Jump to content

MG51

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je MG51 objavio

  1. Pozdrav,

    ovako.. ocu su mi zablokirali račun prije dva dana, zbog neplaćenog računa iz 2018. Problem je u tome što je taj račun plaćen po prijedlogu za ovrhu iz prvog mjeseca 2018 godine.

    Otac nije zaprimio nikakvo rješenje na kućnu adresu, a rješenje o ovrsi je pravomoćno od 24.01.2019. Prva stvar koja mi nije jasna je zašto je tek sada blokiran račun?

    Otac je otišao u HEP (prema njima je dug), te pondio žalbu, a ja sam kontaktirao odvjetničko društvo (ovrhovoditelja) od kojeg još nisam zaprimio odgovor. Nakon toga, danas su mu skinuta sredstva s blokiranog računa, te je račun odblokiran.

    Druga stvar koja je čudna, na rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (ovjerenoj od J.B.) piše posl. br koji kada otvorim preko portala e-predmet, vodi na neki drugi slučaj koji uopće nema veze sa ovime.

    Tako da Vas molim za savjet, gdje uputiti žalbu, i kako riješiti ovaj problem? Pretpostavljam da bi trebalo ići na općinski sud, da potvrde da se zaista ne radi o tom predmetu? Kako bi dalje išao postupak žalbe, i kome se zapravo žaliti? Sudu, javnom bilježniku?

  2. Prije 35 minuta, bobo3 je napisao:

    Žalba se piše ako je rješenje donio sud, a u vašem slučaju na rješenje od javnog bilježnika ide prigovor ...

    Još jedan primjer žalbe (sudu) i prigovora (JB-u): http://potrosac.hr/index.php/2-uncategorised/21-osnovni-pojmovi-i-postupak-prilikom-primitka-rjesenja-o-ovrsi

    Ma da, na prigovor sam mislio, nisam baš upućen pa sam to stavio pod isto. U svakom slučaju hvala još jednom :D

  3. Prije 42 minuta, bobo3 je napisao:

    Pitanje je kad je pokrenuta ovrha - to bi trebalo biti na prvoj stranici Rješenja... 

    Ako ste platili prije tog datuma, nisu vas trebali ovršiti... sve ste platili, te trebate napisati prigovor javnom bilježniku da je dug plaćen...
    Ako to nije slučaj, tj. ako ste zakasnili, platite troškove ovršnog postupka (sastavljanje, JB), o uplati obavijestite ovrhovoditelja, ili njegovog punomoćnika odvjetničko društvo, te pošaljite Prigovor JB da je sve plaćeno.

    Ovrha je pokrenuta nekih dva tjedna nakon plaćanja duga.

    Možete li mi poslati neki primjer žalbe, jer sam na internetu tražio i nisam uspio pronaći.

    LP.

  4. Pozdrav.

    Imao sam dug u jednoj banci, koji je plaćen, te mi je nakon toga došao prijedlog o ovrsi od odvjetničkog društva. Pri primitku prijedloga na mail sam im javio da su svi dugovi plaćeni, na što nisam dobio odgovor.

    Nakon toga jučer mi stiže rješenje o ovrsni na temelju vjerodostojne isprave ovjereno od javnog bilježnika. Ponovno sam poslao email odvjetničkom društvu, te javnom bilježniku da je dug plaćen, te da sam obavijestio odvjetničko društvo o tome pri primitku prijedloga za ovrhu.

    Slijedio je odgovor iz odvjetničkoj društva:

    Dostava rješenja o ovrsi na Vašu kućnu adresu ne znači da su Vam ovršeni računi koji glase na Vaše ime i prezime u poslovnim bankama već predstavlja osnovu na temelju koje, po pravomoćnosti rješenja, Banka svoja prava (ukoliko isto bude potrebno) može ostvariti pred FINA-om (u ovom trenutku ne postoje takvi zahtjevi u pogledu Vas).

    Sada me zanima, da li je potrebno slati žalbu javnom bilježniku s obzirom da je dug plaćen 15ak dana prije ispostave rješenja o ovrsi, te ako je potrebno podnijeti žalbu može li mi netko poslati primjer žalbe koju bih trebao ispuniti?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija