Jump to content

Kirka8

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Kirka8 je reagirao na felixx u Pravo na parkirno mjesto u novogradnji   
    Zato jer mu vi ( sada kao ravnopravni suvlasnici) to dozvoljavate. Zašto niste odmah reagirali, čim je prodao parkirno mjesto kojim se vi koristite?
    Morate tražiti ispunjenje ugovora (da napravi parkirna mjesta), i ako ga ne želi ispuniti ustati tužbom i staviti zabilježbu spora na njegov apartman.
     
    U vezi cijene nekretnine (pa i novogradnje) danas se treba pregovarati, a ne glatko prihvatiti traženu cijenu. Pogotovo za ovakve sporne detalje. Primjerice, parkirno mjesto bi se trebalo obračunati do 25% cijene stana po m2, a za garažno mjesto bi cijena trebala biti 50%.
    Za ovakvih 33 m2 ja bih da sam kupac glatko rekao investitoru da sam spreman platiti max. jedno i pol parkirno mjesto, tj. 18,75 m2 - jer to i dobivam.  
    Također investitori često varaju i sa koefcjentima obračuna spremišta, balkona i lođa, kao i nižih (kosih, potkrovnih) djelova stana... često i sam zbroj površina u elaboratu odstupa za koji metar od stvarne površine... 
    Naivni kupci često više gledaju kakve su fensi pločice u kupaoni nego ovakve stvarno važne detalje. O pravnoj sigurnosti same kupnje da i ne pričamo.
    'Prodavati' i 'prodati' nije isto. Prodavati (tj. pokušati prodati) se može baš svašta, a prodati se može ono što netko želi kupiti.
    Zemljište oko zgrade se zapravo i ne prodaje, jer zemljište i zgrada čine neodvojivu cjelinu. Tako su suvlasnici zgrade u istim udjelima  suvlasnici građevne čestice. Nego se definira u etažnom elaboratu pravo isključivog korištenja površina čestice oko zgrade.
     
  2. Hvala
    Kirka8 je reagirao na Spitfire u Pravo na parkirno mjesto u novogradnji   
    Iz svega napisanoga ovdje vidim samo klasično muljavljenje investitora i izvlačenje novaca za nešto što je (pretpostavljam, i projektnom dokumentacijom a ne samo ugovorom) trebao već osigurati. 
    Pa shodno tome, bez dodatnih podpitanja oko suvlasničkih udjela u cijeloj nekretnini i sl., koju tek treba etažirati, jednostavno angažirajte odvjetnika (vi i ostali suvlasnici koji su zakinuti za isto) za zastupanje prema investitoru u prvotnom pokušaju mirnog rješenja ne na vašu štetu u spomenutom dogovoru (i same troškove etažiranja treba platiti, a što mislite na koga se dijele?), jer se bojim da bi u svakom drugom slučaju bili, da se tako izrazim, preveslani.
    Napominjem vam i jednu bitnu stvar, vlasništvo posebnih dijelova nekretnine (etažiranje) uspostavlja se na temelju pisane suglasnosti svih suvlasnika nekretnine.  
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija