite mi što da napišem u žalbi VPS-u. HVALA
  3. Napravio sam glupost prije dosta vremena i već sam mislio da neće biti nikakvih sankcija, ali... 7.1.2006. godine sam pijan udario autom u parkirano vozilo i prouzročio materijalnu štetu. Nije bilo ozlijeđenih. Otišao sam s mjesta nezgode, a toga se niti ne sjećam uopće (bio sam mrtav pijan). Policija me pronašla par ulica dalje, stajao sam pored razbijenog auta. Počeli su me ispitivati zašto je auto razbijen i gdje sam ga razbio, na što nisam znao odgovor jer se nisam ničega sjećao. Malo pomalo uspjeli su odgonetnuti što se dogodilo i odveli me do mjesta nezgode te kontaktirali vlasnika oštećenog vozila u koje sam udario. Kako su vidjeli da sam pijan, nudili su mi dreger, što sam odbio, jer me nisu našli na mjestu nezgode, niti sam bio u autu kad su me našli. Naravno, vozačku su mi uzeli (mogu li me ovdje teretiti za išta, jer ne znaju da sam bio pijan kad je bio sudar?) I sad počinje zanimljivi dio. 28.9.2007. dolazi mi poštom poziv na sud i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka (od policajca koji je radio uviđaj) na kojem je datum 16.1.2006. Na taj poziv se nisam odazvao iz zdravstvenih razloga, ali nisam ga niti opravdao. Mislio sam da će sudac vidjeti da je proteklo više od godinu dana od počinjenja prekršaja pa do mogućeg pokretanja postupka. I sad 2.11.2007. dolazi mi rješenje u kojem piše da je rasprava održana bez mene i odredili su mi 5000kn, 6 mjeseci bez vozačke i 5 neg. bodova. Piše da se mogu žaliti Visokom prekršajnom sudu u roku 8 dana, što i mislim. E sad zaključak: Dakle počinio sam prekršaj 7.1.2006., ovi u policiji su predali zahtjev za pokretanje postupka na kojem je datum 16.1.2006., a sud me zove i dostavlja mi zapisnik 28.9.2007. Od počinjenja prekršaja pa do poziva na sud je prošlo više od godinu dana, zar to nije za relativnu zastaru? Treba li me brinuti to što je policajac u zahtjevu stavio datum 16.1.2006.? Moguće da je tada i uručeno sudu, ali sud mi nije dostavio poziv i zahtjev godinu i 8 mjeseci ?!?! Ako relativna zastara nije nastupila, i sad se žalim Visokom prekršajnom sudu, znači li to da ako ne dobijem nikakav papir prije 7.1.2008., da je to u apsolutnoj zastari? Što ako dobijem papir na ljeto druge godine a datum npr. 2.1.2008. Nije li to na neki način kršenje mojih prava, jer ne znam što se događa za postupkom? Nije li kršenje mojih prava ako sud zavlači dostavu zahtjeva godinu i 8 mjeseci? Što dalje, pišem žalbu VPS-u, a što da navedem, što je najpametnije? Da li da govorim o zastari i tražim obustavu, ili da govorim o tome da se ne sjećam sudara, te da mi ne mogu uzeti vozačku jer me nisu našli na mjestu nezgode niti u autu uopće? POMOZITE, MOLIM VAS !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija