Jump to content

rusti22

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    rusti22 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Opomena pred otkaz   
    Je li Vam dana mogućnost da se pisano očitujete na opomenu? 
    Neovisno o tome, Zakon o radu Vam daje mogućnost da protiv svake odluke poslodavca kojom smatrate da Vam je povrijeđeno neko pravo, u roku od 15 dana podnesete zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa na način da tražite da se takva odluka ukine. Kao obranu, predlažem da podnesete takav zahtjev, u kojem ćete obrazložiti da se radilo o govornoj figuri, a ne o uvredi prema kolegici, da se radilo o raspravi na radnom mjestu, a ne razmiricama i da ste s kolegicom inače u izvrsnim odnosima, da ste joj uputili ispriku i da je ona istu bez razmišljala prihvatila itd., te da smatrate da je opomena prestroga i predlažete da poslodavac povuče odluku o opomeni. 
    Poslodavac ovo može i ne mora uvažiti, ali ste se Vi time "oprali" i uspjeli očitovati. Nažalost, ako poslodavac ne uvaži ovakav zahtjev, smatram da sudsku zaštitu ne biste imali pravo tražiti, jer su naši radni sudovi zauzeli stav da opomena nije povreda radnikovih prava iz radnog odnosa i da protiv opomene radnik ne uživa sudsku zaštitu pa bi takav tužbeni zahtjev bio odbijen.
    No neovisno, zahtjev za zaštitu prava možete podnijeti, mislim da u tome nema nikakve štete. No morate razumjeti i poslodavca, ako je ova rasprava vođena pred strankama ili nadređenima, možda postoji određeni pritisak da se ovaj incident zabilježi i dostojno kazni. A možda Vam netko i sapuna dasku, o tome također promislite.
  2. Hvala
    rusti22 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Opomena pred otkaz   
    Eto, onda Vam je sve jasno. Svakako nemojte propustiti priliku da se očitujete, jer kod zategnutih međuljudskih odnosa, vrijedi samo ono što je zapisano. Ja Vam želim sreću da ishod ponovno bude povoljan za Vas.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija