Jump to content

imported_Anči

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim pomoć. Zanima me da li je postavljanje telekomunikacijske infrastrukture, točnije telekomunikacijska postaja - antena predviđeno detaljnim planovima uređenja. konkretno, treba li zahtjev za osnivanje služnosti na stambenoj zgradi radi postavljanja "antene" biti usklađen s DPU s obzirom da se za isto ne izdaje lokacijska dozvola. I što ako treba, a za područje nije još donesen DPU??
  2. O čemu se konkretno radi? barem činjenično stanje napišite da bi pokašali dati odgovor
  3. Hvala na odgovoru, ali ipak imam jedno potpitanje tj. molio bi pojašnjenje. Dakle, ja sam kupio nekretninu kojoj je izdana građevinska dozvola, ali komunalni doprinos (upravo taj koji se plaća prije gradnje) nije plaćen. Može li se on od mene potraživati ili je to isključivo stvar pravne osobe (jer radi se o d..) kojoj je dozvola izdana (ja sam je kupio dok je još u izgradnji. Nisu izgrađeni svi katovi tj. nije do kraja dovršena izgradnja). Može li se od mene tražiti da platim ono što je već trebalo biti plaćeno od strane odnog od koga sam je kupio. p.s. Na građ. dozvoli sam ishodio promjenu investitora,ali na rješenju je kao obveznik plaćanja komunalnog doprinosa označen prodavatelj - tj. prvi vlasnik. Sada ja nakon par godina doznajem da nije nikada plaćen kom. doprinos.
  4. Dragi Forumaši! kupio sam nekretninu koja ima građevinsku dozvolu. u zemljišniku je upisana zabilježba da nije priložena uporabna dozvola. Moj problem u ovom trenutku nije to(premda i to jest problem), već što sam naknadno ustanovio da vlasnik (prvotni investitor) nije platio komunalnu naknadu po izdanom rješenju! Moje pitanje je da li sam ja kao novi investitor obvezan istu platiti ili je to obveza prvog vlasnika tj. prvog investitora? Unaprijed zahvaljujem na Vašim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija