Jump to content

Skywalker007

Korisnik
 • Broj objava

  181
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Skywalker007 je zadnji put osvojio dan siječanj 9

Skywalker007 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Skywalker007

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hahaha pitanje na osnovu kojih kriteriji se određuje omjer rat-mir sam postavio sto puta, svima i svakome, zato sada sve to preuzima ministarstvo branitelja jer je sve sporo i jer liječnici nisu uzimali ostale parametre osim dijagnoza. Sad bi ministarstvo branitelja tj. njihova liječnička komisija treba uzimati i parametre kao što su koliko dana u borbenom sektoru, u kojoj postrojbi je bio kokko je postrojba imala borbenih djelovanja i akcija...Što se tiče vremena ja čekam od 2018 da HRVI a otišao sam u starosnu mirovinu s 41 staža te se i meni može dogoditi da će mi biti manja s HRVI kako pro
 2. Poštovana, kao prvo da vam objasnim da njegova invalidnost 30 % nema nikakve veze s iznosom mirovine, nego ima veze samo s njegovim iznosom invalidnine koju dobije na račun negdje oko 15 u mjesecu. E sad što se tiče izračuna poštovanog Profa, on vam je poslao sve opcije s omjerima 20:80 i 30:70. Iznos mirovine vašeg oca ovisi i koju radnu nesposobnost će dobiti od komisije. Tako da s 20:80 profesionalna nesposobnost iznosi 2650 kn a opća nesposobnost 3313 kn a kod omjera 30:70 profesionalna nesposobnost iznosi 2955 kn a opća nesposobnost 3500 kn.
 3. Poštovana postupak je slijedeći kada vaš otac dobije HRVI rješenje za trajno s tim rješenjem ide svome obiteljskom liječniku koji ga upućuje s uputnicom IN2 u mirovinski. U mirovinskom predaje potrebnu dokumentaciju koju traže i oni ga upućuju na vještačenje u ZOSI gdje mu se određuje omjer rat-mir. Zatim njihovo mišljenje ide na reviziju u ministarstvo branitelji i kada oni pošalju rješenje mirovinskom on može zatražiti od njih novi obračun mirovine po zakonu o braniteljima. Mirovinski traži od MO i MUP potvrdu o njegovom osobnom zvanju i onda imaju komplet za novi izračun mirovine. Možda sam
 4. Poštovani pošto ste u invalidskoj mirovini nekih 15 godina morate znati da gubite puno pridodanog staža, što naći da bi vam se moglo dogoditi da i uz tih 1700 dana a oni priznaju mislim max 1440 dana imate manju mirovinu. Sve relevantne podatke imate na rješenju od mirovinskog i poštovani Prof vam može okvirno izračunati da li bi vam mirovina bila veća i uz taj rad.
 5. Poštovani, mišljenja sam ako idete na totalno novi izračun mirovine jer su se promijenile neke činjenice da bi imali čak i manji izračun jer gubite pridodani staž koji ste dobili prilikom odlaska u invalidsku opću braniteljsku mirovinu. Da li postoji neka solucija da vam se samo izračuna novi polazni faktor koji je sad 1.85 a onda je mislim bio 1.50 trebate otići i pitati u mirovinski. Mislim da je netko tu pisao već o tome ali se ne mogu sjetili da li postoji i ta mogućnost.
 6. Poštovani nije mi jasno zašto bi netko kazneno gonio vašeg zapovjednika ili bilo što drugo zbog toga što se vi dragovoljno pristupili obrani suvereniteta Hrvatske. Puno je maloljetnih branitelja koje su čak ministar MUP kao i obrane stavili rješenjem u postrojbe bez provjeravanja njihovih godina. Osobno znam njih 30 jer sam i sam imao 18 godina i 30 dana kad sam se dobrovoljno javio. Postoje vam udruge maloljetnih branitelja pa se možete i njima javiti, napišite mi odakle ste pa vam saznam za kontakt udrugu. Ovoj čl. 5 Zakona o hrvatskim braniteljima rješava vaš status dragovoljca: Člana
 7. Onda je to veća nego prof. nesp. Kad dobijete PVB onda postavite ovdje pa će vam poštovani Prof moći točnije izračunati da ne bi nagađali. I napišite točniji radni staž 22 god bez rata a rata ima 3+3 godine ako se ne varam da ste napisali.
 8. Vrijednosni bodovi računaju se tako da se plaća, odnosno osnovica osiguranja podijeli s prosječnom godišnjom plaćom svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj za istu kalendarsku godinu, a za izračun uzimaju se u obzir plaće od 1970. do godine koja prethodi godini ostvarivanja prava. Plaća ostvarena u godini u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu ne uzima se za utvrđivanje vrijednosnih bodova. Stoga, ako je dan priznanja prava na mirovinu 31. prosinca ili neki raniji datum u toj godini, plaća ostvarena za tu godinu kao i otpremnina neće se uzeti za izračun visine mirovine. Ne vidim da ste na
 9. Onda vam provjerava verifikaciju, također provjerite svaki dan da li možete uči tj. da li su vam dopustili.
 10. Ako ste danas to napravili treba im par dana da vam naprave, provjeravajte svaki dan pa kad dobijete javite ovdje podatke koje vas je Prof tražio.
 11. Da naravno oko prof. 5360 kn i opća 6700 kn.
 12. Da ovo je izračun prema zapovjedniku desetine ali mi se nije dalo pisati pa sam napisao desetnik, mada danas dobiti opću nesposobnost i omjer 30-70 je slično kao dobiti na lotu 7/39
 13. Kumulirana mirovina po ZOHB rat 30 mir 70, 620 dana borbenog sektora, desetnik, dragovoljac -profesionalna nesposobnost 4807 kn -opća nesposobnost 6008 kn. Tako sam ja izračunao a poštovani prof neka me ispravi ako griješim.
 14. Koliko sam ja njih shvatio kada sam pitao vrijeme nam počinje teći od njihovog prvog rješenja II stupanjske komisije znači vama od 21.05.2020. do 21.05.2023. Ovu invalidninu tj. zaostatke od 02.2018. ste dobili retroaktivno jer je to upravni postupak od kada ste pokrenuli postupak dobivanja HRVI.
 15. Poštovani, vrijeme vam počinje teći od prvog rješenja s II stupanjske komisije iz Mihanovićeve. Ako ste prvo rješenje dobili 21.05.2018. poslije toga vam ide trajno.
×
×
 • Napravi novi...