Jump to content

natalie_

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, vjerojatno nisam dovoljno opisala situaciju; naime i ona kao i mi živimo i radimo u inozemstvu (ona je došla s klincima prije nas, pa smo kako bi olakšali viđanje i normalne odnose i mi odlučili odseliti, doduše u drugi grad u istoj zemlji). Prije toga ni on ni ona nisu radili neko vrijeme te ni u kom slučaju nisu bili kreditno sposobni, odnosno, on je otplaćivao kredit dok je radio te sam isplatio cca 1/4 kredita. Od njihovog razvoda službenog na sudu koji je bio sporazumni, prošlo je pet godina, a kao što ste dobro primjetili, razdiobe bračne stečevine nije bilo (trebalo bi se posavjetovati s odvjetnikom može li se to retroaktivno napraviti, ali zapravo ne znam kakvog bi to smisla imalo jer su im bračna stečevina isključivo dugovi). Alimentacija uopće nema veze nikakve s tim, niti se itko s time želi izvlačiti - to je javna bilježnica rekla da bi bilo u redu da se navede u Zahtjevu za nagodbu uz razvod i porast švicaraca.
  2. Hvala na odgovorima, još me samo zanima zna li netko odgovor na ovo prvo pitanje, a to je bilo, može li banka njega teretiti za iznos od XY eura koje im je ponudio on za zatvaranje kredita i ovjerio svojim potpisom (bez navođenja imena i prezimena eventualnog kupca)?
  3. Poštovanje, Moje je pitanje sljedeće (možda ih ima nekoliko... ): Partner sa svojom bivšom suprugom ima kredit za stan od prije 15ak godina, na njegovo ime; uz nju koja je sudužnik i založni dužnik te je u kupoprodajnom ugovoru stana za koji je kredit dignut navedena kao vlasnica polovine stana. Kredit nije otplaćivan od njihovog razvoda braka što se poklopilo sa rastom švicaraca, te je došlo do ovrhe (do onda je on otplaćivao sve rate kredita). U tom stanu trenutno nitko ne prebiva. Procjena stana se desila, ali je banka ponudila da oni sami pronađu kupca kako stan ne bi išao na javnu dražbu. Teoretski, izvansudski, pronađen je kupac stana (dakle, van javne dražbe). Bivša supruga ustraje na tome da se u Zahtjevu za nagodbu s bankom apsolutno ni pod razno ne spominje razvod braka i plaćanje alimentacije kao jedan od razloga prestanka plaćanja kredita (glavni razlog je, naravno, švicarac), te se u Zahtjevu za nagodbu s bankom navodno treba spominjati isključivo njegovo ime, a ne i njeno (dakle - ja, tim i tim imenom nudim XY novaca banci uz zamolbu za otpis ostatak kredita). S pravne strane, može li se njega teretiti za iznos koji navodi u Zahtjevu za nagodbu ukoliko se ne spominje ime kupca, već samo iznos koji još uvijek nije ničim garantiran, već samo, ponavljam, izrečen? Također, s pravne strane, je li uopće moguće da on bez suglasnosti (prema preporuci) nju uopće ne navodi u bilokakvoj dokumentaciji za isti slučaj, odnosno, postoji li eventualno mogućnost da ona ne želi da se nju navodi u tome da izbjegne nešto (ne možemo se dogovoriti zašto je njoj toliko važno da se ne spominje da su razvedeni)? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija