Jump to content

savjest2

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O savjest2

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. savjest2

  Stegovni postupak

  Hvala ali u navedenom KU nisam našao odgovor.
 2. Poštovani, osoba A i B rade u jednoj javnoj ustanovi, osoba A vrijeđa osobu B javno pred klijentima i kolegama u prostorijama ustanove u kojoj rade, osoba B se obrati ravnatelju te pismenim putem opisuje događaj i traži pokretanje stegovnog postupka. Prije 12 g osoba B se isto bila žalila na nedolićno ponašanje i pismenim putem se obratila ravnatelju, koji je isti i danas, a koji je tada, navodno, usmeno opomenuo osobu A, u međuvremenu su se i drugi žalili na osobu A. Sad, ni nakon 40 dana od kad se osoba B obratila ravnatelju za pokretanje stegovnog postupka, ravnatelj ništa nije poduzeo mada
 3. Molim vas, prometnu nezgodu sam imao prije par godina, odštetu sam dobio ali moj je odvjetnik tvrdio da mi moraju isplatiti i zatezne kamate i veću odštetu, za kamate je uvjerljivo tvrdio da ću dobiti. Predao je on žalbu za jedno i za drugo, po oko 740 kn za svaki predmet sam platio, za samu visinu odštete još se ništa nije presudio ali jeste za kamate: žalba je odbijena. Odvjetnik mi je to prenio i rekao da će se žaliti drugostupanjskom sudu, kad mi opet šalju da moram platiti 400 za presudu i 800 za žalbu! I sad mene zanima, kad bi se i ta žalba bude odvijala je li moram i za njezinu presudu
 4. Poštovani, sad sam u fazi gradnje dio kuće, dva stana na mojoj parceli, i ta dva stana ću pripisati dvjema kćerkama koje su u braku još za vrijeme života. Ali, u slučaju da to ipak ostavim tako da se to naslijedi nakon moje smrti i u slučaju da se kćerke razvode nakon nasljeđivanja da li bi njihovi bivši muževi imali pravo na dio tog nasljedne imovine odnosno stana?
 5. savjest2

  Povreda časti

  Zahvaljujem se na odgovoru. Druga se osoba branila samo kao što je spomenuto tj 'napadnuta je osoba branila se poprično tiho rekavši napadaču 'huligan', par puta obraćajući drugoj službenoj osobi koja je isto posvjedočila događaju. Da li se takva obrana, koja je kudikamo 'slabija' od onih uvreda upućenih od napadača po kvaliteti, po kvantiteti a i po trajanju ipak smatra ekvivalentna uvredama od strane napadača?
 6. Molim upućene da mi objasne može se slijedeći događaj okvalificirati kao kazneno djelo povrede časti. Zbog sukoba oko parikiranja u dvorištu javne ustanove, jedan djelatnik viče, vrijeđa, opsuje..i opsuje i mater drugom djelatniku na parkiralištu i to se ponašanje nastavlja unutar te ustanove pred drugim kolegama i strankama (njih je sveukupno oko 10, ako je to uopće bitno), trajalo je to oko 45 min, napadnuta je osoba branila se popričamo tiho rekavši napadaču 'huligan', par puta obraćajući drugoj službenoj osobi koja je isto posvjedočila događaju.
 7. Da ste Vi DO, po Vašem mišljenju, bi li ovo smatrali kaznenim djelom?
 8. Samo na ovo zadnje molim komentar ako je moguće, jer kaže se, u smislu, da ako DO u snu nešto 'sazna' on ima ovlast procesuirati. Dakle, pretpostavimo da je navedeni liječnik napisao u svojim memoarima gore navedeni tekst i da DO, na neki slučajan način, uspije pročitati taj tekst, bi li ga okvalificirao kao kd?
 9. To je jasno, ali ne sumnjiči se on ni za što, postupka uopće nema i zadnja je zarada onakve vrste bila 2008 g. Onaj tekst o 'priznanju' u prošlom postu sam navela kao pretpostavku da se uistinu desilo to što se točno piše u tom 'priznanju' i kao da, npr, dotični liječnik tako doslovce piše u svojim memoarima, biografiji...pa ako takvu biografiju netko poput DO pročita i liječnik uvijek stoji iza svoga teksta/'priznanja', bi li se sadržaj ovakvog teksta tretirao kao kd?
 10. Moliti ću Vas da mi oprostite na ovom zadnjem pitanju o ovoj temi, nadam se i nastojati ću da je zadnje. Pretpostavimo da navedeni liječnik priznaje pred DO-om čitavu priču baš u ovakvom pisanom obliku, doslovce u takvom obliku, da li bi idalje bilo upitno hoće se nešto tako okvalificirati kao kazneno djelo?
 11. Malo sam nespretno napisala da gospodin uplati u Unicef ili Dječji selo, to je bilo na brzinu moje razmišljanje, ali sam onda ubrzu shvatila, ako sam dobro shvatila, da se, ipak, ta čitava priča ne može sa sigurnošću okvalificirati kao kazneno djelo! Je li tako ili..?
×
×
 • Napravi novi...