Jump to content

Zvonimir1234

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Zvonimir1234 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Moja sestra i ja želimo kupiti stan...   
    Ako Vaša sestra umre prije, njezina djeca i izvanbračni drug nasljeđuju polovicu nekretnine na jednake dijelove (time da on može tvrditi da je njegova polovica njezine polovice s obzirom na izvanbračnu stečevinu) kao zakonski nasljednici, odnosno oporukom ona može odrediti oporučnog nasljednika.
    Ako Vi umrete prije, ako nemate živih roditelja, nasljeđuje Vas sestra kao zakonski nasljednik, odnosno oporučno možete odrediti oporučnog nasljednika.
    Ako Vas je sestra naslijedila kao oporučnog nasljednika i ona umre prije, pa Vi postanete samovlasnik nekretnine, tada Vas, ako nemate roditelja i djece, nasljeđuju nećakinje na jednake dijelove kao zakonske nasljednice.
    Glede svog suvlasničkog dijela možete činiti sve samostalno, dakle, svoju polovicu možete prodati bez njezine suglasnosti, ako bi netko htio kupiti pola stana. Ona ne može vršiti posjedničke ovlasti glede stana (posjed je drugi par cipela u odnosu na vlasništvo, to je faktična vlast na stanu) ako je među vama dogovoreno da ćete Vi samostalno vršiti posjed: niti može useliti sebe niti nekoga. To možete regulirati kupoprodajnim ugovorom, gdje ćete reći da jedno od Vas ulazi u posjed stana koji će samostalno vršiti.
    Sestra Vam može prodati ili darovati svoju polovicu stana, u oba slučaja se radi o uobičajenom kupoprodajnom ili darovnom ugovoru. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija