Jump to content

KoV-a

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    KoV-a je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posjed kupljenje nekretnine   
    Sve je u redu. Nema nikakve veze je li banka stekla kuću u ovršnom postupku, je li banka prodavala u ovršnom postupku ili dražbom kod javnog bilježnika ili neposrednom pogodbom s Vama, činjenica jest da ste kupili nešto čega njegov vlasnik nije istovremeno bio i posjednik. Posjed je faktična vlast na stvari, različita je od vlasništva. Posjednik uživa kojekakva prava po Zakonu o vlasništvu, između ostaloga i na to da mirno uživa svoj posjed, slobodan od smetanja posjeda (ponavljam, neovisno od toga što njegov posjed nije vezan uz vlasništvo, samo posjedovanje mu daje određena prava).
    Ako Vi želite ući u posjed svoga vlasništva, primjerice, promijenivši brave na nekretnini i sl., postoji mogućnost da Vas taj gospodin tuži za smetanje posjeda u roku od 30 dana od dana saznanja za čin smetanja, i da dobije taj spor, jer neovisno od toga što Vi imate vlasništvo, on i dalje uživa posjed. U tom sporu se uopće neće rapsravljati tko je vlasnik ,već samo tko ima posljednji mirni posjed, a to je on. 
    Zbog toga Vas ja upućujem na to da ćete morati ići u tužbu ili riskirati tužbu za smetanje posjeda, a prethodno možete mirno pozvati gospodina, primjerice, dopisom, da iseli iz nekretnine i da Vam je preda u posjed. Ako on to odbije ili se ogluši, onda možete ići u tužbu radi iseljenja.
    Možete li opisati kakve kontradiktorne informacije dobivate i od koga? Možda ja ne uviđam neki aspekt ovog pravnog problema, a koji je drugim Vašim savjetnicima poznat. 
  2. Hvala
    KoV-a je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posjed kupljenje nekretnine   
    Prvo predlažem da dopisom obavijestite bivšeg vlasnika da ste stekli nekretninu od banke i da tražite da Vam preda nekretninu u posjed predajom ključeva itd. Ako se ne odazove, onda tužbom za iseljenje i posljedičnom deložacijom (ovrhom radi iseljenja). To je formalan način. Neki kažu da možete samostalno ući i promijeniti brave, no to bi bilo smetanje posjeda, jer bivši vlasnik uživa posljednji mirni posjed, za koji uživa zakonsko pravo na posjedovnu zaštitu (zaštitu od smetanja posjeda).
  3. Hvala
    KoV-a je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posjed kupljenje nekretnine   
    Vlasništvo je jedna stvar, a posjed je druga stvar. Vlasništvo je bilo banke, sad je Vaše, a posjed je cijelo vrijeme njegov. Možda mirno preda posjed pa nećete imati nikakve brige, no ako sada krenete, sigurno nećete deložirati prije kraja iduće godine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija