Jump to content

Voyager74656

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dajte ljudi molim vas pomagajte... Ne znam šta da radim...
  2. Pogledaj jako dobro na ugovoru o radu jer tako ako piše da možeš snositi troškove, možeš ali samo ako piše u ugovoru i to samo u iznosu 1/3 plaće s tim da prije toga oni moraju napraviti neki dokument koji ti moraš potpisati kako bi imali dokaz da si ti pristao na to... U protivnom ne, ako se to dogodi... Imaš pravne osnove za tužbu. Pogledaj zakon o radu imaš točan članak na kojem piše da nisu dopuštene kikakve obustave na plaću bez pristanka radnika.
  3. Pozdrav svima! Molio bih vas sve za pomoć jer ne znam kako da dalje nastavim i šta da radim. Prije jedno godinu dana sam tužio bivšu firmu jer mi nije isplatila dvije plaće a poslje toga su mi dali otkaz (tj. nisu mi produžili ugovor koji je bio potpisan na prvo mjesec dana ali nije bilo pa je bio na još mjesec dana i poslje toga ništa). Sve u svemu dobio sam odvjetnika bez pravo na naknadu i sve je to bilo djelomično riješeno. Nakon dizanja optužnice njihov odvjetnik (od te firme) je rekao da nisu smjeli nikako napraviti 100% obustavu plaća te da su tu odmah u startu pogriješili. I tako smo se dogovorili za nagodbu u iznosu tih plaća plus zatezne kamate i sve pet. Poslje toga oni su tražili da ja osobno dam punemoć odvjetnicima kako bi oni tu nagodbu mogli potpisivati a da ja posebno ne moram tamo dolaziti šta sam i napravio. Nije to sad bila neka filozofija. I u toj nagodbi je pisalo da optuženi u roku od 8 dana od potpisane nagodbe mora isplatiti cijelokupan iznos tražbine na račun koji sam dao. Ali naravno, to se nije dogodilo. I to je već prošlo 15 dana od kad je lova trebala stići. Moje pitanje je sad što ja sad točno mogu učiniti? ako nastavim sa tužbom koliko maksimalno mogu izvući i na koji način mogu koju lovu tražiti jer to nije riječ o mjesec dana nego o 12 mjeseci i više.... Iskreno ne znam niti kolika je zakonska kamata koju smiju nabiti moji odvjetnici za nepoštivanje nekog dokumenta koji je potpisan a koji također može služiti kao dokaz o nepoštivanju pravnog dokumenta... Molim vas pomoć jer me ovo već izluđuje!
  4. A gledaj, može ona ##### i ne znam koliko ali ti ako misliš da ne trebaš platiti nemoj platiti i to je to... broj si lijepo memoriraš i ne javljaš se dotičnoj osobi i doviđenja...
  5. minimalni rok koji je određen je obično 6 mjeseci za tehniku koja je skuplja mislim od 100 kuna ali nisam siguran. Uglavnom, na samim papirima od uređaja ti šiše kolika je garancija a isto tako možeš pogledati na stranicama proizvođača...
  6. Zna li itko o čemu se ovjdje radi i šta se može konkretno napraviti?
  7. Znam da 80%-tni invalidi imaju pravo na besplatan parking, autoceste i tako dalje i znam da imaju popuste razne na ne znam ni ja šta. E sad. Pitanje je sljedeće. Dali osoba 80% invalidna koja je u mirovini od jedva 1000 kuna ima pravo na popust na tehniku kao što je kompjuter, laptop ili nešto slično. Naravno, pitam zbog toga jer je i ciljano na tehniku za njezinog sina jer si ne može sam priuštiti to a s obzirom da je podstanar nema nikakvo računalo koje mu je potrebno za školovanje i slično. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija