Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3205
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  82

Željac047 je zadnji put osvojio dan siječanj 5

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

15253 pregleda profila
 1. Poštovani, oprostite da nadodam sljedeće: Vi možete ustati privatnom tužbom protiv navedene osobe (osoba koja Vas je javno sramotila i vrijeđala) i to zbog počinjenja KD uvrede iz čl. 147. st. 1. KZ-a za koje KD je predviđena novčana kazna do devedeset (90) dnevnih iznosa (dnevnica), no po Vašem opisu, to je učinjeno pred više osoba tako da se može primjeniti i čl. 147. st. 2. po kojem je predviđena kazna i do stoosamdeset (180) dnevnica, ali pri tome imajte na umu ako ste uzvratili uvredu da sud i Vas i njega može osloboditi, Također možete navedenog tužiti za počinjenje KD-a iz čl. 149. st, 1. (kleveta) za što je također predviđena novčana kazna... Kao što poštovani drot13 navodi za neku naknadu nematerijalne štete temeljem emocionalnih (duševnih) boli trebate imati relevantne dokaze, liječničku i inu dokumentaciju (nalaze) iz koje je vidljivo da je to kod Vas izazvalo uznemirenost, tjeskobu idr. Ako je pozvana policija, kao što navodite, smatram da ćete obadvoje dobiti prekršajnu prijavu radi narušavanja JRM-a, neka me ispravi poštovani drot ako griješim
 2. Od koga ste dobili tu opomenu pred pokretanje kaznenog postupka? Moj Vam je prijedlog da osobno otiđete do njih i da vidite o čemu se radi, tj. da riješite to s njima bez pokretanja kaznene prijave, jer ako je KD počinjeno, bilo sa namjerom, bilo bez namjere, naravno da se može pokreniti kazneni progon
 3. Željac047

  Svjedok

  Bez obzira na odvjetnika, stranka u postupku ima pravo predlagati izvođenje određenih dokaznih radnji, kao i predlagati saslušanje određenih svjedoka za koje smatra da bi svojim iskazom mogli doprinijeti utvrđenju stvarnog činjeničnog stanja, tj. da bi mu, njihov iskaz, išao u korist, u konkretnom slučaju, dokazivanja Vaše nevinosti, no to je poželjno u dogovoru sa odvjetnikom...e sada zašto je Vaš odvjetnik potpisao da nije potrebito saslušanje predloženog svjedoka, to bi trebali riješiti sa njim, dali ste mu punomoć za to.., vjerojatno je smatrao da bi iskaz predloženog svjedoka išao na Vašu štetu ili da ima dovoljno dokaza koje idu u Vašu korist ili nešto slično, jer je on dužan na adekvatan i zakonit način (najpovoljniji način) zastupati Vas, Vaše interese i Vaša prava..
 4. Poštovani, predlažem Vam da se obratite nadležnom Državnom odvjetništvu, da izrazite sumnju na počinje KD, da im dostavite dokumentaciju na kojima temeljite osnove sumnje (privitke koje ste ovdje priložili i ostalo što i ako posjedujete), kako bi se mogle pokrenuti istražne radnje (istraga) i utvrditi prava istina, naravno, i pronaći i kazniti počinitelja ako se utvrdi da je riječ o tako teškom KD-u, jer, u najmanju ruku, prema priloženoj dokumentaciji, sve izgleda sumnjivo
 5. Hvala na nadopuni i ispravci, koristiti će drugim korisnicima koji se nađu u takvoj i sličnoj situaciji
 6. Koliko je prošlo od kada ste se rastali i od kada ste plaćali to što navodite za bivšeg muža?
 7. Poštovana, oprostite, samo ću se osvrnuti na Vaše navode kako Vaša majka nije ništa ulagala u stjecanje imovine dok je trajala bračna zajednica...bez obzira tko je od supružnika koliko ulagao, sva imovina stečena za vrijeme trajanja bračne zajednice se tretira kao bračna stečevina i dijeli se po pola između supružnika (50:50), tako propisuje Obiteljski zakon što se tiče bračne stečevine...kako Vam poštovana Borebena u svom postu navodi, to što je otišla ne umanjuje njezino pravo, slažem se da bi bilo dobro pokušati sve riješiti sporazumno, naravno ako je ikako moguće, jer sudski postupak nikome, u ovakvim situacijama, nije preporučljiv, jer je dugotrajan, skup (vještačenje, sudski troškovi idr.).., a na kraju niti jedna strana nije u potpunosti zadovoljna
 8. Većinu stvari su Vam prethodnice razjasnile, ja ću pokušati samu proceduru... Vaš sin, pošto je punoljetan, osobno ustaje tužbom i tužbenim zahtjevom (podnosi tužbu) protiv oca za određivanjem uzdržavanja, te isplatom tzv. uskraćenog uzdržavanja do unatrag pet (5) godina sukladno čl. 209. st. 2. ObZ 1. u tužbi predlaže da sud ocu odredi plaćanje uzdržavanje sve dok se školuje ili studira i redovito ispunjava svoje školske obveze, kao i po prestanku školovanja ako se u roku od godinu dana ne može zaposliti, a najduže do navršene 26. godine života.. 2. kako sam naprijed naveo, sukladno čl. 209. st. 2. Obiteljskog zakona, pozivajući se na taj članak, predlaže da sud donese odluku da mu je otac dužan, retroaktivno, isplatiti uskraćeno uzdržavanje, tj. uzdržavanje koje je, primjenom ObZ, bio dužan plaćati, a nije i to pet godina unatrag od dana nastanka tog prava do podnošenja tužbe Pojašnjenje: To pravo je stekao od kada roditelj (otac) nije živio sa njim i nije financijski doprinosio za njegove potrebe, ali u tužbi može tražiti samo unatrag pet godina od podnošenje same tužbe, sve što je duže od pet godina je u zastari sukladno čl. 209. st. 3. istog zakona Citiram isti: čl. 209. ObZ (2) Roditelj koji nije uzdržavao svoje dijete koje s njim ne živi u obiteljskoj zajednici, a bio je dužan to učiniti, dužan je djetetu isplatiti naknadu za uskraćeno uzdržavanje i unatrag od nastanka toga prava pa do podnošenja tužbe. (3) Tražbina djeteta iz stavka 2. ovoga članka prema roditelju koji ga nije uzdržavao, zastaruje za vrijeme od 5 godina od dana nastanka obveze. U tužbi može predložiti, kako Vam je odgovorila poštovana Borbena, da se donese privremena mjera, tj. da se ocu odredi plaćanje određenog iznosa za uzdržavanje do završetka postupka.. Gledajući sve Vaše prethodne navode sugeriram Vam da sin, u Uredu lokalne uprave svoje Županije, zatraži odobravanje besplatne sekundarne pravne pomoći, zasigurno će je i dobiti kad je uzdržavanje u pitanju Sretno..!
 9. Vi možete kazneno goniti odgovornu fizičku osobu (liječnika) u pravnoj osobi (bolnici) zbog KD nesavjesnog liječenja.. Također možete pokreniti građansku parnicu i tražiti naknadu nematerijalne štete temeljem fizičkih boli Vašeg djeteta, kao i emocionalnih boli i Vas i djeteta.. Predlažem Vam da se dopisom obratite ravnatelju bolnice i zatražite internu istragu i kažnjavanje odgovornih osoba (liječnika idr.).. Sretno Vam..!
 10. Zašto nebi postajala šansa, pa i otac je roditelj, kao i majka, to će se procijeniti u postupku razvoda i donošenja odluke o roditeljskoj skrbi? Evo, konkretno, ja sam takav, doduše, nakon niz "podmetanja" i "bespoštedne pravne bitke", ali sam uspio, moj savjet Vam je da se nikad ne predate i da budete ustrajni u "borbi" za djecu, vjerujte, isplati se ma koliko to bilo teško i neizvjesno, ali kad čovjek ima određeni cilj u životu, bez obzira na sve, kad-tad će ga i ostvariti.. Sretno i držite se...!
 11. Poštovana, nemojte paničariti...kao što poštovani miroslav6 kaže, može on tražiti što hoće, pa i cijeli stan, drugo je pitanje na što ima pravo i što će dobiti, po Vašim navodima, imate dosta dokaza (roditelji kao svjedoci, darovni ugovor idr.) da mu osporite to njegovo potraživanje, zato se nemojte odmah predavati i odustajati, biti će to sve dobro i u Vašu korist riješeno, samo stprljenje i upornost.. Sretno Vam..!
 12. ..sve to ćete rješavati kada vidite kakav zahtjev će ona postaviti... Pola sredstava uloženih za vrijeme trajanja bračne zajednice, no, kako sam naprijed naveo, sve ćete to rješavati kada vidite kakav zahtjev će ona postaviti.... Ovdje je bitno naglasiti da postoji zastarni rok za takvo potraživanje, on je 5 godina (opći zastarni rok) od dana ulaganja Sretno..!
 13. Na temelju postupka kojeg je on pokrenuo, najvjerojatnije se radi o utvrđenju i podjeli bračne stečevine ili nekom sličnom postupku u kojem je on zatražio stavljanje zabilježbe tog spora u zk, kao što su Vam prethodnici naveli, to će ostati sve do završetka tog postupka ili Vašeg, možebitnog, dogovora.. Očito on smatra suprotno, tj. da je i njegov u nekom djelu, što ćete dokazivati u daljnjem tijeku postupka kojeg je pokrenuo Ovdje se ne radi o pokretnima (namještaj, aparati idr.), već o nekretnini (stanu), radi kojeg je pokrenuo neki postupak i za isti zatražio stavljanje zabilježbu spora kako bi se, na neki način, osigurao.... Vi njemu dajete te pokretnine, svaka čast, ali on to neće, nije zadovoljan sa tim, zato je i pokrenuo postupak Kao što su Vam prethodnici naveli, to je dosta dugotrajan postupak, mada ne mora biti, sve ovisi o njemu i Vama, zato Vam sugeriram konzultaciju sa odvjetnikom Sretno..!
 14. Ne morate navoditi niti članak, a niti zakon, samo na broj spisa (predmeta) dostavite podnesak u kojem možete prigovarati istinitosti iskaza svjedoka, obrazložiti i, ako imate, priložiti dokaze s kojima ćete potkrijepiti svoje navode, tj. dokazivati da je iskaz svjedoka neistinit, i kao takav, ne može biti dokaz na kojem će se temeljiti donošenje sudske odluke (presude)
 15. Poštovani, ne shvaćam Vas što se tiče ovog Vašeg navoda: i ovog: Potpuno su kontradiktorni, priznali ste počinjenje prekršaja da bi se, kasnije, žalili na utvrđeni prekršaj.. Vi ste mogli prigovarati (žaliti se) samo na visinu izrečene sankcije za počinjeni prekršaj, no, kako bilo da bilo, mislim da Vam se neće podići kazna, siguran sam u to, već Vam se, s obzirom na navedeno nekažnjavanje i ostalo što navodite vezano za Vašu materijalnu situaciju, umanjiti, u najgorem slučaju, ostati ista.. Sretno Vam i javite ishod ako se sjetite radi ostalih koji se, nedaj Bože, nađu u takvoj situaciji
×
×
 • Napravi novi...