Jump to content

Medowmeox

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Medowmeox objavio

  1. Pozdrav, u slucaju da je podnesena kaznena prijava te je optuzena osoba dobila poziv na prvi obavjesni razgovor,a u medjuvremenu je osoba povukla tu prijavu,da li se dobije kakva obavjest o tome i da li se tom razgovoru mora pristupiti?
  2. Ok.hvala na objasnjenju.ovo je konacan oblik,mislim da bi to bilo to PRIGOVOR Zbog izricanja novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.300,00 kuna (slovima: tri tisuće i tristo kuna). Te temeljem članka 50., 58. i 239. stavak 4. Prekršajnog zakona izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, u trajanju šest (6) mjeseci. Molim da uzmete u obzir okolnosti da je prometovanje ulicom Ivana pl. Zajca otežano vikendom zbog većeg broja pješaka koji spornu ulicu prelaze bez opreza. Iste večeri sam imala iste otežavajuće okolnosti, te iako sam vozila malom brzinom zbog pješaka i buke iz lokalnih kafića nisam uvidjela da je došlo do oštećenja osvrtnog zrcala parkiranog vozila. Da sam uočila nezgodu prihvatila bih krivnju te sa oštećenim gospodinom ispunila Europsko izvješće o prometnoj nesreći, što bih odmah razriješili jer nisam imala namjeru otići sa mjesta nezgode. Nakon saznanja o počinjenom prometnom prekršaju o kojem su me osobno obavijestili policijski službenici sa gospodinom NN sam podnijela Izjavu osiguranika o prometnoj nezgodi da mu se u cijelosti pokrije trošak načinjene štete, što je i učinjeno od strane osiguravajuće kuće Generali osiguranje. Ovim putem Vas molim za razumijevanje jer sam umirovljenica sa malim primanjima, te predlažem usmeno ili pismeno upozorenje bez novčane naknade koju nisam u mogućnosti platiti u određenom zakonskom roku. Uzmite u obzir okolnosti događaja jer nisam imala namjeru bježati od odgovornosti, kao i da do sada nisam prekršajno ni kazneno kažnjavana, smatram se savjesnim i primjerenim vozačem. Te molim sud da mi ukine kaznu zabrane upravljanja vozila „B“ kategorije u trajanju šest mjeseci. Automobil mi je prijeko potreban zbog udaljenog mjesta stanovanja od svih institucija i dolaska do osnovnih životnih potreba, jer do istih nema reguliranog javnog prijevoza. Također zatražujem osobno očitovanje na sudu. U prilogu Vam dostavljam dokaz o visini prihoda, odnosno kopiju bankovnog izvatka o mirovini, i kopiju Izjave osiguranika o prometnoj nezgodi.
  3. Ne bi trazila, niti sam.ali nije vidjen pocinitelj,mozda je i snimljen video nadzorom ali osobno mi je to tlaka zbog tako neceg. I ovom covjeku je bilo zao sto ju je uvuko u sve to zbog stete 500kn,htio je povuc ovo sve ali to nije moguce. Steta je i na njenom, ali jos od prije 2mj je ostecen i nema casco.dala sam usporedbu jer je osoba iz obitelji za tako nesto dobila oduzimanje vozacke na 6mj.smijesno je. Mene samo zanima da li je to ok kako sam napisala prigovor. Imam neko svoje racionalno misljenje samo ne znam kako to na sudu prolazi?
  4. Ne znam kako,zato sam i pitala savjet da li je to dobro ili mozda da maknem. Ja samo iznosim svoje misljenje. Osobno ne bi zvala na ocevid ako je u pitanju retrovizor, izgreban auto po duzini i sl.,sto se i dogodilo. I njen retrovizor je ostecen ali jos od prije 2mj ispred plodina. Ovo je vidio covjek ispred kafica,iako mi je i to malo cudno ako je vec vidio tablice da ju nije on zaustavio jer se sporo kretala. Ne bjezi ona od krivnje i na taj nacin sam i koncipirala prigovor. Na toj izjavi za osiguranje i pise tako u opisu dogadjaja da ga je ona udarila u retrovizor.Al sam sastavila tako da nije imala namjeru otici i da je skuzila onda bi stala i ispunili bi to europsko, zbilja su problem u toj ulici pjesaci, buka iz klubova.pijani budu svi jer je sub navecer.jednosmjerna je i poprilicno uska cesta.niti se moze brzo voziti.
  5. Ok. Hvala vam na odgovorima? Hvala vam na odgovorima? Stvar je u tome da ona to nije skuzila uopce pa je naknadno obavjestena kao bjegunac sa mjesta nesrece. Meni je osobno takav zakon uopce apsurdan da netko zbog retrovizora zove na uvidjaj ako je steta izrazito mala. Isto kao i kad zovu hitnu bez razloga. Znaci zauzimanje sluzbene osobe sa glupostima dok ima hitnijeg posla.pogotovo jer je subota navecer. S tim da postoji sansa da je vec i bio ostecen prije njenog prolaska. To je sve rekla kazala. A i doticni ju je kontaktirao dan poslije zbog osiguranja, iste te podatke je mogao saznat samo da je dosao u PP a ne ovakvim putem. Ako je kriva nek prihvati krivnju ali kazna nek bude sukladna tome jer neki ubiju pjesaka pa dobiju isto ili cak manj
  6. Molim za pomoc sto prije moguce.naime mama je dobila obvezni prekrsajni nalog i sada sam napisala zalbu.pa ako netko moze reci da li je dobro sastavljena ...prigovor zbog izricanja novcane kazne u ukupnom iznosu 3.300,00 kuna.Te temeljem clanka 50.,58. i 239. Stavka 4. Prekrsajnog zakona izricene zastitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije,u trananju 6mjeseci. Molim da uzmete u obzir okolnosti da je prometovanje ulicom Ivana pl. Zajca otezano vikendom zbog veceg broja pjesaka u alkoholiziranom stanju,koji spornu ulicu prelaze bez opreza. Iste veceri sam imala iste otezavajuce okolnosti,te zbog pjesaka i buke iz lokalnih kafica nisam uvidjela da je doslo do ostecenja drugog parkiranog vozila. Ne tvrdim sa sigurnoscuda je isto vozilo u tom trenutku bilo propisano parkirano,kao i da osvrtno zrcalo nije bilo vec osteceno. Takodjer smatram da je osteceni trebao kontaktirati mene osobno zbog podnosenja Europskog izvjesca o prometnoj nesreci,na sto bih odmah pristala. Angaziranje sluzbenika policijske postaje zbog tako male stete je bilo nepotrebno. Nakon saznanja o pocinjenom prekrsaju o kojem su me osobno obavjestili policijski sluzbenici sa gospodinom NN sam podnijela Izjavu osiguranika o prometnoj nezgodi da mu se u cijelosti pokrije trosak nacinjene stete. Ovim putem Vas molim za razumijevanje jer sam umirovljenica sa malim primanjima, te predlazem usmeno ili pismeno upozorenje bez novcane naknade koju nisan u mogucnosti platiti u odredjenom zakonskom roku. Uzmite u obzir okolnosti dogadjaja jer nisam imala namjeru bjezati od odgovornosti,kao i da do sada nisam kaznjavana. Te molim sud da mi ukine kaznu zabrane upravljanja vozila B kategorije u trajanju 6mjeseci. Automobil mi je prijeko potreban zbog udaljenog mjesta stanovanja od svih institucija i dolaska do osnovnik zivotnih potreba, jer do istih nema reguliranog javnog prijevoza. U prilogu dostavljam dokaz o visini prihoda odnosno bankovni izvadak o mirovini. Uglavnom steta je bilo oko 500 do 600kn.ona nije ni skuzila da je zakacila na retrovizor. Hvala puno unaprijed na pomoci
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija