Jump to content

marinko67

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    marinko67 je reagirao na Spitfire u Uredba o održavanju zgrade   
    Uredba se odnosi na namjenu sredstava zajedničke pričuve te se istom određuju što se to smatra zajedničkim dijelovim i uređajima zgrade na koje će se ta sredstva trošiti. Tumačenje dijela "ako suvlasnici ne urede drukčije" bi se odnosilo upravo na to da suvlasnici sami mogu, međuvlasničkim ugovorom, odrediti koji bi to zajednički dijelovi i uređaji zgrade održavani sredstvima zajedničke pričuve a koja ne.
    Naravno da je ovakovo uređenje odnosa kako navodite, u nekim dijelovima dvosjekli mač te s pravom iznosite sumnju u isto. Ako se izrazila želja o samostalnim popravcima portafona, zvona i brava, zašto ne, pa neka sami plate popravak ako žele da im radi no i to valja gledati u svjetlu je li to volja nekolicine ili večine. No svakako se ne bih igrao sa centralnim grijanjem ( pretpostavljajući da se radi o kotlovnici, toplinskoj stanici i sl.) i zajedničkom stubišnom rasvjetom.    
  2. Hvala
    marinko67 je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Uredba o održavanju zgrade   
    Hvala na odgovoru. Da, radi se o kotlovnici i dodatnim aparatima po stanovima što se tiče plinovoda i dimnjaka, no nemoguće je kotlovnicu i instalacije ostaviti na brigu pojedinca jer je i nemoguće to na taj način urediti. Nakon konzultacija s plinoserviserom i ostalima, jučer je na sastanku donijeta odluka da će se ukinuti samo zajedničko financiranje popravaka antena i pojedinih elektro radova. 
    A ubuduće će se paziti na nepromišljeno podizanje kredita i na nerealno visoke troškove "modernizacije", pa će vjerojatno i biti novca na računu zgrade za uobičajene troškove.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija