Jump to content

Šime2

Korisnik
  • Broj objava

    110
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Šime2 objavio

  1. Povećanje je u mandatu ove Vlade bilo 2%, a 10% je usklađenje koje je zakonski regulirano. Ovisi o rastu plaća i visini BDP-a! Zato i je ovo usklađenje svega 0,7%, jer nije došlo do nekog porasta plaća. Ništa nama Plenković nije povećao, jer to bi dobili po sili zakona, tko god da je na vlasti. Neka nam vrati onih 10% koje nam je uzela Kosorica, onda bi mogli reći da je povećao mirovinu, ali to ne smije zbog ostalih jer nema novaca za sve. 

     

  2. Buda, samo da ti kažem, vijeće viših vještaka je usvojilo moju žalbu i vratilo na zavod za vještačenje na ponovno razmatranje! Predmet je vraćen u Područni odjel HZMO, a oni su ga proslijedili vještacima. Sad čekam poziv za novo vještačenje, ali najvažnije je to da mi mirovina ide bez obzira na žalbu. Jedino što ne znam kad će me pozvati, odnosno koji je zakonski rok! Od Vijeća viših vještaka sam dobio Rješenje da je žalba osnovana i pozitivno riješena. Kako god vještaci odlučili, više se neću žaliti, jedino me muči to što ne znam te rokove. U međuvremenu, odradio sam tri posjeta psihijatru i nalazi su i dalje loši!

  3. , malicovjek je napisao:

    Pitanje za ono koji su zahtjev za mirovinu predali nakon 01.01.2019.god.

    Kolega predao zahtjev 07.01.2019.god. na stranicama HZMO-a kad se online prijavi pise mu da je "Datum posljednje aktivnosti" 10.01.2019.god. (tada je zahtjev zaprimljen u obradu), a pod "Posljednja aktivnost " PRIMOPREDAJA SPISA U RAD, pod "Za Vas spis zaduzen je" ELEKTRONIČKI SUSTAV UPRAVLJANJA DOKUMENTIMA.

    Dali je neko dobio rjesenje od HZMO-a ili je sve stalo kako se navodi u clancima iznad u gornjim postovima.

    On je inace na burzi vec par godina pa obrazlozenje da se ceka izvjesce koliki ce biti prosjek bruto primanja RH u 2018.god. njemu ne igra kad ni nije imao primanja u 2018.god.

    Pretkompletiranje je obavio prije dvije godine tako da nema nejasnoca ili nedostajucih podataka, sve mu je cisto.

    Moguce je samo to da tete i tetice jednostavno jos neznaju na koji nacin ce se izracunavati takve mirovine, ali ako nisu bili to u stanju rijesiti u prvih 30 dana onda tu nesto grdo smrdi :tikvan::-?

    HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!

  4. Dragi svi, molim sve koji imaju iskustva ili saznanja, da mi odgovore, koliko traje žalbeni postupak na Rješenje o mirovini HRVI!

    Naime, namjeravam se žaliti na određeni omjer, pa me zanima u kojem roku se žalba mora riješiti, bez obzira bila prihvaćena ili ne! Važan mi je zakonski rok!

  5. prije 23 sati , beni je napisao:

    Opet isto pitanje jer nema odgovora.

    Uskoro mi papiri idu na prvi stupanj za mirovinu, volio bih doći uživo  pred drugostupanjsku ali ne znam kako.

    Ima li neki pravilnik ili iskustvo o tome.

    Hvala

    Beni, ja sam nedavno bio na vještačenju za mirovinu HRVI ! Sve je bilo gotovo za 10 minuta, pogled na papire, dva pitanja i to je to! Sad to rješenje ide na reviziju u Ministarstvo branitelja! Nitko ti ništa ne kaže, niti kakvo će biti rješenje niti kad će biti poslano na reviziju, koji su rokovi, baš ništa!

  6. prije 9 sati , OJ Branitelj je napisao:

    Da li se dobije kakvo rješenje od prvostupanjske ili nakon prvostupanjske ide direktno u Ministarstvo pa se nakon revizije dobije rješenje?

    I da li postoji način da saznam gdje se nalaze moji papiri pošto su prema Tvrtkovoj krenuli početkom studenog.

    Ako si na e građani, možeš poslati upit na HZMO! 

  7. Prije 33 minuta, Skywalker007 je napisao:

    Šime i ja sam isto u postupku po novom zakonu. Koliko sam shvatio nakon prvostupne komisije predmet ide u ministarstvo branitelja koje je revizorno tijelo u ovom upravnom postupku, koje može potvrditi mišljenje prvostupne komisije ili ga promijeniti. Neke moje kolege su prošle to prije mjesec, dva i njima je potvrđeno mišljenje prvostupne komisije. Eto toliko koliko znam.

    I ako se potvrdi jel onda ima drugostupanjsko ili je to to?

  8. prije 1 sat , buda2 je napisao:

    Zašto bi se sada to moralo mijenjati ? Ostaje po starome.

    Hvala ti, Buda2, na komentaru! Nejasno mi je jer su mi rekli da prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li to znači da revizija, zapravo, podrazumijeva drugostupanjsko?

     

    prije 1 sat, Dinko73 je napisao:

    Poslije prvostupanjske predmet šalju u Zg na drugostupanjsku komisiju. Ako dobijete RVI i drugostupanjska potvrdi imat ćete privremenu invalidnost koju bi po zakonu u roku od 3 godine trebali prevesti u trajnu.  Tek kad postane trajna možete ostvariti benefite koje donosi status HRVI.

    Dinko73, radi se o mirovini a ne o RVI! To imam trajno od 96. godine!

     

    Prije 9 minuta, Kompa je napisao:

    Zakoni su se mijenjali od tada. 

    O tome se radi Kompa! Zato sam mislio da ima nekog tko je friško bio na vještačenju za mirovinu!

  9. prije 5 sati , Šime2 je napisao:

    Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI!

    Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?

    Zar nitko nije prošao ovaj postupak ili ste već zaboravili? Mislio sam da ovdje pomažemo jedni drugima, savjetima, informacijama, saznanjima! Koliko vidim jedino prof strpljivo pomaže svima!

     

    prije 5 sati , Šime2 je napisao:

    Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI!

    Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?

     

  10. Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI!

    Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?

  11. prije 4 sati , Skywalker007 je napisao:

    Šime to ti je prosjek tvojih 6 plaća prije bolovanja. Zbroje tih 6 plače i podjele s brojem sati u tih 6 mjeseci. Kada dobiješ koliki je iznos prosječnog sata to pomnože s brojem sati iz siječnja predhodne godine 2018 i taj iznos tj. razliku dobiješ za mjesece na kojima si bio na bolovanju.

    A tko isplaćuje tu razliku? Firma pa im se to refundira ili ide direktno iz državnog proračuna? Iz Rješenja se može samo vidjeti da je pozitivno riješeno, a tko i kada to isplaćuje ne piše! 

  12. Prije 26 minuta, Skywalker007 je napisao:

    Šime2 negdje sam pročitao da je max rok 45 dana od rješenja do isplate...kako si ostvario 100% bol. Da li si dobio rješenje HRVI pa onda predao ili...Hvala ;-)

    K

     

    Prije 26 minuta, Skywalker007 je napisao:

    Šime2 negdje sam pročitao da je max rok 45 dana od rješenja do isplate...kako si ostvario 100% bol. Da li si dobio rješenje HRVI pa onda predao ili...Hvala ;-)

    Da, nakon rješenja za trajno i odlaska na bolničko liječenje

  13. , Mara123456789 je napisao:

    Poštovani! Oprostite ako sam fulala temu,da sad ne tražim,imam jedno pitanje! Gledala danas na e građani gdje je moj zahtjev i vidila da je kod referenta || .odjel za EFP. Ako mi može netko reć što to znači bila bi zahvalna. Hvala!

    To znači da će referent kompletirati predmet i predati ga na vještačenje! Uskoro će vam u toj rubrici pisati ROK VJEŠTAČENJE!

    Slijedi čekanje poziva za vještačenje!

  14. Svi mi koji nešto čekamo, željeli bi znati od vas koji ste to prošli da nas malo smirite i informirate, vaša osobna iskustva! Tako da bih ja molio nekog od suboraca koji je u invalidskoj vojnoj mirovini, da mi kaže kakav je postupak. Naime, pratim svoj predmet i vidim da je HZMO prije dva tjedna moju dokumentaciju predao na vještačenje! Interesira me, kad mogu očekivati poziv na vještačenje, kako to izgleda, koliko ih ima na tom vještačenju, jel me zovu samo na prvostupanjsko ili i na drugostupanjsko i koliki je vremenski razmak između te dvije komisije. Znam, puno pitanja , ali svatko od vas koji je to prošao, zna i razumije moju neizvjesnost. Ako neko ima volje da malo objasni kako to izgleda bio bih mu jako zahvalan.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija