Jump to content

neostick

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je neostick objavio

  1. Hvala na super brzom odgovoru. Ako sam dobro razumio: s vlasnickim listom odlazim u HV i tražim da me se upiše kao novog vlasnika, čekam na rješenje o obvezi plačanja naknade na svoje ime. ako oni taj dug prebace na mene, trebam uložiti žalbu i pozvati se na zastaru i činjenicu da dug za to razdoblje po rješenju nije nastao na moje ime.
  2. Jos jedan pokusaj, posto je prosli ostao neprimjecen. Molim Vas da mi neko pametniji od mene pomogne. Stan sam kupio 2005 godine i sve obveze za rezije prepisao na svoje ime. Slivne vode (Hrvatske vode) nisam prepisao jer su od mene trazili da platim dugovanja od pretproslog vlasnika (ni prosli vlasnik nije na sebe prepisao iz istog razloga). Ja sam trazio da mene upisu kao vlasnika od datuma kupoprodajnog ugovora ali sam dobio odgovor da ne moze dok se ne rijese dugovanja. na takvu glupost samo sam se okrenuo i doviđenja, zar bi ja trebao platiti tuđi dug ili utjerivati njihove dugove. Prođe tako vec 7 godina, i sad na moju adresu stiže (na ime tog prastarog vlasnika) obavijest o potraživanjima dugovanja za 2007, 08, 09, 10, 11 i 2012 godinu. Zelim rjesiti sada taj problem, ali me zanima slijedeće: 1. ako sada odem s kupoprodajnim ugovorom (ili vlasničkim listom) u HV, da li moram priznati i sav taj dug kao svoj? 2. ako da, da li imam pravo pozvati se na zastaru za dugovanja starija od 3 godine? Znam da "realno" ja jesam dužan i spreman sam platiti koliko moram, ali ako imam prava zelim ih iskoristiti. Hvala
  3. imam slican problem, ali malo zapetljaniji. naime, vlasnik sam stana od 2005 godine i nikada nisam prebacio racun za slivne vode na moje ime (moj grijeh). sada je na ime starog vlasnika (na moju adresu) stigla obavijest za neplaceno dugovanje za 2007 - 2012 godinu. da li mogu sada prebaciti racun na svoje ime i pozvati se na zastaru?
  4. to domaći: najvjerojatnije da smo u istim *******. ako budeš imao kakve vijesti kod tebe molim te PM.
  5. tu nije u pitanju 1 ili dva predmeta. u pitanju su nekoliko tisuća predmeta. to je izgleda smišljeni obrazac kako da država uštedi nekoliko miliona kuna. trebam li sad opet nekoga tužiti za svoje novce? i koga???? znam da smo banana država, ali tako otvoreno krasti iz đepova poreznih obveznika ne vjerujem da se može događati. svi znaju da to nije u redu i da smo oštečeni ali nitko ništa ne ppoduzima.
  6. oprosti na neukosti, ali ne razumijem baš odgovor. razumijem ako ne mogu prijaviti za 2007.g., ali ne bi li porezna uprava trebala retroaktivno napraviti obračun za protekla razdoblja jer ja nisam to mogao prije prijaviti kad je to tek sada uplačeno ili je to još jedan način kako se država riješava svojih dugova. nisam baš glup ali molim te da mi odgovoriš kao laiku. hvala
  7. također isti slučaj i kod mene. nakon pravomoćne presude, 2005.g. isplaćen mi je novac. Tek 2007.g. poslodavac isplačuje novac za obvezna davanja i porez-prirez. sada sam dobio uz normalni PK1(identifikator 1) i PK1 sa identifikatorom 3. U uputama za ispunjavanje porezne prijave stoji da se ti podaci iz PK1 sa ident.3. ne upisuju u poreznu prijavu za 2007.g. Zanima me kao i mnoge poput mene da li taj sporni obrazac uopće treba predavati, te imamo li pravnu osnovu za potraživanja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija