Jump to content

Chico

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Usmeni 6.7.2009. Od nas 6, 4 prošlo, jedna parcijala iz trgovačkog i jedan kompletni pad. Važna napomena: na pismenima nam NISU REKLI koju ćemo komisuju imati makar smo ih molili. Tajnice su nam rekle da ne znaju i da se to određuje na dan ispita. Možda zato što smo pisali u četvrtak i petak a usmeni imali tek u ponedjeljak, ali u svakom slučaju mislim da smo bili prva grupa kojoj nisu rekli komisiju na pismenom. Bad luck! To jutro - prijepodne valjda se čovjek ne može osječati gore, učit više nemreš, nešto kao ponavljaš ali ti je takva knedla u želucu da je to čudo. Ja sam doslovno svakih 15 min. gledao na sat i molio bog da što prije krenem na ispit. Kad se supatnici počnu okupljati ispred ministarstva, već je lakše, vidiš da nisi jedini u k...., svi imaju istu spiku - svi bi odmah potpisali dva pada itd. I onda počinje: Komisija: GAGRO, PIČULJAN, NOVOSEL, BOŠNJAKOVIĆ, LOVRIĆ GAGRO: "LJudina", za posti kod njega stvarno moraš biti dibidus, pomaže, priča više nego ti, jedino je dosadan s onim silnim nabrajanjima temeljnih prava. Uglavnom, pita samo i isključivo po svojim pitanjima čak mu je i redosljed isti! PIČULJAN: Hm, nije zločest, ali definitivno potpuno dugačiji način ispitivanja od svih ostalih, ja ga neka pitanja uopće nisam razumio. I mora se znati, ne u detalje ali nemreš mu muljat, u pol odgovora ti postavi potpitanje i s.... ti koncepciju. Definitivno ne pita strance i zapošljavanje. NOVOSEL: kad sam ga prvi put slušao mislio sam da tip nije "čist", viče na kandidate, neugodan ali u stvari nije loš. Samo moraš znati kazneni postupak kao vodu pit. Zato tko ima njega u komisiji ZKP u ruke a KZ tek tolko, pita par pitanja u vezi presude. I obavezno proći Zakon o sudovima za mladež i neubrojive, jer to uvijek pita čisto da vidi jeste ga bar pročitali. BOŠLJAKOVIĆ:"MILINA OD ČOVJEKA"!!! Ljudi, ko njega dobije iz ZPP može odmah slaviti. Čovjek pita samo ZPP i Obiteljiski zakon i to osnove osnova. Od ovrhe ni o! LOVRIĆ: JOJ! pita sve živo, ovisi što te zapadne, ali kod nje je osnovno pravilo:PRIČAJ, BALJEZGAJ, S... kolko god možeš samo što duže. Jako tolerantna, nama presudu nije ni pogledala. Obavezno proči stečaj i mjenicu - tu voli daviti! Uglavnom, ljudi moji DA SE PROĆI UZ MALO TRUDA! Samo hrabroi i bez panike!
  2. Ljudi, slušajte jedan dobronamjerni savjet: Učite, učite i učite za usmeni i NEMOJTE SE ZAMARATI S PRESUDAMA!!! Neću reći da ih ne čitaju, pogotovo kaznene, ali nema šanse da vas ruše zbog presude ako znate usmeni!!! Ja sam imao Novosela iz KP-a i kolegici je rekao da u životu nije vidio goru presudu ali je solidno znala usmeni i bez problema prošla. Ja sam u presudi npr. ukinuo pritvor, ali u izreci ga nisam uračunao, što je povreda KZ-a, međutim to sam mu odmah rekao i bio je sretan kao malo djete što znam gdje sam pogriješio i ništa me više nije pitao u vezi presude. I još nešto za Novosela: obavezno prođite Zakon o sudovima za mladež i neuborjive, jer ako skuži da to niste ni takli - nije dobro! Nas je davio sa maloljetnicima, ništa detaljno ali mora se uvjetiti da barem nešto o tome znate. Što se tiče građanske presude, tu se fakat nemojte opterećivati, pogotovo s troškovima, kamatama i sličnim glupostima. TO NITKO NE GLEDA!!! Ja sam samo prepisao troškovinik strane koja je uspjela u parnici i "šetnja đenja"! Lovrička predudu nije ni pogledala, samo me pitala što sam imao i kakva je to bila tužba (deklaratorna)i to je bilo to što se tiče presuda. Da se razumijemo, ja sam se presuda "usro ko grlica" jer ih nikad nisam pisao (radim u gospodarstvu), a sve što sam radio po njima za ispit je da sam večer (ali doslovno večer) prije svakog pismenog ispita sortirao presude po vrstama i kaznenim djelima, a građanke po predmetu spora i to je sve. I zato još jednom ponavljam, UČITE ZA USMENI, a presudu ćete već nekako iskemijati! Sretno svima!
  3. Primjeri odluka bez primjene načela neposrednosti su ti: presuda zbog izostanka i izdavanje platnog naloga! Ima ih vjerovatno još ali ove dvije su ziherica.
  4. Chico

    Presude

    Dajte dobre duše i meni malo presuda na kresto@email.t-com.hr Ful mi je hića pa kad prođem bit će pića!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija