Jump to content

Kaya1999

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Informacije iz zatvora   
    Čl. 113. Zakona o izvršavanju kazne zatvora. Sad, što se točno smatra težom blesti, očito je stvar medicine.
  2. Sviđa mi se
    Kaya1999 je dobio reakciju od G-man u Kome se zaliti   
    Hvala puno ! 
  3. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Kome se zaliti   
    Također, ukoliko sumnjate u nepravilnosti, može se podnijeti pritužba Ministarstvu pravosuđa - Upravi za zatvorski sustav i probaciju.
  4. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Kome se zaliti   
    To se zove zahtjev za sudsku zaštitu protiv postupka ili odluke kaznionice ili zatvora, po čl. 17. Zakona o izvršavanju kazne zatvora. Podnosi se sucu izvršenja županijskog suda koji ga je uputio na izvršavanje kazne zatvora. 
  5. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Posebne pogodnosti : moguci izlazak iz zatvora   
    Nema frke! Sretno...
  6. Sviđa mi se
    Kaya1999 je dobio reakciju od G-man u Posebne pogodnosti : moguci izlazak iz zatvora   
    Hvala punooo ! Puno ste mi pomogli
  7. Hvala
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Posebne pogodnosti : moguci izlazak iz zatvora   
    Postupak i uvjeti izvršavanja kazni zatvora nisu mi previše poznati, no evo što zakon veli o njima -
    Odredba čl. 131. st. 1. t. 1. citiranog zakona veli da je inicijacija postupka odobravanja pogodnosti zatvoreniku u rukama referenta kaznionice zaduženog za Vašeg supruga.
    Također, to je samo mogućnost, ne i obveza, no sasvim logično je da ukoliko je referent Vašeg supruga tako procijenio, da su dobre šanse da se suprugu odobre pogodnosti u vidu češćih dodira sa vanjskim svijetom. Konačnu odluku o tome daje upravitelj kaznionice.
    Vidite odredbu čl. 130. st. 2. t. 7. zakona. Jasno je da će sve biti potrebno definirati vrlo jasnim vremenskim okvirom unutar kojeg će pogodnosti biti odobrene (ako budu odobrene). Udaljenost nema veze, jedini uvjet je područje RH. Moguće da i nadolazeći blagdani tu igraju neku ulogu.
    Vidite odredbe čl. 151-154. zakona. Premještaj je domena upravitelja budući se postupak odobravanja premještaja pokreće na prijedlog upravitelja i ovi razlozi koje Vi navodite nisu zakonom propisani razlozi zbog kojih bi se postupak inicirao. Možda baš to bude neki dodatan argument u smjeru odobravanja pogodnosti.
  8. Sviđa mi se
    Kaya1999 je dobio reakciju od G-man u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Hvala na linku..Pa recimo da nije strasno,ima gore naravno..da..inace,to bi bilo dosta daleko od mjesta prebivalista..ali vidjet cemo,mozda cete i biti u pravu..
  9. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Nije tako strašno - znači, djelomična uvjetna za produljeno djelo vezano uz drogu. Složio bih se sa Atomicom glede izbora kaznionice.
  10. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na ledena_kisa u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Ako bi se upustio u nagađanja, vrlo lako je moguće kaznionica Turopolje. Jedna, sasvim, "ok" kaznionica...https://pravosudje.gov.hr/pristup-informacijama-6341/najcesca-pitanja-i-odgovori/zatvorski-sustav-7140/7140
    Procitajte malo ovaj link. Imate korisnih informacija.
  11. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Ovo vam zavisi o visini kazne - pravilo je sljedeće, do 6 mjeseci ide se u zatvor najbliži prebivalištu, preko 6 mjeseci, odlučuje Dijagnostika ovisno o težini djela i njihovoj evaluaciji zatvorenika (tu se onda ujedno određuje i hoće li to biti kaznionica zatvorenog ili poluotvorenog tipa).
    Najteža djela za koja su izrečene dugogodišnje kazne, u pravilu, izdržavaju se u Lepoglavi.
  12. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na ledena_kisa u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Remetinec, ima ih u sobi po 12 najmanje. Svim zatvorenicima je najgore odraditi taj dio. Kasnije je u pravilu lakse, poglavito za zatvorenike koji idu u poluotvorene kaznionice. Nema sanse da mogu iz Remetinca svaki dan zvati. Cekajte, a i ne odustajte, trazite info, zovite i vi njih..
  13. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na G-man u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Kaya, iako nisam previše upoznat s detaljima, prema Priručniku stoji da se telefonski razgovori omogućuju u skladu s odredbama kućnog reda (koliko mi je poznato, to je, u pravilu jednom tjedno, i u pravilu na trošak zatvorenika).
    E, sad, kakve su odredbe kućnog reda u Dijagnostici, to vam doista ne znam. Ako se dobro sjećam, mislim da su nam korisnici ovdje pisali o isustvima na Dijagnostici i da se nema baš previše slobode i pogodnosti, ali tamo se ionako ostaje mjesec dana, pa se onda ide u Zatvor/Kaznionicu koja je određena, a tamo se onda mogu steći pogodnosti u vidu češćeg telefonskog kontakta s vanjskim svijetom.
  14. Sviđa mi se
    Kaya1999 je reagirao na ledena_kisa u Poziv iz remetinca (centar za dijagnostiku)   
    Dijagnostika prije par godina: jednom tjedno/ jedna minuta. Dok se ne odradi transport u kaznionicu. Imao slucaj u obitelji. P.s sjecam se da su bili skrti sa informacijama u remetincu. Zatvoreniku je dozvoljeno prakticki bilo samo javiti da je smjesten i drugi put da ide u "transportnu" sobu i da dobija smjestaj u kaznionici. U kaznionici je bilo sve lakse, pogotovo jer je bila poluotvorenog tipa, pa smo mogli svi u posjet, bez stakla itd. (Remetinec staklo, najuzi clan obitelji). 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija