Jump to content

Željac047

Korisnik
  • Broj objava

    3400
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    85

Željac047 je na 3. siječnja 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Željac047 objavi!

9 pratitelja

Nedavni posjetitelji profila

18667 pregleda profila

Postignuća

  1. Pokušajte sa pisanjem požurnice Predsjedniku suda, to bi trebalo "upaliti" da se, nakon toliko vremena, postupak pokrene (nastavi) i nešto riješi (pismenim putem sa povratnicom na broj spisa-predmeta)
  2. Nažalost ne, jer je kazneni postupak završen.. Može pokušati, ništa ga ne košta, ali čisto sumnjam da će i uspjeti, jer su olakotne okolnosti one koje se uzimaju u obzir pri izricanju osuđujuće kazne a idu u prilog okrivljeniku kako bi mu se izrekla blaža kazna
  3. Poštovana, kako i sama navodite, postupak razvoda braka je individualna stvar, svaki slučaj je za sebe, no niti u kojem slučaju ne može trajati toliko dugo koliko navodite (do punoljetnosti djeteta).. Vi možete zatražiti donošenje privremene odluke (mjere) u izvanparničnom postupku koja odluka će trajati do okončanja postupka za razvod braka.. Troškovi postupka razvoda braka nemaju veze tko je pokrenuo postupak.. Što se tiče dizanje kredita i kupnje nekretnine, moj savjet Vam je da se u to ne upuštate, jer se bračna stečevina veže za bračnu zajednicu ne za brak, tako da bi se ta nekretnina, najvjerojatnije, tretirala kao bračna stečevina i podlijegala bi odrednicama Obiteljskog zakona koje govore o imovinsko pravnim odnosima supružnika, dakle djelila bi se na jednake djelove s time da bi obveznik kredita bio obvezan nastaviti otplaćivati kredit, ali bi imao pravo, po otplati kredita, od drugog supružnika tražiti dio otplaćenog iznosa nakon prestanka bračne zajednice razmjerno dijelu nekretnine dobivenom u podjeli bračne stečevine... Sretno Vam i držite se..!
  4. Poštovani, oprostite samo da razjasnim dobivanje ispisa dolaznih poziva za određeni broj, popis dolaznih poziva može dobiti samo policija i to unatrag najduže godinu dana, dok na zahtjev suda takav popis teleoperater dostavlja za period od tri godine, naravno kada je to neophodno i kada to policija ili sud zatraže, niti u jednom drugom slučaju nikome teleoperater takav popis neće dostaviti
  5. Poštovani, moje iskreno mišljenje je da baš i niste u zavidnoj situaciji, jer ste svojim ovakvim ponašanjem (postupkom) počinili više KD-a, a olakotna okolnost Vam nije to što navodite da Vam je izbio zub, pa da i je tako trebali ste ga prijaviti, a ne sami rješavati problem, poglavito ne na način na koji ste to izveli... I još jedan Vaš navod je kontradiktoran, navodite da ste uzeli nož za samoobranu, a odlazite u njegov privatni prostor kako bi se obračunali sa njim, i na kraju, kad je on otišao, pobjegao, trebali ste se udaljiti, manje štete po Vas, a ne se razračunavati sa njegovom majkom i sestrom.. Ja se ispričavam, jer Vam se zasigurno neće svidjeti moje mišljenje, ali to je, jednostavno, realnost, nikada nitko i ni u kojem slučaju, nesmije uzimati pravdu u svoje ruke, već prijaviti nadležnim institucijama koje će znati adekvatno postupiti i riješiti nastali problem.. Oprostite, samo iznosim svoje mišljenje, a sud je taj koji će donijeti odluku.. Ja Vam želim sreću i da to prođe što bezbolnije po Vas.
  6. Administratoru, svim moderatorima i svim korisnicima ovog divnog portala, kao i njihovim obiteljima, od srca želim Sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu
  7. Uvjetna kazna je kazna zatvora na određeno vrijeme koja se neće izvršiti ako počinitelj u tom vremenu (vremenu kušnje) ne počini neko drugo kazneno djelo (KD).. Što se tiče konkretnog slučaja povrat otuđenih sredstava oštećenima ne oslobađa krivnju počinitelja/ice tog KD-a, ali mu/joj je olakotna okolnost pri određivanju kazne.. Dakle, ako su oštećeni ustrajni kao što navodite, bez obzira na sve, kazneni postupak će se sprovesti i donijeti određena odluka (izreći kazna)
  8. Naravno da postoji, tri mjeseca od počinjenja KD-a i saznanja za počinitelja... Iskreno, kao što Vam je prethodnik Dalmatinac323 sugerirao, bilo bi dobro da, ipak, to prijavite, poglavito što se radi o prijetnjama Vama i djetetu, a kako navodite, radi se o psihički rastrojenoj osobi, tako da se nikada nezna da li su prijetnje ozbiljne ili ne
  9. Stvarno žalosno no teško dokazivo, jedino se obratiti veterinarskoj inspekciji, možda bi se na taj način moglo više postići od pokretanja sudskog progona tako nesavjesnog postupanja od strane veterinarke.
  10. Poštovani, radi se o KD opisano i kažnjivo po čl. 139. st. 2. KZ RH koje kazneno djelo se progoni po prijedlogu žrtve.. Što se tiče prijave, Vi možete istu podnesti policiji ili direktno DO, no ako nema čvrstih relevantnih dokaza DO će odbaciti Vašu prijavu, a Vas uputiti na privatni kazneni progon u suprotnom će podići optužnicu protiv počinitelja. Što se tiče dokazivanja, mišljenja sam da ćete dosta teško dokazati povezanost liječničkog nalaza, otpusnog pisma, i samog KD i njegovih počinitelja, sve ovisi što je u istom navedeno kao razlog Vašem psihičkom stanju, no i tada je dosta teško dokazivo, ali je odluka samo Vaša, možda radi sprečavanja budućih, možebitnih, posljedica i sličnog ponašanja počinitelja u budućnosti.. Sretno Vam..!
  11. Poštovana znam da Vam nije lako, ali, moja Vam je dobronamjerna sugestija, da dobro razmislite dok se ne odlučite da dijete koristite kao svjedoka protiv drugog roditelja, ponavljam, svjestan sam kroz što prolazite, ali i toga kroz što bi sve moglo prolaziti dijete i kako bi se osijećalo kad bi se pojavilo u svojstvu svjedoka, bilo bi dobro, ako bi ikako bilo moguće, da to riješite bez uvlačenja djeteta, no odluka Vaša i na Vama.. Sretno..!
  12. Poštovana, nije bitno što on kaže, već činjenice koje utvrdi sud, temeljem kojih će donesti odluku, naravno, u predmetu koji bi trebali Vi pokrenuti.. Dakle, Vi bi trebali pokrenuti postupak za utvrđenje i podjelu bračne stečevine, što u Vašem slučaju stan i jeste, objasnio Vam je prethodik poštovani Bovu, koji postupak Vi možete pokrenuti bez obzira da li ste u braku ili ne, dakle postupak možete pokrenuti prije pokretanja postupka za razvod braka, za vrijeme trajanja ili po završetku postupka za razvod braka, i nema zastare za pokretanje takvog postupka.. Sretno Vam..!
  13. Oprostite samo da se nadovežem, kako Vam je naprijed i rečeno Centar je nadležan za provođenje nadzora u obitelji do 18. godine starosti djeteta ali i poslije toga ako se radi o djetetu koje je štićenik/ca Centra, tj. da je dijetetu, sukladno sudskom odlukom, oduzeta poslovna sposobnost i od strane Centra mu je postavljen skrbnik/ca
  14. Da, jedino na način da se zatraži lišenje prava roditeljske skrbi ocu,ali treba misliti i na pravo djeteta koje mu propisuje Obiteljski zakon na obadva roditelja i na budućnost djeteta,kao što sam već napisao,budućnost je pred djetetom i svaka i najmanja pogreška mogla bi ga "okrenuti u neželjenom smjeru" i neželjenu budućnost..
  15. U potpunosti se slažem sa poštovanom Ruby što se tiče zaštite osobnih podataka,no djelomično i sa poštovanom Ančicom oko mogućnosti namještanja natječaja,no tko god se javi na natječaj dužan se pridržavati uvjeta istog, ali je dužan poštivati i druge pozitivne zakone i propise pa tako i Zakon o zaštiti privatnih (osobnih) podataka, a samim otkrivanjem podataka primljene djece u vrtić kršio bi se taj Zakon tako da je i moje mišljenje da su ispravno postupili kada nisu dali uvid u određenu dokumentaciju djece koja su primljena u vrtić
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija