Jump to content

Matejko231

Korisnik
 • Broj objava

  45
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Matejko231

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Matejko231

  djeca

  Ne umanjujuci i ne sumnjajuci u strucnost i znanje Borbene, opet iz iskustva i prakse svoje bliznje osobe (a o tome sam vec dio pisao ovdje) ja cu podcijeniti rad sluzbi, ne svih, naglasak cu staviti na CZSS. Svi znamo da ta institucija, odnosno djelatnici te instirucije ne rade svoj posao (cast izuzecima kojih je malo). Sto se tice kaznenih djela gdje postupa policija, kasnije i odcjetnistvo to je isto relativno. Ali hajde da ne kudim, mislim da za prijavu kaznenog djela nije rano jer svaki gradjanin je duzan prijaviti kazneno djelo ako zna za njega. Zasto mislim da nije rano. Zbog istrage i izvida. U slucaju meni bliske osobe godinu dana je trebalo da ODO podigne optuznicu otkako je prijavila prvo KD, a isto je prijavila odmah. Naravno, svaki slucaj je za sebe, ali opet... mislim da nije rano..i svakako svako KD u ovom slucaju treba prijaviti.
 2. Matejko231

  Krađa parfema

  Ne zelim Vas plasiti, ali iz iskustva i prakse, jedan slican slucaj gdje je majka zatecena u vidno alkoholiziranom stanju (ne kazem da ste i Vi) krenulo se u postupak oduzimanja skrbi nad djecom. Ono sto sam Vam zelio ovime reci je da nastavite kao i prije kao sto ste spomenuli: savrsena majka prema svom djetetu koja ne krade (ne znam iz kojih razloga- Vi to najbolje znate). Ako je nedostatak novca, kao sto Vam je Borbena rekla, zatrazite prisilnim putem da Vam bivsi suprug nadoknadi neplacanje alimentacije jer ako to imate utvrdjeno presudom, a on ju ne izvrsava cini kazneno djelo Povrede duznosti uzdrzavanja.
 3. Presuda vrijedi od dana pravomocnosti. Pravomocnost obicno stupa na snagu 8 dana od dana donosenja presude, osim u slucajevima kada se netko od stranaka u postupku zali na presudu.
 4. Bivsi decko ili bivsi suprug? Ako je bivsi suprug vi i dalje po obiteljskom zakonu cinite obitelj sto znaci za uhodjenje koje je naveo Zeljac ga mozete slobodno prijaviti, ali kao osobina nasilja u obitelji.
 5. I ako nemate nikakav dokaz, vjera se uvijek pridodaje ostecenom. Naravno, bilo bi bolje imati nesto pa makar i fotografiju kao sto Ruby kaze. Samim time sto je vec osudjen ne bi mu nikako islo u korist da ga jos jednom prijavite za isto ili slicno djelo pa cak i da nemate dokaza osim same izjave prilikom prijave. U slucaju da Vam osteti automobil, a da znate da je on to napravio to bi bilo kazneno djelo ostecenja tudje stvari. U tom slucaju policija radi ocevid i onda je zapisnik o ocevidu dokaz na sudu.
 6. Nisam lijecnik da procjenjujem da li se radi o laksoj ili teskoj tjelesnoj ozljedi. Jos uvijek mi nije jasno koja je razlika izmedju crvene prijave sto je HMP poslala i ove sto lijecnica nije poslala, odnosno da li bi mozda prijava od te lijecnice promjenila stvar na to da Vam se okvalificiraju ozlijede kao teke pa da se radi o kaznenom djelu? Slazem se Zeljac u potpunosti s Vama i jos pokusavam shvatiti, ali ne mogu niti ja shvatiti smisao podizanja tuzbe protiv lijecnice, a ne protiv okrivljenog.
 7. Ali ja nisam razumio ili mi je promaknulo u citanju? Prekrsajni postupak za koji prekrsaj? Kako su okvalificirane ozlijede? Kao lake ili teske? Sto zapravo Vi sad zelite napraviti privatnom tuzbom protiv lijecnice? Mislite da bi ona drugacije okvalificirala ozlijede?
 8. Slazem se da mora, ali rekoh vec. Zakon ne poznaje ogrebotinu. Zakon poznaje lake i teske tjelesne ozlijede. Zasto to lijecnica nije napravila volio bih radi Vas da saznate, samo mislim da ta privatna tuzba nema nekog efekta, ali svatko zna svoje jel. Policija salje drzavnom odvjetniku, a drzavni odvjetnik nakon prikupljenih dokaza od policije ili nekih dodatnih onda odlucuje o podizanju optuznice ili odbacivanju kaznene prijave ako govorimo o kaznenom djelu. Sto se tice prekrsaja, prekrsajni zakon osim u prometnim nezgodama ne pozna lake tjelesne ozlijede vec poznaje samo obiljezja prekrsaja u kojemu se mogu zadobiti tjelesne ozlijede kao nasilje u obitelji, narusavanje javnog reda ili mira i to onda moze biti samo otrzavajuca okolnost.
 9. Crvena prijava dolazi svakako i ona je pocetak i osmova svega kao sto sivko i zeljac kazete. Ona je zapravo i dokaz u postupku postovana gospodjo. Eventualno ako djelatnici HMP prosude da biste imalj neke teze ozlijeze salju Vas na daljnje lijecenje i tek po zavrsetku tog moguceg daljenjeg lijecenja ustanova koja Vas je lijecila salje kvalifikaciju ozlijeda policiji koja je vec kontaktirala ustanovu gdje Vas je HMP uputila da im nesluzbeno kazu o kakvim bi se ozlijedama moglo raditi kako bi mogli okvalificirati djelo. Nadalje, zakon je poznaje hematome, ogebotine i slicno. Zakon poznaje lake ili teske tjelesne ozlijede. Struktura lakih ili teskih tjelesnih ozlijeda se onda navede kako bi drzavni odvjetnik pa kasnije i sudac ako su u pitanju teske tjelesne ozlijede pa i lake (ovisi ako se radi o nekom drugom kaznenom djelu u kojemu ste zadobili ozlijede) ili prekrsajni sudac ako je u pitanju samo prekrsaj imao jasniju sliku slucaja, odnosno gdje su Vam i kako su Vam te ozlijede nanesene. Takodjer, kada dobijete pravomocnu presudu tijela koje je presudilo, mozete u privatnoj pranici traziti naknadu stete za ozlijede. Smatram da lijecnica nije kriva i da ne biste nista dobili privatnom tuzbom protiv nje.
 10. Sporazum kao izmedju mene i njih da otpisu dio duga, zamrznu kamatu i tako odredimo fixnu mjesecnu ratu na neki vremenski period. Rekla mi je neka druga gospodja kada me zvala da kada ce biti uplata. Izmedjuostalog skuzio sam da ja recimo platim ratu po tom sporazumu koji sam dogovorio sa njihovom pravnom sluzbom, a za koji dan me zovu iz call centra i traze uplatu. Da li se prave ludi ili stvarno ne komuniciraju medjusobno. Takodjer, niti me gospodja s kojom sam dogovorio sporazum obavijestila da je on raskinut niti sam dobio nesto na pismeno. Ne brani mi nitko, samo mi nije jasno kako samo tako mogu raskinuti nesto bez neke eventualne opomene, najave, nekog pisanog traga.
 11. Boo... proctao sam ovdje puno, ali nisam siguran da sam nasao odgovor na svoj problem. Pokusat cu ukratko opisati o cemu se radi pa mozda netko zna nesto, zapravo ne znam ni ja sto zelim, cak nisam ni isfrustriran, ravnodusan sam.... Naime, ima dosta godina i mog kredita kod bivse Volksbank, sada Sberbank. Nakon toga ostanak bez posla, selidba, bla bla...da ne navodim sve. Oni su navodno prodali dug EOS-u. Nikada vec dugi niz godina nisam dobio nista od EOS-a osim poziva. Po ovome sto sam citao ja sam priznao dug svojim postupcima. Nadalje, nisam opet neko vrijeme radio pa nisam nista placao. Onda sam se zaposlio pa se EOS naplacivao preko fine da bi onda poslodavac placao direktno EOS-u iako su oni u to vrijeme bili u isknjizenim osnovama jer kao sto rekoh nisam neko vrijeme radio. Ono sto se zadnje vrijeme dogadja je da sam jao putem maila bio sklopio neki sporazum s EOS-om o otpsu dijela duga i o nekoj mjesecnoj rati pod uvjetom da se oni povuku sa FINE. Igrom slucaja, zakasnio sam sa uplatom rate koji dan, znaci placena je, samo je bilo zakasnjenje i bez ikakvog mog znanja oni su taj sporazum prekinuli iako u njemu ne pise nista o zakasnjenju i sada opet se dogadjaju famozni pozivi i "zicanje" uplate. Sad nakon ovog bezobraznog poteza raskida tog sporazuma (bez obzira i da imaju pravo na to tako) su me "naljutili" pa me zanima ima netko nekakvu ideju, rijesenje ili bilo sto kako dalje sada postupiti. Napominjem da me nisu blokirali nego eto samo zivkaju i zicaju uplatu u smislu da je bitno da im se svaki mjesec nesto uplati...
 12. Ovisi o kojemu kaznenom djelu je rijec. Dokazi mogu biti raznovrsni. Svatko djelo ima svoje dokaze. Mogu to biti izjave svjedoka, izjava osumnjicenog, neke posebne dokaze radnje, itd.Itd..
 13. Itekako je misljenje i nalaz vjestaka bitno za sud. Iz iskustva bliske mi osobe znam da je zamjenica drzavnog odvjetnika cekala samo nalaz i misljenje vjestaka hoce li podici optuznicu ili ne. Pustite CZSS sto prica. Formalnost obavezbog savjetovanja odradite s njima da imate od nekud poceti, a onda odradite bez njih.
 14. Hmmm....kada bi isli malo dublje, prodavacica nije ovlastena uzimat Vasu osobnu i utvrdjivat Vam identitet. Mogla Vas je eventualno zadrzati te pozvati policiju. Obzirom da niste pocinili kradju, kao sto je cijenjeni drot rekao moguce da Vas pozovu na razgovor u svojstvu svjedoka pa Vam takav poziv donesu policajci u odori ili krim policija u civilu dodje po Vas oa Vas odvezu u postaju i obave razgovor s Vama
 15. Matejko231

  Krivično

  Ja mislim da je to relativno, braniti se sutnjom ili dati iskaz. Ovisi koje i koliko indicija/dokaza imaju protiv Vas, ovisi zelite li biti suradni ili ne i jos mnogo stvari. Tako da mislim da je to razlicito od osobe do osobe i od slucaja do slucaja, isto tako ovisi da li ce drzavni odvjetnik procjeniti ima li ili nema elemenata zbog kojih se moze zatraziti istrazni zatvor pa ce traziti ili ce Vas nakon ispitivanja pustiti da se branite sa slobode.
×
×
 • Napravi novi...