Jump to content

Davorzg

Korisnik
 • Broj objava

  77
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Davorzg

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Nisam zrtva, ja sam isto bio okrivljenik jer sam razdvajao dva susjeda da se ne pomlate. Nakon toga jedan od susjeda je prijavio i mene te mi stigla kazna doma koju je otac platio odmah jer sam ja bio na putu. Time sam priznao svoju krivnju iako ne bi sigurno platio da nisam bio odsutan a otac stariji čovjek kad je procitao se uplasio da ne posalju vecu kaznu. Sada se taj jedan od susjeda zali na svoju kaznu te mene sudac poziva kao svjedoka, a ja ne zelim ici davati svoju izjavu za njegovu korist niti mi ga se da gledat jer ne komuniciramo. Briga me oce ga oslobodit ili optužiti ja nemam koristi da idem tamo. Sta da navedem kao ispriku te mogu li eventualno ici dati izjavu sudcu bez njegovog prisustva?
 2. Evo vec drugi put sam pozvan kao svjedok na sudsku raspravu u svezi Prekršajnog zakona. Prvi put sam prilozio potvrdu specijaliste da imam zakazani pregled i poslao svoju potpisanu izjavu te opisao nastale događaje. Sad je prošlo od toga godinu dana i evo danas mi opet dode poziv da me se poziva kao svjedoka za isti događaj. Ja ne želim ici na to i gledati tok covjeka okrivljenika pa vas pitam mogu li otici direktno kod sudca i da me ispita bez okrivljenika u istoj prostoriji ili ako to nije moguće sa mi preostaje da navedem kao razlog sto ne dolazim? Bojim se da policija ne dode po mene jos na posao pa se osramotim a nisam okrivljenik nego svjedok.
 3. Ukoliko se radi o javnoj površini stupić na invalidskom mjestu je postavljen protuzakonito. Svaka osoba koja ima važeći znak pristupačnosti može parkirati na predmetno invalidsko parkirno mjesto, dakle ne postoji rezervirano invalidsko mjesto na javnoprometnoj površini. Za uklanjanje stupića obratite se komunalnom redarstvu.
 4. Imam zemljiste za gradnju obiteljske kuće. Ono sto je problem sto je vazecim Urbanistickim planom prikljucak kuce predviden preko kolno pristupnog puta. Taj put je u katastru isparceliran i katastarske kulture put međutim u naravi ne postoji vec je to dijelom neuređena šljunčana povrsina a dijelom šikara i zelenilo. Posjednik se vodi kao javno dobro putevi i vode znaci RH. Zakonom o gradnji svaka grad.cestica mora imati prikljucak na prometnu povrsinu. Prometna povrsina se definira kao površina javne namjene, povrsina u vlasnistvu vlasnika gradevinske cestice ili povrsina na kojoj je osnovano pravo sluznosti provoza i prolaza u svrhu pristupa do čestice. E sada ide moje pitanje, da li jedinica lokalne samouprave koja izdaje posebne uvjete priključenja u sklopu izdavanja građevinske dozvole, moze dozvoliti služnost provoza preko takve postojeće neuređene povrsine ili se ipak na tom mjesti mora sagraditi planom predviđen kolno pristupni put kao uređena prometna površina? Hvala unaprijed.
 5. Ne znam kako se onda to rijesava ako nije propisano da se moze uplatiti u fond. Po tome pola rekonstrukcija nebi se moglo izvesti. Uzmimo primjer kuća sa tri stana bez postojecih parkirnih mjesta ikakvih u okolišu. I ako se ide nadograditi jedan stan po meni je uvjet da osigura samo PM za taj jedan dodatni novi stan jer ako se ide gledati sveukupno za 4 stana ne moze se izvesti rekonstrukcija (govorimo tamo di je planom dozvoljena uopce rekonstrukcija i nadogradnja). Sta sa gradevinom koja isto nema dosta parkirnih mjesta a ima staru gradevinsku dozvolu jer se u to vrijeme nije gledao broj parkirnih mjesta.I onda sada nadogradnjom bi se fakticki osporila ta prethodna gradevinska dozvola di bi se reklo da mora prikazati sve.Po meni se zateceno stanje uvijek priznaje pogotovo ako ima gradevinska dozvola (neovisno jeli stara 30 god).Tako se i legalizacijom dobila fakticki uporabna dozvola objekta i priznaje se kao takav postojeći.
 6. Nije doneseno odlukom da se nedostajuca PM mogu uplatiti u nekakav proracun za gradnju. Hvala na vasem odgovoru i pojasnjenju
 7. Poz ljudi, imam jedno pitanje: Trenutna građevina je legalizirana i sastoji se samo od etaže prizemlja u kojoj je automehaničarska radiona. Rekonstrukcijom gradevine planira se dizati jedan kat u kojem bi bio jedan stan. Prema GUP-u znam da moram osigurati broj parkirnih mjesta sukladno povrsini planiranog stana. E sada sta je sa parkirnim mjestima automehaničarske radione? Naime situacija na čestici je takva da ja mogu osigurati samo 2 parkirna mjesta koja su predviđena za taj jedan stan. Ako budem morao prikazivati i mjesta automehanicarske radione onda nemam jednostavno mjesta da to ostvarim. Kako se to pravno gleda? Da li ono sta je legalizirano onda nema potrebe gledati ta parkirna mjesta nego samo za novu stambenu jedinicu jer je to predmet rekonstrukcije? Legalizacijom objekta ne pita se koliko parkirnih mjesta ima građevina nego bitno da nije u koridoru buduce prometnice. U gupu pise samo clanak da se gradevina moze rekonstruirati uz poštivanje odredbi parkirnih mjesta. E sad kako to onda pravno sagledati, ima li me pravo gradski ured pitati i za prijasnja mjesta kao za autom. radionicu ili samo za predmet rekonstrukcije-dogradnja kata i jednog stana? Hvala
 8. Ajoj vrijedi samo godinu dana, znaci jednom godisnje se to mora raditi ko putuje češće
 9. Znaci otac i ja ispunimo darovni ugovor iz narodnih novina i odemo u stanicu za tehnički pregled da se izradi nova prometna dozvola i to je to, ugovor ne mora biti ovjeren. Kako onda sa policom osiguranja, i nju prebacujem u osiguravajucoj kuci? Kasko osiguranje isto ako se može? Sta mi treba za upravljanje tim automobilom ako idem do aerodroma u inozemstvu, ovjerena punomoć onda ?
 10. Svjestan sam kada otac poklanja sinu da nema placanja poreza jer je to uspravna linija. Sta kad je obrnuto sin daruje ocu, placa li se porez onda kod darovanja automobila?
 11. Poz, htio bih ocu darovati auto, da li se placa porez od 5 posto na vrijednost auta? Ako da gdje to mogu izracunati da znam koliko bi bio porez.Da li porez placaju i invalidi Domovinskog rata stoji li to di u Zakonu?E i da, ako bi htio ja jedan dan slucajno putovati tim autom da li mi treba kakav dokument, punomoc ili?
 12. Davorzg

  Darovanje nekretnine

  Koliko se placa taj prijenos u gruntovnici? Tamo ce mi sve objasniti kako i šta trebam?
 13. Davorzg

  Darovanje nekretnine

  Hvala puno, znaci prvo ovjeriti kod javnog bilježnika ugovor (koliko primjeraka?)te nakon toga na gruntovnicu
 14. Davorzg

  Darovanje nekretnine

  Može li se to sam sastaviti ili baš treba odvjetnik?
 15. Poz zanima me sta treba napraviti i di ici ukoliko mi roditelj odluči darovati stan koji je trenutno na njega-oca. Dakle dogovor je da taj stan se daruje meni da bude moj, ali bi roditelji imali pravo zivljenja u njemu do smrti. Koliki se porez placa, kakav se ugovor sastavlja i di treba ići za to napraviti? Sta poslije toga kad se provede se ide na grutnovnicu ili?
×
×
 • Napravi novi...