Jump to content

Mali.Čovjek

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Mali.Čovjek je reagirao na Walter_Ego u Uznemiravanje domaćom životinjom   
    Poštovani Draganec,
    oprostite, ali pijetao, osobito ako je sorta koja je glasna, itekako pravi buku i može uznemiravati. Vama se možda taj visoki, strašno prodorni (i kroz zatvoren prozor) i užasno kreštavi zvuk sviđa (pitao bih vas da vam stalno puštam nekakav alarm od 4, 5 ujutro po cijeli dan, svakih nekoliko minuta, 7 dana u tjednu), no ne doživljavaju svi takav zvuk ugodnim, osim toga on nije samo subjektivno nego i objektivno glasan. Spomenuli ste decibele. Ne znam točno koliko proizvodi, ali sam negdje pročitao da je oko ili preko 90 dB. Kada je blizu, i kad je (jako) rano, to je itekako bučno i predstavlja jedan od grubljih oblika uznemiravanja. Kad bi to bilo samo nekoliko puta, i manje jačine, to bi možda bilo i podnošljivo, međutim kad vam se takav tip alarma oglasi jedno 100-150 puta, počevši od vremena kad vam je potreban san i odmor, onda je to doista akustički teror. Pijetao je osim toga u mnogim zapadnim zemljama priznat uzročnik smetnje i uznemiravanja pa se tako i u mnogim propisima o držanju domaćih životinja zabranjuje ili ekstremno ograničava njegovo držanje. Potpuno razumljivo.
    Hvala na vašem odgovoru i savjetu, ali on mi nije od neke pomoći ovdje. Takav neprijatan i grub oblik uznemiravanja ne mogu ignorirati.
  2. Hvala
    Mali.Čovjek je reagirao na Spitfire u Tko prvi njegovo ili kako uzeti bez pitanja   
    Prema ovome radilo bi se o zajedničkom vlasništvu.
    Temeljem toga Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima određuje da zajedničkom stvari upravljaju zajedničari zajednički, donoseći sve odluke sporazumno, ako odlučivanje nije povjereno upravitelju, kao i da zajedničkim stvarima raspolažu zajedničari zajednički; pojedini od njih može stvarju raspolagati samo na temelju ovlasti koju su mu za to dali svi ostali.
    Ukoliko sporazuma nema, ima se pravo na diobu prema odredbama čl.63 navedenog zakona.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija