Jump to content

Silvia B.

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

254 pregleda profila
  1. Dali postoji rok za opoziv tog Ugovora..?
  2. Dobra vecer Matrix Ne, u ugovoru ne pise nista o datumu izvrsenja obaveza... Ovo je stavak 2 vezan uz to:
  3. Dobra vecer Bovuu ugovoru pise da ustupam udio za naknadu od 100,00 kn ciji primtak potpisom ugovora potvrdujem...no rekao je da ce platiti putem ziro racuna sto nikad nije ucinio..firma se ne prodaje tj.ustupa za gotovinu nego treba biti legalno putem ziro racuna tvrtke isplaceno...Dali imam zakonsku podlogu traziti ponistenje Ugovora jer novac nije isplacen? U ugovoru nije definirano kojim putem isplata. Ali isto tako ne postoji ni potpisana isplatnica o primitku tih 100,00 kn...Nema nikakvog traga ni dokaza o toj isplati.
  4. Hvala Vam puno... Nisam ni bila svjesna koliko brzo mogu ostati bez svega za sto sam se 25 godina zrtvovala...pravne uzance darovanog u braku jos poraznije..
  5. Hvala puno...Tvrtka je jos u vlasnistvu onoga kome je darovana...no dali cinjenica da nemam staz.prihode..nista od imovine plus bolesti, dovoljna za opoziv...dali se takav opoziv zaista prihvaca?
  6. Ugovor je suprug sastavio jer je nasao na internetu formu/obrazac i taj ugovor o ustupanju je ovjeren kod javnog biljeznika.
  7. Tražeći sve moguće informacije koje bi mi pomogle , našla sam ovdje na legalis.hr i ovaj text vezan uz temu bračne stečevine : Budući da nema posebnih odredbi o statusu darova, razlikovanjem pravnih osnova iz kojih nastaje bračna stečevina odnosno vlastita imovina, proizlazi da svaki dar učinjen za vrijeme trajanja bračne zajednice, ako nije učinjen iz vlastite imovine, ima status bračne stečevine, tj. suvlasništva u idealnoj polovici dijela. Dakle, dar koji jedan bračni drug učini drugome predstavlja vlastitu imovinu obdarenika pod pretpostavkom da je darovanje učinjeno iz vlastite imovine darovatelja. Ako sam dobro shvatila----- ja sam ustupila/poklonila moj dio bračne stečevine suprugu (udio u zajednički stečenoj firmi) pa se to onda smatra darivanjem nečega što nije bila vlastita imovina nego bračna stečevina pa po tome moje darivanje ima status bračne stečevine.???
  8. Hvala Bovu , za koji dan ču biti u mogučnosti pročitati Ugovor i ti podrobno pa ču Vam javiti i naravno ako je u Ugovoru definiran rok postupit ću kao što ste mi savjetovali. Hvala Vam puno
  9. Hvala puno...svaki savjet dobro dode. Hvala Vam
  10. Da moram staviti ogorčenost na stranu i postaviti se konstruktivno. Savjetovat ću se sa odvjetnicom i sastaviti opcije tj. zahtjev koji će biti predstavljen drugoj strani. Željela bih da druga strana bude razumna, ali do sad se pokazalo da nije. Hvala Vam puno na pomoći !
  11. Hvala Ruby... Mada mi je malo nejasno to oko darivanja, jer to nisam učinila darovnim ugovorom nego Ugovorom o ustupanju udjela za 1,00 kn a to znači ipak valjda neki vid prodaje ili? Sutra imam savjetovanje ...nadam se dobrom. Felix hvala Vam puno... Kada jedna strana gleda sve za sebe uzeti i k tome zarađuje jako puno (večinom na crno) na žalost ta strana ima čime se suditi tj. plačati odvjetnike i sl. Tu svoju prednost na vrlo ružan način i demonstrira.
  12. Prepustila za 1,00kn koja nikada nije putem računa isplačena... Dakle u Ugovoru ne piše da je poklonjeno nego prepušteno za određeni iznos.
  13. Hvala Bovu....samo da se ispravim svoj udio sam ustupila za 1,00 kni to več dok smo bili u braku...on je postao 100% vlasnik..kako sad da je sve njegova osobna imovina? po tome meni ne ostaje skoro ništa?? Sad sam tek uplašena. Wanksta nemam nikakvih dokaza da je na silu pod prijetnjom dobio moj potpis na ustupanje udjela za 1,00 kn ,to se sve dešavalo unutar 4 zida, na žalost...
  14. Njegovim rijecima ,jer je on radio fizicki -gradevina , sa strankama ugovarao poslove,pronalazio poslove - pripada mu stan u zg, firma,auto,kombi sve sto firma posjeduje, i zemljiste. A dijelio bi samo stan. Uz velikodusnu ponudu dok se ne snadem , da radim bez prijave neke poslove u firmi za koju tisucu kuna, jer to mogu raditi bilo gdje iz Hrvatske. On radom na crno on zaraduje vecinu novca... KAKO kazu -postenje i ljudskost su rijetke vrline...zar ne?
  15. Wanksta Hvala lijepa na ohrabrenju...prvi put sam ovdje na forumu. Nisam napisala ono sto me navelo na moju objavu...Dali zaista po novom zakonu sva zajednicki stecena imova se dijeli pola-pola (tvrtka i imovina tvrtke) za koju smo zajednicki radili svaki na svoj nacin? Jer suprug ne zeli pola pola dijeliti ..nemoze me isplatiti (citiram njegove rijeci) za dio stana. A ostalo je sve po njemu NJEGOVO. Zna da nemam novce za advokate i parnice ,te da u Hrvatskoj nemam nikoga od obitelji niti bliznjih. Demonstracija nadmoci...stjerana u kut doslovce..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija