Jump to content

maverick11

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    maverick11 je reagirao na Spitfire u Pravo služnosti i dosjelost služnosti vodovoda i kanalizacije   
    Nakon ovoga ne mogu vam ništa pametnije savjetovati jer je na vama da odvagnete, izmještanje voda ili sa svim činjenicama kod odvjetnika pa u moguću parnicu temeljem ovoga što ste naveli (odobrenje uz svjedoke) te postupak osnivanja služnosti vodova putem suda temeljem čl.225 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.
    Naglasak na ovome da odvagnete je jer i jedno i drugo košta. 
  2. Hvala
    maverick11 je reagirao na Spitfire u Pravo služnosti i dosjelost služnosti vodovoda i kanalizacije   
    Problem kod usmenih dogovora prednika je u mogučnosti dokazivanja (iako ako je već tako postavljeno, ima nešto u tome) no kako se susjed sada usprotivio bez parnice (za koju bi vam svakako valajlo imati pomoć osobe pravne struke) ne vidim kako bi to dokazivanje drugačije urodilo plodom.
    Nasuprot parnice postoji mogučnost osnivanja kućne služnosti pravnim poslom iz čl.188 i 196 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Tu bi naravno valjalo odvagnuti troškove izmještanja te ponuditi susjedu nekakov iznos za zadržavanje cijevi na njegovoj nekretnini kao poslužnoj te pravnim poslom osnovati pravo kućne služnosti koje bi bilo provedeno kroz ZK i rješena stvar.
    Suglasnost o kojoj govorite pretpostavljam da se odnosi na izjašnjavanje pri pozivu na uvid u spis, no to ne bi trebalo, kao što ni rješenje o izvedenom stanju nema pravnih učinaka na vlasništvo i druga stvarna prava..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija